www.ovdim.org.il

קרן השתלמות

דרגו את המאמר
  התקבלו 6 דירוגים בציון ממוצע: 3.8 מתוך 5
קרן השתלמות

קרן השתלמות היא אפיק חסכון פטור ממס לטווח זמן בינוני. ניתן להתחיל לפדות את קרן ההשתלמות לאחר שלוש שנים לצורכי השתלמות, ולאחר שש שנים ניתן לפדות את קרן ההשתלמות.

בשנים האחרונות, חלה עליה במודעות בנוגע לחסכונות במסגרת העבודה על בסיס קרנות כגון קרן השתלמות. קרן השתלמות התחילה כקופת חיסכון לשכירים וכיום נהנים ממנה גם עצמאים, חברי מושבים שיתופיים וחברי קיבוצים. מטרתה של הקרן במקור הייתה לסייע לעובדים לממן הכשרות והשתלמויות. כיום, מדובר למעשה באפיק חיסכון לטווח בינוני, פטור ממס.

 

סעיף 3(ה) לפקודת ההכנסה מעניק פטור להפקדות לקרן השתלמות (על ידי העובד והמעסיק), וזאת כל אימת שההפקדות נעשות עד 7.5% (מעביד) ו-2.5% (עובד) מהשכר הקובע. כמו כן, ההפקדות תהינה פטורות ממס עד לתקרת שכר חודשי. ניתן אמנם להפקיד סכומים מעבר לתקרות הנ"ל, אך היתרות "העודפות" תחויבה במס.

 

קרן השתלמות מאפשרת את פדיון הכספים בה לאחר שלוש שנים לצורכי לימודים או השתלמויות. לאחר שש שנים, ניתן לפדות את מלוא הקרן. במידה ומדובר בעובד לאחר גיל פרישה, ניתן לפדות את הקרן לאחר שלוש שנים לכל מטרה. תנאיה של קרן ההשתלמות הפכו אותה לפופולארית בקרב עובדים רבים הרואים בה אפיק חסכוני משתלם ונוח.

 

האם זה משתלם?

 

ניתן להגדיר קרן השתלמות כ"תוכנית חיסכון משותפת של העובד והמעביד למען העובד". היתרון הבולט של הקרן הינו הפטור ממס הכנסה והיכולת לצבור סכומים משמעותיים מבלי שיהיה אפשר לפדות אותם אלא לאחר שבקופה נאסף כבר סכום משמעותי. לא קיימת חובה בשוק הפרטי להעניק קרן השתלמות לעובד. אי לכך, קרן השתלמות דורשת למעשה מו"מ מול המעסיק. במידה ואתם מועסקים במגזר הציבורי, ייתכן והסכם קיבוצי אשר חל עליכם מחייב את המעסיק להשתתף אתכם בקרן השתלמות.

 

כפי שצוין לעיל, קרן השתלמות נהנית מפטור משמעותי ממס. הפטור הנ"ל הופך אותה למשתלמת במרבית המקרים. כיום, ניתן לקבל פטור שנתי על חיסכון בקרן השתלמות עד כ-190,000 שקלים. כמו כן, קרן השתלמות איננה טובה רק לעובד אלא גם למעביד וזה האחרון יוכל להינות מכך שהפקדות לקרן השתלמות של עובד הינן הוצאות מוכרות לצרכי מס. זאת ועוד, הסכומים אשר נמשכים מקרן ההשתלמות נהנים מפטור מס רווחי הון (מדובר בחיסכון של כ-20% מס). לא אחת, יועצי מס ממליצים לעובדים שכירים, בבואם לבקש העלאה, לדרוש קרן השתלמות במקום תוספת לשכר הקובע.

 

חשוב לציין כי ההחלטה על קרן השתלמות אינה ברורה מאליה. לדוגמא, פעמים רבות קרן ההשתלמות מפחיתה את הברוטו אשר המעסיק משלם לעובד בכל חודש. אי לכך, שכרו החודשי השוטף של האחרון יהיה נמוך יותר. כמו כן, זכויות עובדים (כגון פיצויי פיטורים, ימי חופשה, דמי אבטלה וכדומה) מחושבות על בסיס השכר הקובע, דהיינו, המשכורת הנמוכה יותר. לעיתים, העובד יבחר שלא ללכת באפיק של קרן השתלמות ולחסוך בעצמו. במקרים כגון דא, מומלץ להתייעץ עם עורכי דין או יועצי מס העוסקים בתחום.

 

 



 

קבל הצעה משתלמת לקרן השתלמות!
שם + משפחה
נייד
דוא"ל
אני רוצה:
שלח

פסקי דין וחדשות - קרן השתלמות

האם בית הדין לעבודה יקבל את תביעתו של עובד לתשלומי קרן השתלמות במסגרת הסכם קיבוצי לאחר תום יחסי העבודה? 

הלכה פסוקה היא כי כאשר עובד מגיש תביעה כנגד מעסיקו בעניין אי הפרשה לקרן פנסיה, ההתיישנות חלה שבע שנים ממועד כל הפקדה וניתן לתבוע כל הפקדה בנפרד... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.