www.ovdim.org.il

האם העובד במפעל לייצור ספרים פוטר או התפטר?

דרגו את המאמר

התובע עבד כפועל במפעל לייצור וכריכת ספרים באזור התעשייה בירושלים עד לחודש יוני 2005. כשש וחצי שנים ממועד סיום יחסי העבודה, רגע לפני שחלה תקופת ההתיישנות, הוא הגיש תביעה לפיצויים כנגד המעסיק.

 

בית דין האזורי לעבודה בירושלים נדרש לדון בנסיבות סיום יחסי העבודה בין הצדדים ולהכריע האם התובע זכאי לפיצויי פיטורין ולתשלומים נוספים.

 

מתי החל התובע לעבוד במפעל?

 

בין הצדדים היו חילוקי בנוגע למשך תקופת העבודה. לטענת התובע הוא החל לעבוד במפעל בחודש יוני 1997 ואילו לטענת הנתבע הוא הועסק בחודש יולי 2000 בלבד.

 

התובע שהינו נשוי ואב לשלושה ילדים, טען כי בשנת 2000 המפעל העתיק את פועלו למקום חדש, ועד המעבר, כשלוש שנים מאוחר יותר, הוא לא קיבל תלושי שכר. מנגד התעקש הנתבע כי התובע החל את עבודתו רק בשנת 2000 ותמך את גרסתו במסמכים שונים ומכתב מרואה החשבון של החברה.

 

בנו של הנתבע העיד כי הוא החל לעבוד במפעל בשנת 2000, והתובע כבר עבד שם תקופה ממושכת, אך לא ידע בדיוק כמה זמן. כמו כן, הנתבע לא הציג פנקס שעות המתעד את היקף העבודה ואת תאריך התחלת עבודתו של העובד, כפי שהוא נדרש לנהל על פי חוק.

 

לאחר שמיעת העדויות וטענות הצדדים, בית הדין קיבל את גרסתו של התובע שהיתה עקבית ואמינה וקבע כי הוא החל לעבוד בחודש יוני 1997.

 

האם העובד פוטר או התפטר?

 

הצדדים לא הסכימו לגבי נסיבות סיום יחסי העבודה. התובע טען כי במסגרת עבודתו הוא היה אמון על בקרת איכות הספרים במפעל וביקש פעמים רבות ממעסיקו העלאה במשכורת, מאחר שהרוויח שכר מינימום של פועל רגיל, בעוד שעבודתו היתה כרוכה באחריות מרובה. בחודש אפריל 2005 בעקבות ויכוח עם בנו של התובע ביחס לתנאי העסקתו, הוא פוטר.

 

מנגד טען הנתבע כי העובד היה פועל פשוט שאת עבודתו ניתן ללמוד תוך שעות ספורות. ביומו האחרון בעבודה, הוא פנה אליו וביקש ממנו העלאת שכר, לאחר שסירב לבקשתו, הוא התפטר. התובע טען כי הוא ניסה לשכנע אותו להישאר, אך לא היה מוכן לפתוח למשא ומתן את עניין גובה המשכורת. עוד טען הנתבע, כי גם לבן משפחתו יש מפעל לכריכת ספרים והתובע החל לעבוד אצלו למחרת עזיבתו, תמורת משכורת גבוהה יותר.

 

מתי החל התובע לעבוד במפעל חדש?

 

המעסיק החדש של התובע העיד כי הוא החל לעבוד במפעל שלו, רק לאחר שלושה חודשים מיום שהסתיימו יחסי העבודה בין הצדדים, והוסיף כי הוא קיבל בתחילה אותו שכר כפי שהרוויח במקום עבודתו הקודם, אך נפתחה בפניו האפשרות להתקדם ולהרוויח יותר בעתיד.

 

בסופו של דבר בית הדין השתכנע כי התובע פוטר מעבודתו, עקב חילוקי דעות בנוגע לתנאי העסקתו. בנסיבות אלה התביעה התקבלה והמעסיק ישלם לעובד פיצויי פיטורין בסך של 26,681 שקל ויפצה אותו בגין הודעה מוקדמת בסך 3,335 שקל. בנוסף יישא הנתבע בהוצאות המשפט ושכר טרחת עורך הדין בסך 5,000 שקל.

 

ס"ע 679-01-12

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.