www.ovdim.org.il

מה עושים במקרה של תאונת עבודה עקב נפילה מגובה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 17 דירוגים בציון ממוצע: 4.8 מתוך 5

אחת מתאונות העבודה הנפוצות ביותר הן נפילה מגובה, כאשר אליה חשופים בעיקר פועלי בניין ואנשי מקצוע המשתמשים במהלך עבודתם בסולם או בפיגומים, כמו חשמלאים, טייחים, צבעים, שיפוצניקים ועוד. נפילה מגובה עשויה להותיר נזק קשה ואף נכות צמיתה בשיעור גבוה.

 

עובד שנפגע בתאונת עבודה עקב נפילה מגובה, רשאי לפעול למימוש זכויות רפואיות ומשפטיות מול המוסד לביטוח לאומי. ובמקביל להגיש תביעה נגד המעסיק בגין התרשלותו והפרת חובתו לספק אמצעי זהירות ותנאי עבודה בטוחים. בעת הגשת תביעת פיצויים נגד המעסיק, נדרש העובד להוכיח את אחריות המעסיק לנזק שנגרם.

 

המעסיק נדרש לספק סביבת עבודה בטיחותית ומוגנת

 

על המעסיק מוטלת אחריות להנהיג שיטת עבודה נכונה ובטוחה, לערוך הדרכה לגבי אופן ביצוע העבודה, ולספק אמצעי מיגון לעבודה בגובה לפי פקודת הבטיחות בעבודה, כגון: מערכת בלימת נפילה, גידור או מעקה תקני, רשת בטיחות, סל להרמת אדם או פיגום ממוכן ועוד.

 

רשלנות של מעסיק בתאונה שנגרמה כתוצאה מנפילה מגובה יכולה לבוא לידי ביטוי בנסיבות רבות. לדוגמה: תאונת עבודה שנגרמה עקב נפילה מסולם, עלולה להיגרם בשל אי אספקת סולם תקין ויציב המתאים לסוג העבודה, אי אספקת משטח עבודה ראוי, או אי הצבת עובד נוסף עבור אחיזה וייצוב את הסולם שעליו מטפס העובד.

 

במקרה של נפילה מפיגום, רשלנותו של המעסיק עשויה לנבוע עקב שימוש בפיגום גבוה ובלתי מיוצב כמשטח עבודה, אי נקיטת אמצעי בטיחות מתאימים לשם גידור של השטח, התקנה לא בטוחה של הפיגום ועוד.

 

מי אשם בתאונת עבודה - המעסיק או העובד?

 

בפסק דין שהגיש לאחרונה טייח מנוסה שנפל ממשטח עבודה ונחבל, נטען כי חברת הבנייה שהעסיקה אותו הנהיגה שיטת עבודה לא בטיחותית ללא השגחה מספקת של מנהל אחראי. התובע טען כי נדרש לבצע עבודות טיוח בגובה של מטר וחצי, ולשם כך עמד על משטח חלוד וישן, אשר לפתע קרס. המעסיקה טענה מנגד כי הסיבה לנפילה מהפיגום, היא אשמתו של העובד בשל חוסר תשומת לב במהלך ביצוע העבודה ולא עקב קריסת המשטח.

 

בית המשפט קיבל את גרסתו של התובע וקבע כי חברת הבנייה הפרה חובותיה כלפי הטייח, בשל אי התקנת הפיגום באופן בטיחותי המונע התמוטטות, אי אספקת חומר מתאים להתקנת הפיגום ואי בדיקת יציבותו באמצעות ממונה על הבטיחות. עקב כך חייב את המעסיקה לשלם לתובע פיצויים בסך של 312,000 שקלים.

 

בפסק דין נוסף, מחסנאי שעבד בסופרמרקט נפל מגובה בשעה שהרים ארגז עם בקבוקי שתייה מזכוכית. העובד טען כי הארגז היה מונח בגובה של שלושה מטרים, וכדי להוריד אותו, הוא נאלץ לטפס על מדפים במחסן, המשמשים לאחסון מוצרי מזון. העובד איבד את שיווי המשקל והתרסק על הרצפה, ואף נפגע מבקבוקי הזכוכית שהתנפצו.

 

העובד סבל מחבלות קשות ועבר שיקום ממושך, שבסופו קבע רופא תעסוקתי כי הוא אינו יכול לשוב ולעבוד כמחסנאי. בית המשפט קבע כי המעסיק התרשל, בכך שלא סיפק למחסנאי סולם בטיחותי לביצוע עבודתו, וחייב אותו לפצות את העובד בסך של 100,000 שקלים.  

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - תאונות עבודה

במהלך ירידה ממשאית, עובד בחברה העוסקת במכירה והתקנה של חלקי חילוף, החליק על מדרגות המשאית ונפצע בברך. בית משפט השלום נדרש להכריע האם המעסיק התרשל.  

תופרת שהחליקה על הרצפה במקום העבודה, כתוצאה מנזילת שמן ממכונת התפירה שעליה עבדה, פנתה אל בית משפט והגישה תביעה נגד המעסיק לתשלום פיצויים.  

אל בית משפט השלום בעכו הוגשה תביעה בגין נזקי גוף שהגיש חשמלאי, על רקע נפילה מגובה שאירעה באוגוסט 2007, בבניין מגורים שבבעלות הנתבע. 

רתך אשר נגרם לו ליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש, פנה אל בית הדין האזורי לעבודה בנצרת והגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית אשר קבעה לו 10% נכות בלבד.  

עובד בחנות נדרש להוביל לביתו של המנהל כמות רבה של ספרים, דבר שחרג מתפקידו. בעת הרמת המשא הכבד, נפגע העובד בגבו, וטען כי מדובר בתאונת עבודה.  

במהלך בדיקת תקלה במנוע של משאית במוסך, נשאבה ידו של חשמלאי לפתח כניסת האוויר של המנוע וכתוצאה מכך נגרמה לו קטיעה חלקית של האצבע.  

עובד באתר בנייה שנפגע ממסור חשמלי בכף ידו, טען כי המעסיק הורה לו לעבוד עם מסור ללא מגן, על כן הוא אחראי לקרות התאונה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.