www.ovdim.org.il

האם השומר שפוטר מעבודתו בקניון עקב הפרת משמעת זכאי לפיצויי פיטורין?

דרגו את המאמר

סטודנט שהועסק על ידי חברת שירותי שמירה ואבטחה, עבד במשך כשנה ושלושה חודשים בתפקיד אחראי משמרת בקניון בתל אביב, עד שפוטר בתחילת חודש אוגוסט 2012, עקב הפרת משמעת.

 

לטענת התובע, הוא קיבל את ההודעה על פיטוריו בעקבות ויכוח עם מנהל הביטחון, והוא נדרש להפסיק את עבודתו באופן מיידי, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע כדין. על כן עתר לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו, והגיש תביעה לפיצויי פיטורין ותשלום זכויות עובדים, על פי צו ההרחבה בענף השמירה.

 

התובע קיבל הצעה לעבוד כשומר בשכר נמוך מזה שהרוויח כאחראי משמרת

 

במהלך כל חודש אוגוסט התובע לא שובץ לעבודה, למרות שנקבעו לו משמרות מראש. כשבועיים לאחר הוויכוח עם המנהל, הוא זומן לשיחה עם מנכ"ל החברה, במהלכה הוצעה לו עבודה חלופית כשומר בבית חולים, אולם לא הוצע תפקיד של אחראי משמרת. מאחר שסירב לקבל את ההצעה, הוא התבשר בתום השיחה בדבר פיטוריו.

 

התובע טען שבוצע לו שימוע שלא כדין, וההצעה שקיבל מהווה הרעה מוחשית בתנאי העבודה, והוא לא קיבל כל הצעה נוספת. כמו כן על אף דרישותיו לא נמסר לו מכתב פיטורין, וכתוצאה מכך נגרמו לו נזקים כלכליים גדולים.

 

לטענת הנתבעת העובד התפטר מרצונו לאחר השימוע

 

מנגד טענה חברת השמירה, כי התובע עבד במשך 15 חודשים עד להתפטרותו בתחילת חודש אוגוסט 2012. לטענתה, ביום האחרון לעבודתו הוא הפקיר את עמדת השמירה, על כן זומן לשיחת בירור עקב הפרת המשמעת.

 

במהלך אותה שיחה הוצע לו להמשיך בעבודתו ללא שינוי בתנאי עבודתו ושכרו, אך הוא דחה את כל ההצעות ובחר מרצונו להתפטר. על כן יש לדחות את התביעה, מאחר והוא קיבל כל הסכומים המגיעים לו לפי צו הרחבה בענף השמירה, והוא אינו זכאי לפיצויי פיטורין ודמי הודעה מוקדמת.

 

במהלך הדיון הודה התובע כי הוא אכן עזב את העמדה בניגוד לנוהל במהלך המשמרת האחרונה, וכאשר קיבל על כך הערה, לא ראה לנכון להתנצל ולא הבטיח שלא יחזור בעתיד על התנהגותו. כתוצאה מכך נוצר ויכוח עם המנהל, אשר ביקש לסיים את עבודת התובע בקניון.

 

התובע הוזמן לשיחת בירור, בנוגע לאירוע שהיה ביום האחרון לעבודתו, במהלכה נתן התובע את התייחסותו לתקרית, ואף נערך "פרוטוקול שימוע", שנחתם בידי הצדדים, על כן לא ניתן לקבל את הטענה כי לא נערך שימוע כדין.

 

ההצעה שקיבל מהווה הרעה בתנאי העבודה על כן התובע זכאי לפיצויי פיטורין

 

עם זאת מאחר וההצעה היחידה שקיבל מהווה הרעת תנאים מוחשית, לפיה השכר שהיה אמור לקבל כמאבטח בבית חולים היה 30 שקלים לשעה, במקום 35 שקלים שהרוויח בקניון, הוא זכאי לפיצויי פיטורין ודמי הודעה מוקדמת.

 

בסופו של דבר נקבע כי הנתבעת תשלם לתובע סך של 10,900 שקלים. סכום הכולל: פדיון חופשה ודמי הבראה, הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורין. בנוסף הנתבעת תישא בהוצאות משפט בסך של 1,250 שקלים.

 

סע"ש 57416-11-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.