www.ovdim.org.il

מאמן הכדורסל התפטר בעקבות קיצוץ בהיקף העבודה ודרש פיצויים

דרגו את המאמר

בעקבות הרעה מוחשית בתנאי העבודה התפטר מאמן הכדורסל והגיש תביעה להכיר בקיומם של יחסי עובד ומעביד בין הצדדים ולחייב את המעסיקה לשלם לו פיצויי פיטורין וזכויות סוציאליות נוספות.

בית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע בסוגיה זו ולקבוע האם הוא זכאי לפיצויים.

 

התובע הועסק כמאמן כדורסל של קבוצות ילדים ונוער בעמותה ללא רווח שהוקמה למען קידום ענף הספורט ברעננה, במשך כשבע שנים וחצי, עד לפיטוריו בחודש ספטמבר 2011. במקביל לעבודתו בעמותה הוא עבד כשכיר במקומות אחרים, כולל במשרד החינוך.

 

המאמן יקבל קבוצה אחת במקום שתיים או שלוש קבוצות

 

לטענת התובע בסמוך לסיום העסקתו הוא קיבל מהמנהל המקצועי של העמותה יחס מזלזל ומשפיל, ונאמר לו כי בשנה הבאה הוא יאמן רק קבוצה אחת, בניגוד לשנים קודמות, בהן אימן שתיים או שלוש קבוצות. לדבריו, מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה, לכן הודיע כי הוא לא ימשיך לעבוד בתנאים החדשים וביקש לקבל פיצויים בעקבות הפסקת עבודתו.

 

מנגד טענה העמותה כי התובע הועסק כעובד קבלן ולא התקיימו ביניהם יחסי עובד ומעביד. היא ציינה כי המאמן קיבל על פי בקשתו תלושי שכר ממנו ניכתה את כל המיסים, מאחר ולא היה לא תיק עוסק מורשה והוא לא היה מעוניין לפתוח תיק במס הכנסה.

 

הנתבעת הדגישה כי הסכם זה אינו מקנה לו תשלום זכויות סוציאליות, כשל עובד שכיר. עם זאת היא מסרה לתובע שיק פיצויים בסך 2,855 שקל, אותו הוא סרב להפקיד.

 

האם התקיימו יחסי עובד ומעביד בין התובע והנתבעת?

 

על מנת לקבוע האם התקיימו בין הצדדים יחסי עובד מעביד, יש לבחון את תוצאות מבחני הפסיקה, הבודקים את ההשתלבות של העובד במפעל הנתבעת, ומבחני עזר נוספים כגון: אופן ביצוע התשלום, תלות כלכלית במעסיק, רציפות הקשר, כפיפות ופיקוח וכדומה.

 

בית הדין קבע כי המאמן השתלב במפעלה של הנתבעת, הוא היה מגיע לאולמות הכדורסל שנשכרו על ידה וביצע את תפקידו בשעות קבועות ובכפוף להוראות מנהל העמותה.

 

הנתבעת דאגה לספק לו את הציוד הנדרש, את ההסעות למשחקים והמדים לחברי הקבוצה ושילמה לו משכורת חודשית, כאשר שכרו מהנתבעת היווה 26% מסך הכנסתו החודשית.
על כן בית הדין הגיע למסקנה חד משמעית לפיה התקיימו יחסי עובד מעביד.

 

המאמן יקבל פיצויים בסך 37,278 שקל

 

עוד קבע בית הדין כי מאחר והתובע התבקש לאמן רק קבוצה אחת, כאשר היה רגיל לאמן לפחות שתי קבוצות, חלה הרעה מוחשית בתנאי עבודתו, על כן התפטרותו מזכה אותו בפיצויי פיטורין.

 

בנסיבות אלה הנתבעת תשלם לתובע פיצויי פיטורין בסך 28,091 שקל, דמי הבראה בסך 1,454 שקל ופדיון חופשה שנתית בסך 7,733 שקל. בנוסף הנתבעת תישא בהוצאות המשפט בסך 3,500 שקל.

 

ס"ע 16689-11-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.