www.ovdim.org.il

מי משלם לעובד שנפגע בתאונת עבודה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 37 דירוגים בציון ממוצע: 3.8 מתוך 5

כל עובד שכיר או עצמאי הרשום במוסד לביטוח לאומי מבוטח בביטוח נפגעי עבודה וזכאי לקבל פיצויים במקרה של תאונת עבודה, זאת בתנאי שהפציעה אירעה בדרך לעבודה, במהלכה או בדרך חזרה הביתה בתום יום עבודה.

דמי פגיעה וקצבאות בגין תאונת עבודה ניתן לקבל מהמוסד לביטוח לאומי, גם עבור פציעה שאירעה בזמן הפסקה או פגישה מחוץ למשרד, וגם אם הפגיעה התרחשה בעת מעבר ממקום עבודה אחד אל מקום עבודה אחר.

חשוב מאוד לשמור את התיעוד הרפואי לשם הגשת התביעה

מיד לאחר התרחשות התאונה, העובד נדרש לדווח למעסיק אודות פציעתו ולגשת לבדיקה רפואית בקופת חולים או בחדר מיון. ברוב המקרים שבהם נגרם נזק גופני, העובד יקבל ימי מחלה על פי החלטת רופא תעסוקתי. עבור שלושת ימי המחלה הראשונים המעסיק ישלם לעובד 75% מהשכר, ולאחר שלושה ימים זכאי העובד לתשלום 75% מהמוסד לביטוח לאומי. זאת במקרה של עד 12 ימי מחלה.

אם נקבע כי העובד זקוק למנוחה שנמשכת למעלה מ-12 ימים, המעסיק ישלם לעובד 75% מהשכר בתשעת הימים הראשונים והחל מהיום העשירי ועד היום ה-19, שכר בשיעור 75% ישולם על ידי המוסד לביטוח לאומי לתקופה של עד 91 ימים. בתום תקופה זו, העובד רשאי להגיש תביעה לקביעת דרגת נכות באמצעות הוועדה הרפואית.

הוועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות ובהתאם לכך נקבע גובה הפיצויים

נפגע שנקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 10% ועד 19%, זכאי לפיצוי חד פעמי מהמוסד לביטוח לאומי עבור נפגעי עבודה. אם נקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 20% נכות ומעלה, הנפגע זכאי לקצבת נכות מהעבודה המשולמת בגין תאונות עבודה.

בעת הגשת הבקשה לדמי פגיעה מביטוח לאומי יש להציג את התיעוד הרפואי והמסמכים הרלוונטיים המעידים על נסיבות התאונה ומצבו של הנפגע, כמו מרשמים לתרופות, צילומי רנטגן, הפנייה לבדיקות וכדומה. כמו כן יש לצרף עדויות של עדי ראיה באם נכחו במקום בעת המקרה.

90 ימי ההיעדרות הראשונים ישולמו לעובד שנפגע על ידי הביטוח הלאומי ולא על ידי המעסיק. לכן חשוב להצטייד בטופס 250, ולהגיש אותו לרופא כדי שינפיק אישור מחלה המתייחס לפגיעה מעבודה.

עובד שהוכר על ידי המוסד לביטוח לאומי כנפגע עבודה, זכאי לטיפול רפואי הכולל תשלום עבור הוצאות רפואיות שונות, לרבות אשפוז, החלמה, שיקום, ועבור כל התרופות והמכשירים שניתנו על ידי המרכז הרפואי. כמו כן, נפגע שנקבעה לו דרגת נכות בשיעור 10% ומעלה, זכאי לשיקום מקצועי במטרה לסייע בהשתלבות חזרה במעגל העבודה.

 

ניתן להגיש ערעור עד שנה מיום דחיית הבקשה 

מומלץ להגיש את הבקשה לא יאוחר משנה לאחר התרחשותה. ואף רצוי להגישה בסמוך למועד התאונה. אם המוסד לביטוח לאומי דחה את הבקשה להכרה בתאונה כתאונת עבודה, רשאי העובד לפנות אל בית דין האזורי לעבודה ולהגיש ערעור תוך שנה מיום הדחייה. במועד מאוחר יותר התביעה לא תתקבל.

בנוסף לתביעה מביטוח לאומי, העובד רשאי להגיש תביעת נזיקין נגד המעסיק, זאת כאשר התאונה אירעה עקב רשלנותו של המעסיק. לשם כך נדרש העובד להוכיח כי קיים קשר סיבתי בין הנזק להפרת חובתו של המעסיק בשמירה על בטיחותו. עקב היעדר סביבת עבודה בטוחה, אי הספקת הנחיות וציוד מגן, תנאי עבודה מסוכנים ועוד.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - תאונות עבודה

במהלך ירידה ממשאית, עובד בחברה העוסקת במכירה והתקנה של חלקי חילוף, החליק על מדרגות המשאית ונפצע בברך. בית משפט השלום נדרש להכריע האם המעסיק התרשל.  

תופרת שהחליקה על הרצפה במקום העבודה, כתוצאה מנזילת שמן ממכונת התפירה שעליה עבדה, פנתה אל בית משפט והגישה תביעה נגד המעסיק לתשלום פיצויים.  

אל בית משפט השלום בעכו הוגשה תביעה בגין נזקי גוף שהגיש חשמלאי, על רקע נפילה מגובה שאירעה באוגוסט 2007, בבניין מגורים שבבעלות הנתבע. 

רתך אשר נגרם לו ליקוי שמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש, פנה אל בית הדין האזורי לעבודה בנצרת והגיש ערעור על החלטת הוועדה הרפואית אשר קבעה לו 10% נכות בלבד.  

עובד בחנות נדרש להוביל לביתו של המנהל כמות רבה של ספרים, דבר שחרג מתפקידו. בעת הרמת המשא הכבד, נפגע העובד בגבו, וטען כי מדובר בתאונת עבודה.  

במהלך בדיקת תקלה במנוע של משאית במוסך, נשאבה ידו של חשמלאי לפתח כניסת האוויר של המנוע וכתוצאה מכך נגרמה לו קטיעה חלקית של האצבע.  

עובד באתר בנייה שנפגע ממסור חשמלי בכף ידו, טען כי המעסיק הורה לו לעבוד עם מסור ללא מגן, על כן הוא אחראי לקרות התאונה. 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.