www.ovdim.org.il

האם לעובד שהתפטר מגיעים פיצויי פיטורין עבור תקופת החפיפה?

דרגו את המאמר

מנהל מכירות הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו, בגין תשלום פיצויי פיטורין וזכויות נוספות בסך של 520,000 שקלים, עבור תקופת עבודתו במשך שש שנים, בחברה שעוסקת בתחום האלקטרוניקה.

 

העובד התבקש להישאר לתקופת חפיפה בתמורה לתשלום פיצויי פיטורין

 

הנתבעת עוסקת בשיווק של אלמנטים למהנדסים ובמסגרת עבודתו התובע נדרש להגיע למהנדסים בשטח ולעזור להם להרכיב את החלקים, עיקר עבודתו היתה לצאת לשטח ולאסוף ממהנדסים את הדרישות שלהם, ולהעביר אותן למהנדסים בחו"ל. בחודש מאי 2011 הגיש התובע מכתב התפטרות, אך התבקש להישאר חודשים ספורים לצורך ביצוע חפיפה, בתמורה לתשלום פיצויי פיטורין בסך של 77,000. בתום תקופת העבודה המוסכמת, קיבל התובע מכתב פיטורין וחתם על כתב ויתור וסילוק. אולם עד למועד פסק הדין, הוא לא קיבל את הפיצויים שהובטחו לו.

 

התובע טען כי בנסיבות התפטרותו מגיעים לו פיצויים

 

התובע טען שהתפטר מתפקידו בשל אירועים שונים שחווה בעבודה, שכללו בין היתר צעקות, האשמות ועלבונות. וכן, בעקבות אירוע חריג שהתרחש במסגרת נסיעת עסקים עם מנהל החברה, שלגביו הוא לא הרחיב. במכתב ההתפטרות שמסר לנתבעת, הוא לא פירט את נסיבות רצונו לסיים את עבודתו בחברה, אך לטענתו, בנסיבות ההתפטרות, הוא זכאי לפיצויי פיטורין.

 

התובע הסכים להישאר חודשים ספורים בעבודה

 

בעקבות טענותיו הכלליות שאינן היו מבוססות, לא מצא בית הדין כי התובע אכן התפטר עקב נסיבות שאינן אפשרו לו להמשיך בעבודה ואף המנהל הכחיש בתוקף את ההצעה שקיבל התובע בהיותו בנסיעת עסקים בחו"ל. לאחר מסירת הודעת ההתפטרות, הנתבעת ניסתה להניא את התובע מהחלטתו, והציעה להעלות את שכרו בשיעור ניכר. התובע סירב להצעה ועמד על רצונו לעזוב, אך הסכים להישאר עוד שלושה חודשים ספורים, אשר בסיומם הוא יפוטר ויקבל פיצוי כספי.

 

התובע חתם על כתב הויתור מתוך לחץ שהפעילה עליו החברה

 

מנהל החברה סיכם עם התובע שישלם לו פיצויי פיטורין בסך 77,000 שקלים, המהווים את סכום הפיצויים על פי שכר הבסיס ולא סכום אחר מעבר לכך. בחודש אוגוסט 2011 נמסר לתובע מכתב פיטורין והוא חתם על כתב ויתור וסילוק, בו הוא הצהיר כי קיבל מהחברה את כל התשלומים המגיעים לו, כולל סכום הפיצויים והתחייב לא להתחרות בחברה למשך השנתיים הבאות. לאחר שחתם התובע על המסמך, הוא דרש שישולמו לו פיצויי פיטורין מלאים. לטענתו, הוא חתם על כתב הויתור תחת לחץ, מאחר ונאמר לו כי אם לא יחתום, הוא לא יקבל את מכתב הפיטורין.

 

התובע הסכים מראש לקבל סכום בסך 77,000 שקלים

 

בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו קבע כי בנסיבות סיום העסקתו של התובע, הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורין מלאים. הנתבעת הוכיחה שמסירת מכתב הפיטורין, היתה פרי הסכמה בינה לבין התובע, לאחר שהוא התפטר. כמו כן, התובע חתם על כתב הויתור, לפני ששולם לו סכום כלשהו, בידיעה שהסכום שיקבל הוא 77,000 שקלים, ולא יותר. לכן יש לתת לחתימתו תוקף מלא. בית הדין הוסיף כי גם אם התובע היה חותם על כתב הויתור, או לא היה חותם, המסקנה לא היתה משתנה והסכום נותר כפי שסוכם מראש.

 

בית הדין דחה את רוב התביעה, אך חייב את הנתבעת לשלם לתובע 77,000 שקלים כפיצויי פיטורין, לפי ההסכם שנחתם ביניהם. 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.