www.ovdim.org.il

פיצויי פיטורין לעובד שהתפטר עקב מצב בריאותו

דרגו את המאמר

התובע עבד קרוב לעשר שנים בחברת השקיה וגינון. בשנת 2011 נאלץ להתפטר עקב מצבו הבריאותי ובשל הרעת תנאי העבודה. בנסיבות אלה הגיש תביעה נגד המעסיקה לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו, ודרש לקבל פיצויי פיטורין ותשלום זכויות סוציאליות שונות שלא שולמו לו כדין.

 

המעסיקה הבטיחה לתובע עבודה מתאימה נוכח מצבו הרפואי

 

התובע עבד ששה ימים בשבוע, בממוצע של 10 שעות ביום. לקראת סיום עבודתו, הוא החל לסבול מכאבי גב, אשר הגבילו את יכולתו הפיזית. לטענתו, המעסיקה הבטיחה לשבץ אותו בעבודה מתאימה, נוכח המגבלה הרפואית, אף היא הפרה את הבטחתה, ואף שלחה אותו לבצע עבודות ריצוף, שאינן קשורות כלל לענף החקלאות.

 

בעקבות החמרה במצבו הבריאותי, נאלץ התובע להודיע על התפטרותו בדין מפוטר בסוף שנת 2011, ודרש לקבל מהמעסיקה פיצויי פיטורין, פדיון ימי חופשה, גמול שעות נוספות ודמי הבראה.

 

מנגד טענה המעסיקה כי יש לדחות את התביעה נגדה, מאחר והיא לא הוגשה בתום לב. לטענתה, התובע עבד לפרקים ולא ברציפות, ונהג להתפטר ולשוב לעבודה לאחר מספר חודשים.

 

העובד ניצל את ימי החופשה ולא שב לעבודה

 

עוד ציינה המעסיקה כי כאשר העובד החל להתלונן על כאבי גב היא הציעה שיעבור בדיקות רפואיות, אך הוא לא פנה לרופא תעסוקתי וניצל עד תום את ימי המחלה וימי חופשתו, ולא שב עוד לעבודה, על כן היא זכאית לחלף הודעה מוקדמת עקב התפטרותו.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית הדין כי התובע התפטר לרגל מצב בריאותו. עם זאת השופט ציין כי על מנת שדינו של עובד המתפטר עקב מצב בריאותי יהיה כדין מפוטר חייבים להתקיים שלושה תנאים: קיום ממצאים רפואיים, תנאי עבודה שאינם מאפשרים את המשך העבודה ונסיבות העניין.

 

התובע לא הציג מסמכים רפואיים על כן הוא אינו זכאי לפיצויים עקב התפטרותו

 

על פי החוק העובד נדרש להוכיח כי התפטר בגין מצב בריאותו, אולם התובע לא צירף אישור רפואי המעיד כי כאבי הגב מהם סבל, מגבילים אותו בעבודתו, והוא אינו מסוגל לבצע את הפעולות הנדרשות לגינון והשקיה. מאחר והתובע לא הציג ממצאים רפואיים, נקבע כי הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורין עקב התפטרותו בשל מצב בריאותו.

 

בנוסף התובע טען כי חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, מאחר והוא נדרש לבצע עבודות ריצוף, שכלל אינן קשורות לתחום עבודתו בחקלאות, אולם התובע לא הציג ראיות לטענה זו, ולא הצליח להוכיח כי המעסיקה הבטיחה שתקל עליו בגין המגבלה הרפואית. על כן התובע אינו זכאי לפיצויי פיטורין בשל הרעת תנאי עבודתו.

 

בסופו של דבר קבע בית הדין כי התובע אינו זכאי לפיצויי פיטורין עקב התפטרותו, אולם נמצא כי הוא זכאי לשכר עבודה עבור עשרה ימים, דמי הבראה ופדיון חופשה בסך כולל של 6,650 שקלים, זאת לאחר קיזוז חלף הודעה מוקדמת בסך 2,950 שקלים.

 

סע"ש 32380-12-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.