www.ovdim.org.il

האם עובדת שהתפטרה עקב מגבלה גופנית זכאית לפיצויי פיטורין?

דרגו את המאמר

התובעת עבדה כשליחה במשך כחמש שנים וחצי, עד להתפטרותה לאור מצבה הרפואי, על כן לטענתה היא זכאית לפיצויי פיטורין. מנגד טען המעסיק כי האישורים הרפואיים שהציגה אינם רלוונטיים לתקופת התפטרותה, על כן היא אינה זכאית לפיצויים.

 

בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע בסוגיה זו, ולקבוע האם התובעת זכאית לפיצויי פיטורין, בגין התפטרותה מחברת השליחויות, לאור מגבלתה הגופנית.

 

השליחה שהתה בחופשת מחלה ושבה לעבודה סדירה עד להתפטרותה

 

על פי העובדות, התובעת החלה את עבודתה כשליחה בחברת שליחויות במרכז הארץ, החל מחודש פברואר 2006 עד להתפטרותה בחודש ספטמבר 2011. העבודה כללה בין היתר הליכה ממושכת ועלייה מרובה במדרגות.

 

במהלך חודש אוקטובר 2010 התובעת סבלה מכאבי רגליים, ושהתה בחופשת מחלה, בגינה שולמו לה דמי מחלה מלאים. לאחר כחודשיים וחצי, היא שבה לעבודה סדירה כשליחה.

 

על פי אישור מרופאה תעסוקתית שנמסר למעסיק בחודש ינואר 2011, נמצא כי התובעת אינה מתאימה לעבודה בשליחויות, מאחר והיא אינה כשירה לעבודה פיזית ממושכת, הכוללת הליכה וטיפוס במדרגות.

 

כחודש וחצי לפני סיום העבודה התגלע ויכוח בין הצדדים

 

למרות האישור הרפואי, התובעת המשיכה לעסוק בתחום השליחויות, וכחודש וחצי לפני שהודיעה על התפטרותה, התנהלה שיחה בין הצדדים בעקבות חוסר שביעות רצון מתפקודה, ובין היתר המעסיק הציע לתובעת שהיא תפוטר והוא ישלם לה פיצויי הפיטורין, אולם היא סירבה להצעה זו. ובמהלך השיחה התפתח ויכוח והעובדת תקפה מילולית את מעסיקה.

 

כחודש וחצי אחרי השיחה הטעונה, מסרה מכתב התפטרות, ועזבה עוד באותו היום את המקום בסערה, ולא שבה עוד. במכתב ציינה התובעת כי היא נאלצה להגיש את התפטרותה, על רקע מצבה הרפואי, ועל כן דרשה לקבל פיצויים בהתאם.

 

מנגד טען המעסיק כי מאחר והאישור הרפואי ניתן כשמונה חודשים לפני מועד התפטרותה, ובמהלך תקופה זו היא חזרה לשגרת העבודה, היא אינה זכאית לכל פיצוי.

 

התובעת העידה שהיא מוכרת כנכה על ידי המוסד לביטוח לאומי ונכותה עומדת על 24%. לדבריה, היא המשיכה לעבוד בתחום השליחויות למרות המגבלה ממנה סבלה, מאחר שנזקקה להכנסה סדירה. עוד ציינה כי לאחר התפטרותה, היא לא שבה למעגל העבודה במשך כשנתיים, אלא נאלצה לטפל באמה החולה.

 

העובדת לא אפשרה למעסיק להציע לה תפקיד חלופי

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית הדין למסקנה כי התובעת מסרה למעסיק הודעת התפטרות מבלי שהתריעה בפניו כי בכוונתה להתפטר עקב מצב רפואי, וללא הודעה מוקדמת, וכך בעצם לא נתנה לו את האפשרות להציע לה תפקיד חלופי, או תנאי עבודה אחרים עקב המגבלה ממנה סבלה.

 

עוד נקבע כי השליחה עזבה בסערה את משרד השליחויות, ולא הציגה תיעוד רפואי רלוונטי הסמוך להתפטרותה. כמו כן, במועד הודעת ההתפטרות, העובדת תקפה מילולית את המעסיק ועזבה את המקום העבודה לאלתר, מבלי שאפשרה לו להיערך ולהגיב לטענותיה בנושא הסיבה להתפטרותה. בנסיבות אלה, דחה בית הדין התביעה לפיצויי פיטורין, וחייב את התובעת לשאת בהוצאות משפט בסך של 5,000 שקלים.

 

ס"ע 46356-12-11 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.