www.ovdim.org.il

לאחר שקיבלה המזכירה את אישור המעסיק לצמצם בהיקף המשרה, היא פוטרה במפתיע

דרגו את המאמר

מזכירה במוסך שהועסקה במשך 12 שנים וחצי, החלה בלימודי אחיות מוסמכות בקורס להסבת אקדמאים וביקשה לצמצם את היקף המשרה לימי שישי ושבת בלבד.

לטענתה, היא התכוונה לעבוד במתכונת זו עד לסיום לימודיה בחודש אפריל 2013 והמעסיק אישר את בקשתה ללא כל הגבלת זמן. אך עם זאת בחודש פברואר 2012, היא קיבלה באופן מפתיע הודעה על פיטוריה, ללא שימוע ומבלי שהוסברה לה סיבת הפיטורין.

 

בנסיבות אלה היא עתרה לבית הדין האזורי לעבודה בנצרת, לתשלום פיצויי פיטורין, חלף הודעה מוקדמת, פיצוי בגין פיטורין שלא כדין, וזכויות סוציאליות נוספות שלא שולמו לה, עבור תקופת עבודתה וסיומה, בסך כולל של 198,506 שקל.

 

המזכירה היתה צריכה לבחור בין העבודה במוסך ללימודי אחיות

 

מנגד טענה הנהלת המוסך, כי יש לדחות את התביעה, מכיוון שתובעת התפטרה ולא פוטרה, לכן היא אינה זכאית לפיצויים. המנהל טען כי לפי תנאי ההסכם עם התובעת היה עליה לשוב למתכונת עבודה במשרה מלאה לאחר כשנה מאז תחילת הלימודים, ובין הצדדים הוסכם בעל פה על הארכה באופן זמני כל פעם מחדש.

 

לדבריו, הוא הודיע לתובעת כי היא לא תוכל להמשיך לעבוד במתכונת מצומצמת והיא צריכה לבחור האם היא מסיימת את תפקידה במוסך, או חוזרת לעבודה במתכונת הרגילה. מאחר והתובעת החליטה שלא לחזור למשרה מלאה, יש לראות את סיום העסקתה כהתפטרות.

 

המשרה צומצמה בהסכמה ללא הגבלת זמן

 

התובעת הציגה בפני בית הדין, מכתב בו העלו הצדדים את הסכמתם בנוגע לצמצום היקף המשרה ללא הגבלת זמן. כמו כן, הנתבעת טענה כי השינוי במתכונת העסקתה הוגבל לשנה, עד לחודש אוקטובר 2011, אך נוצר פער של כחמישה חודשים, בין מועד תום ההסכם, לבין המועד שבו הוחלט על סיום העסקת התובעת בפועל. 

 

בנוסף הנתבעת קיבלה כחודשיים לאחר סיום עבודתה המחאה על סך 11,846 שקל, כאשר על גבי הספח צוין כי מדובר בתשלום עבור פיצויי פיטורין. מנגד טענה הנתבעת כי לא מדובר בפיצויים בגין פיטורין, אלא בהפרשי זכויות שהגיעו לתובעת בגין סיום העסקתה.

 

התובעת תפוצה בסך 135,428 שקל

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים קבע בית הדין, כי גרסתה של התובעת היא אמינה ועקבית, לפיה מתכונת העסקתה צומצמה בהסכמה. עוד קבע כי לאחר תקופת עבודה שנמשכה כמעט 12 שנים וחצי, יש לצפות כי ההנהלה תנהג עם העובדת הותיקה, באופן שונה מן הדרך בה נהגה הלכה למעשה ותהיה גמישה יותר, בנוגע לרצונה לצאת ללימודים ולהמשיך לעבוד בחברה.

 

בית הדין קבע כי התובעת פוטרה, לפיכך היא זכאית לפיצויי פיטורין בסך של 47,248 שקל. ותשלום נוסף בגין הלנת פיצויי הפיטורין בסך של 15,000 שקל.

 

עוד נקבע כי נמסרה לתובעת הודעה מוקדמת קצרה מן הדרוש ולא התקיים הליך תקין של שימוע, לכן היא זכאית לסכום של 10,976 שקל. והיא תקבל עוד כ- 70,000 שקל בגין זכויות סוציאליות הכוללת בין היתר דמי הבראה, פדיון חופשה, תוספת ותק ועוד. בסך הכולל התובעת תפוצה בסכום של 135,428 שקל.

 

ס"ע 35813-03-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.