www.ovdim.org.il

פיצויים לנשים שפוטרו עקב הריון - דוגמאות מהחיים

דרגו את המאמר
  התקבלו 19 דירוגים בציון ממוצע: 4.6 מתוך 5
פיצויים לנשים שפוטרו עקב הריון - דוגמאות מהחיים

פיטורי נשים בשל הריונן הם סוגיה רגישה ומורכבת אשר נוגעת בזכויות יסוד בעבודה. בישראל, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה אוסר על פיטורים של נשים בהריון ובתקופת חופשת הלידה, ומספק הגנה רחבה למי שנפגעות מהפרות אלו. במאמר זה נסקור את ההגנה המשפטית שמעניק החוק לנשים שפוטרו עקב הריון, נדון במקובל בפסיקה, ונביא דוגמאות מהחיים כדי להבהיר את הסעדים המשפטיים והפיצויים שמגיעים לנשים במצבים אלה.

ההגנה החוקית לנשים בהריון

חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה

החוק המרכזי המגן על נשים בהריון בישראל הוא חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988. סעיף 9 לחוק קובע בצורה ברורה כי אין לפטר עובדת במהלך תקופת הריון, חופשת לידה, או תקופה שלאחר חופשת הלידה. החוק מספק לעובדות הגנה מפני אפליה, ומחייב את המעסיקים לנהוג באופן הוגן כלפי נשים בהריון.

ההגנה והסנקציות

החוק קובע עקרונות ברורים לגבי פיטורים שנעשים בשל הריון. במקרים שבהם פיטורים נעשו עקב הריון, המעסיק יכול להיתקל בסנקציות חמורות. עיקרי ההגנה כוללים את הזכות לפיצויים בגין אובדן השתכרות, פיצויים עבור נזק לא ממוני, ופיצויים נוספים בגין ההפרה של זכויות העובדת. הפיצויים מיועדים להחזיר את המצב לקדמותו ולהעניק לעובדת את התמורה המגיעה לה בעקבות הפרת זכויותיה.

שאלות ותשובות נפוצות

האם ניתן לפטר אישה בהריון על פי החוק?

לא, החוק אוסר על פיטורים של עובדות בהריון. כל פיטורין שנעשה עקב הריון נחשב לפיטורין שלא כדין, והמעביד עלול להיתקל בסנקציות חמורות. החוק מבצע הבחנה ברורה בין פיטורים חוקיים לפיטורים שנעשים מתוך כוונה להפלות את העובדת בשל הריונה.

מהן הזכויות של אישה שפוטרה עקב הריון?

אישה שפוטרה עקב הריון זכאית לפיצויים בגין אובדן השתכרות, פיצויים על נזק לא ממוני, והוצאות משפטיות. פיצויים נוספים יכולים לכלול פיצוי על עוגמת נפש, בהתאם לנסיבות המקרה. פסקי דין מהעבר מראים כי הפיצויים עשויים להיות גבוהים, בהתאם לנזק שנגרם לעובדת.

איך ניתן להוכיח שהפיטורים היו קשורים להריון?

הוכחת קשר בין הפיטורים להריון יכולה להתבצע באמצעות ראיות כמו הודעות שנשלחו למעסיק על הריון, תקשורת עם המעסיק לפני הפיטורים, וראיות נוספות שמעידות על קשר ישיר בין ההריון להחלטת הפיטורים. ניתן להיעזר בעדים ובמסמכים התומכים בטענה זו כדי להוכיח את הקשר.

מה לעשות אם פוטרת בעקבות הריון?

אם פוטרת בעקבות הריון, יש לפנות לייעוץ משפטי בהקדם ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה. יש לאסוף את כל הראיות הנדרשות, להכין את המסמכים המתאימים, ולהגיש תביעה לפיצויים בגין אובדן השתכרות ופיצויים נוספים שניתן לקבל בגין הפרת זכויותיך.

האם יש צורך להודיע למעסיק על הריון לפני הפיטורים?

לא קיימת חובה חוקית להודיע למעסיק על הריון לפני הפיטורים, אך ההודעה יכולה לשמש כראיה בתהליך המשפטי. אם פוטרת לאחר שהודעת למעסיק על הריונך, זה יכול להוות ראיה נוספת להוכחת פיטורים שלא כדין.

סיכום

פיטורי נשים עקב הריון הם עבירה חמורה על החוק בישראל. החוק מעניק הגנה רחבה לנשים בהריון ומונע אפליה בעבודה. במקרים של פיטורים שלא כדין, ניתן לקבל פיצויים גבוהים בגין אובדן השתכרות, נזקים נפשיים והוצאות משפטיות.

 

פסקי דין מהעבר מדגישים את החשיבות בהגנה על זכויות נשים בהריון ומבצעים הבחנות ברורות בין פיטורים חוקיים ואילו שלא כדין. המערכת המשפטית מבטיחה שהנשים יקבלו את הסעד הנדרש במקרה של פיטורים לא חוקיים, ותומכת במי שנפגעות ממדיניות פיטורים לא הוגנת.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות נשים - זכויות אישה

מפיקת כנסים טענה שפוטרה שלא כדין במהלך טיפולי פוריות בניגוד לתקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.  

לאחר שהמזכירה סיפרה כי היא בהריון, המנהלת זימנה אותה לשיחה והודיעה לה כי עקב קיצוצים אין מנוס אלא להורות על פיטוריה. 

אם חד הורית דרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בטענה כי פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד. 

מועמדותה של צעירה לתפקיד קופאית ברשת שופרסל נדחתה, לאחר שהצהירה כי היא בהיריון.  

בעת סגירת מכון הכושר, מדריכת הפילאטיס שפוטרה היתה בהריון, ומאחר שהמכון המשיך לפעול לאחר החלפת הבעלים, המדריכה טענה כי מדובר בפיטורין שלא כדין ודרשה פיצויים בהתאם.  

התובעת טענה כי פוטרה במהלך ההריון, אולם המעסיקה טענה מנגד כי בעת השימוע העובדת לא ציינה כי היא בהריון. 

הקוסמטיקאית שהעניקה טיפולים לאורחי המלון, כנגד חשבוניות וקבלות, דרשה להכיר בה כעובדת ולקבל פיצויי פיטורין.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.