www.ovdim.org.il

המעסיק ביקש היתר לפיטורי העובדת במהלך ההריון

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5

עובדת שעברה הליך של הפסקת הריון טענה כי פוטרה בניגוד לזכויות נשים בעבודה, בשל היותה בהריון. מנגד טען המעסיק כי העובדת התפטרה ביוזמתה במהלך שהותה בחופשת לידה לאחר הפסקת ההריון, והחלה לעבוד אצל מעסיק אחר, לכן היא התפטרה ואינה זכאית לפיצויי פיטורין. בית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע כיצד הסתיימה עבודתה של התובעת והאם היא זכאית לפיצויים.

 

התובעת עבדה משך כעשרה חודשים בחברה העוסקת בייצור רהיטים, והרוויחה משכורת חודשית בסך של 7,500 שקלים. לקראת תום יחסי העבודה, הודיעה העובדת למעסיק כי היא בהריון ולאחר כשבועיים ממתן ההודעה נערך לה שימוע.

 

המעסיק פנה לממונה על חוק עבודת נשים, על מנת לקבל היתר לפיטורי העובדת במהלך ההריון, וטרם התקבלה ההחלטה, עברה התובעת הליך של הפסקת הריון ושהתה בחופשת לידה. עבור תקופה זו היא קיבלה שכר ודמי לידה מהמוסד לביטוח לאומי.

 

הממונה לחוק עבודת נשים לא אישר את פיטורי העובדת

 

בהמשך התקבלה החלטת הממונה על פי זכויות נשים בעבודה, לפיה לא ניתן להתיר את פיטורי העובדת, אולם היא לא שבה למקום העבודה, והחלה לעבוד אצל מעסיק אחר. לטענת התובעת, לאחר שניתנה החלטת הממונה, המעסיק סירב להשיבה לעבודתה, למרות שבקשתו לפטרה נדחתה.

 

התובעת החלה לחפש משרה חדשה במהלך חופשת הלידה, מכיוון שסירבה לעבוד במקום שהרחיק אותה רק בשל היותה אמא. על כן דרשה לקבל פיצויי פיטורין, דמי הבראה ופיצוי בגין אי הפרשות לפנסיה.

 

לטענת המעסיק העובדת התפטרה מאחר והחלה עבודה חדשה

 

המעסיק טען מנגד כי הוא היה מנוע מלהשיבה לעבודה בטרם תום חופשת הלידה בה שהתה, ולנוכח העובדה כי היא החלה לעבוד אצל מעסיק אחר, יש לראות בנסיבות כהתפטרות ולא כפיטורין.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית הדין שהמעסיק גמר בליבו לפטר את העובדת, ואף פעל לקבלת היתר מהממונה, על כן במהלך חופשת הלידה שלאחר הפסקת הריונה, התובעת מצאה מקום עבודה חדש, ובכך סבר המעסיק כי היא אינה מתכוונת לשוב עוד לעבודתה.

 

עם זאת, המעסיק לא חזר בו במפורש מהחלטת הפיטורין, אלא נאלץ לפעול על פי החלטת הממונה שלא להפסיק את עבודתה במהלך חופשת הלידה, ולא ציין בפני התובעת כי חזר בו מהחלטתו, לכן הסיקה התובעת כי הפיטורין עדיין בתוקף, והם נדחו לאחר תום חופשת הלידה.

 

המעסיק ישלם לעובדת פיצויים בסך של 14,642 שקלים

 

בנסיבות אלה קבע בית הדין, כי יש לראות את הפסקת עבודתה של התובעת כפיטורין שנכנסו לתוקף בתום חופשת הלידה, ולכן היא זכאית לפיצויי פיטורין.

 

בסופו של דבר התביעה נגד המעסיק התקבלה והוא חויב לשלם לעובדת סך של 14,642 שקלים, בגין פיצויי פיטורין, דמי הבראה והפרשות לפנסיה. בנוסף המעסיק נדרש לשלם לתובעת סך של 2,000 שקלים עבור הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין.

 

סע"ש 25524-04-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.