www.ovdim.org.il

תאונת עבודה באתר בנייה: שבבי ברזל ניתזו לעינו של עובד

דרגו את המאמר
  התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 4.7 מתוך 5

עובד צעיר באתר בנייה נפגע במהלך קידוח ברזל, כאשר שבבי ברזל ניתזו לעינו. העובד טען כי לא קיבל מהמעסיק משקפי מגן או כל ציוד הגנה אחר, ולא ניתנו לו הנחיות לבטיחות בעבודה. לפיכך פנה אל בית משפט השלום בנצרת, והגיש תביעה לתשלום פיצויים נגד המעסיק בגין תאונת עבודה. מנגד הסיר המעסיק את אחריותו וטען כי יש לייחס לעובד אשם תורם בלעדי לקרות התאונה, מאחר שלא נשמע לכללי הבטיחות.

 

בחודש אוגוסט 2005, כאשר התובע היה כבן 18 שנים, הוא עבד באתר בנייה באשקלון, והועסק בקידוח פרופיל ברזל באמצעות מקדחה. לאחר כשלושה שבועות ממועד תחילת העסקתו, הוא נפגע בתאונת עבודה, כאשר במהלך הקידוח, התעופפו שבבי ברזל שחלקם נכנסו לתוך עינו.

 

המעסיק הורה לעובד להמשיך בעבודתו למרות הפציעה

 

התובע טען כי לאחר האירוע פנה אל המעסיק וביקש ממנו אישור לגשת לבית חולים, אולם המעסיק סירב וביקש שימשיך בעבודתו. למחרת, פנה התובע לטיפול רפואי, שם הוצא גוף זר מעינו. התובע טען כי המעסיק סירב לשתף פעולה עמו וסירב לחתום לו על טופס 250, לצורך פנייה למוסד לביטוח לאומי ובסופו של דבר, נדחתה תביעתו לדמי פגיעה עקב איחור בהגשתה.

 

על פי חוות דעת רפואית מטעם התובע נותרה לו נכות צמיתה בשיעור של 5% בגין צלקת מרכזית בקרנית שגרמה לליקוי בראייה. התובע טען כי המעסיק התרשל בכך שלא סיפק לו משקפי מגן ולא מסר הוראות להגנה על עיניו. ואף מיד לאחר תאונת העבודה, ביקש להתפנות לבית החולים, אך המעסיק הורה לו להמשיך בעבודתו, על כן הוא הפר את חובת הזהירות המושגית והקונקרטית כלפיו, והוא אחראי לנזק שנגרם לו.

 

העובד קיבל מהמעסיק הדרכה בעניין כללי בטיחות בעבודה

 

מנגד טען המעסיק כי התובע כלל לא נעדר מן העבודה בעקבות התאונה, אלא שב ותיפקד כרגיל. לטענתו מדובר בתאונת עבודה והיה על התובע לפנות לביטוח לאומי לצורך מיצוי זכויותיו, ואף טען כי התאונה אירעה בשל רשלנותו הבלעדית של התובע, מכיוון שלא השתמש באמצעי מגן שהוקצו לו, למרות שקיבל הדרכה בעניין זהירות בעבודה.

 

לאחר שמיעת העדויות, העדיף בית המשפט את גרסתו של התובע בדבר נסיבות התאונה, והשתכנע כי הוא עבד עם מקדחה מבלי שהיה מוגן באמצעי הגנה, ללא הנחיות בטיחות כנדרש מהמעסיק, וללא משקפי מגן או כל אמצעי הגנה אחר. המעסיק בחר שלא להציג ראיות כלשהן ביחס להדרכה שהועברה לעובדיו ולתנאי העסקתם, לפיכך נקבע כי הוא הפר את חובת הזהירות המוטלת עליו כלפי התובע.

 

המעסיק יפצה את העובד בסך של 58,600 שקלים

 

בנסיבות אלה קיבל בית המשפט את התביעה לפיצויים נגד המעסיק, וחייב אותו לשלם לתובע סך של 58,600 שקלים, בגין הפסד שכר לעבר, אבדן השתכרות לעתיד, הוצאות, עזרת צד ג' ופיצוי בגין כאב וסבל. בנוסף חויב המעסיק בהוצאות משפט בסך של 1,000 שקלים ושכר טרחת עורך דין בסך של 10,000 שקלים.

 

ת"א 32776-06-10 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - תאונות עבודה

במהלך ירידה ממשאית, עובד בחברה העוסקת במכירה והתקנה של חלקי חילוף, החליק על מדרגות המשאית ונפצע בברך. בית משפט השלום נדרש להכריע האם המעסיק התרשל.  

תופרת שהחליקה על הרצפה במקום העבודה, כתוצאה מנזילת שמן ממכונת התפירה שעליה עבדה, פנתה אל בית משפט והגישה תביעה נגד המעסיק לתשלום פיצויים.  

אל בית משפט השלום בעכו הוגשה תביעה בגין נזקי גוף שהגיש חשמלאי, על רקע נפילה מגובה שאירעה באוגוסט 2007, בבניין מגורים שבבעלות הנתבע. 

רתך אשר נגרם לו ליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש, פנה אל בית הדין האזורי לעבודה בנצרת והגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית אשר קבעה לו 10% נכות בלבד.  

עובד בחנות נדרש להוביל לביתו של המנהל כמות רבה של ספרים, דבר שחרג מתפקידו. בעת הרמת המשא הכבד, נפגע העובד בגבו, וטען כי מדובר בתאונת עבודה.  

במהלך בדיקת תקלה במנוע של משאית במוסך, נשאבה ידו של חשמלאי לפתח כניסת האוויר של המנוע וכתוצאה מכך נגרמה לו קטיעה חלקית של האצבע.  

עובד באתר בנייה שנפגע ממסור חשמלי בכף ידו, טען כי המעסיק הורה לו לעבוד עם מסור ללא מגן, על כן הוא אחראי לקרות התאונה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.