תאונת עבודה באתר בנייה: העובד נתקל במוט שבלט מהקרקע
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
מנהל עבודה באתר בנייה, נתקל במוט ברזל במהלך עבודתו, ונחבל בכף רגלו. העובד טען כי חברת הבנייה אחראית לפצותו בגין תאונת עבודה, אולם המעסיקה הסירה את אחריותה. בית משפט השלום בחיפה נדרש להכריע האם המעסיקה הפרה את חובתה כלפי העובד.
בתחילת חודש ינואר 2011, התובע, מהנדס ומנהל עבודה כבן 56, מיהר לעצור קידוח שבוצע באתר בנייה שבו עבד, ובדרכו נתקל במוט ברזל אשר בלט מהקרקע, ועקב כך נחבל בכף רגלו הימנית. התובע אשר סבל ממחלת סכרת, עבר קטיעה של אצבע בכף הרגל הפגועה, ובעקבות המחלה עבר קטיעה של שתי אצבעות נוספות באותה כף רגל.
העובד מיהר למנוע נזק שעלול היה להיגרם למעסיק
התובע טען כי מיהר לעצור עבודה שבוצעה שלא בהתאם לתכניות, כדי שלא ייגרם למעביד נזק. באותו רגע הוא ראה שהחופר עושה קידוחים במקום לא נכון, ונכנס מיד למשרד כדי לראות את התכנית, וכשהבין כי מדובר בטעות, חזר אליו מהר כדי לעצור את החפירה. בעקבות המהירות נתקל באחד המוטות של המכונות, שיצא קצת מהאדמה והתכופף, ואף לא ניתן לראותו מכיוון שהיה בצבע האדמה.
בנוסף טען התובע כי היה נתון ללחץ מפאת חיסכון בכוח אדם, והתריע על כך בפני המעסיקה, אך דבר לא נעשה. כמו כן, הברזלים בשטח כופפו כדי שהטרקטור ושאר הכלים הכבדים יוכלו לנסוע באתר הצפוף והמורכב.
לאחר תאונת עבודה ואשפוזו בבית חולים, ביקש התובע לחזור לעבודתו, אך המעסיקה קיבלה מנהל אחר, מבלי להודיע לו על כך. האירוע הוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה. הוועדה הרפואית קבעה לתובע נכות צמיתה בשיעור של 10%, והוא קיבל מהמוסד תשלומים בגין פגיעתו.
אירוע התאונה לא נרשם ביומן עבודה
המעסיקה ניסתה להתנער מאחריות, וטענה כי ביומן העבודה לא נרשם אירוע התאונה, למרות שהתובע נדרש היה לרשום בו את האירוע כאשר קרה. כמו כן, ברשומות הרפואיות לא צוין כיצד נפצע התובע, ולא צורף לכתב התביעה טופס 250 של ביטוח לאומי.
בית המשפט התרשם כי התובע פעל מתוך נאמנות גבוהה ועשה ככל שהיה ביכולתו כדי לקדם את ענייניו של מעסיקו. למרות שאישר כי רץ באתר בנייה, קבע כי הפגיעה אירעה לא מחמת רשלנותו של התובע, אלא מפאת תנאי העבודה שבהם היה נתון, בהוראתה ובאחריותה של המעסיקה.
בנוסף קיבל את גרסת התובע, לגבי היעדר רישום, אשר טען כי בזמן שקרתה התאונה, לא ייחס לאירוע חשיבות רבה, מאחר שהיה מרוכז בביצוע העבודה, וסבר שהפגיעה מינורית, ורק כאשר פנה לטיפול בבית החולים הבין את חומרת פגיעתו.
המעסיק יפצה את העובד בסך של 90,000 שקלים
בנסיבות אלו קיבל בית המשפט את התביעה נגד חברת הבנייה, ולאחר הפחתת ניכויי התגמולים מהמוסד לביטוח לאומי, חויבה לפצות את התובע בסך של 90,000 שקלים, בתוספת הוצאות משפט בסך של 750 שקלים, ושכר טרחת עורך דין בסך של 16,000 שקלים.
ת"א 23186-11-12