www.ovdim.org.il

גלישה לאתרים פורנוגרפיים בעבודה - הטרדה מינית?

דרגו את המאמר

הטרדה מינית של עובדת באמצעות מחשב


בית הדין לעבודה קבע כי מעביד אשר השתמש בעמדת מחשב של עובדת על מנת לגלוש לאתרים פורנוגרפיים, ולא הפסיק חרף תלונותיה, ישלם פיצויים בסך 50,000 שקלים בגין הטרדה מינית בעבודה. על פי פסק הדין, המעביד היה נוהג לגלוש לאתרים פורנוגרפיים ממחשבה של העובדת.


העובדת התלוננה בפניו כי הדבר מטריד אותה אך בקשותיה העלו חרס. פעמים רבות נאלצה העובדת להמתין מחוץ לחדר עד אשר יסיים המעביד לגלוש במחשב. לא עבר זמן רב ובין הפקידה לבין מעסיקה החלו להיווצר חיכוכים ועימותים. בסופו של היום, התפטרה הפקידה מעבודתה, לטענתה בשל יצירת סביבת עבודה עוינת.

 

הפקידה לא נשארה חייבת והגישה תביעה לבית הדין לעבודה בגין הטרדה מינית בעבודה. לטענתה, גלישתו של המעביד ממחשבה האישי, ובנוכחותה, לאתרים אלו, מהווה הטרדה מינית. לטענתה, המעביד חזר על מעשיו מספר פעמים ויצר סביבת עבודה בלתי אפשרית ועוינת. בעל החברה, לעומת זאת, טען כי לא מדובר בהטרדה מינית והכחיש מכל וכל את הטענות המועלות כנגדו.

 

פרשנות מרחיבה להטרדה מינית - גם תמונות פורנוגרפיות או גלישה לאתרים


השופטים בבית הדין האזורי, בבואם לדון בסוגיה, נתנו פרשנות מרחיבה לסעיף 3(א)(4) בחוק למניעת הטרדה מינית. על פי סעיף זה, המונח הטרדה מינית כולל גם התייחסויות חוזרות המופנות לאדם, תוך התמקדות במיניותו, כאשר אדם זה הראה למטריד שאין הוא מעוניין בהתייחסות האמורה. כמו כן, החוק קובע בסעיף 3(א)(5) כי התייחסות משפילה או מבזה, אשר מופנית לאדם ביחס למיניותו או מינו, הינה הטרדה מינית.

 

למעשה, החוק קובע כי התייחסות בעלת אופי מינית איננה מקובלת במקומות עבודה, אם באמצעות מילים ואם באמצעות מחשב או אמצעים ויזואליים אחרים.

 

      קראו עוד על הטרדה מינית בעבודה:


בית הדין לעבודה קבע כי יש לקבל את התביעה תוך שפרשנות למונח הטרדה מינית אינה יכולה להיות במובן הצר של התייחסות ספציפית, פיסית או מילולית, לאדם. לאמור, מעשים מסוימים בעלי אופי מיני, אשר יוצרים אווירה עוינת במקום העבודה, מהווים אף הם הטרדה מינית אסורה.

 

גלישה באתרי פורנו, כמו גם סיפור בדיחות גסות או תליית תמונות פורנוגרפיות, הם הטרדה מינית כאשר הם נעשים בנוכחות עובדות הנפגעות מכך. זאת ועוד, בית הדין לעבודה ציין כי לא מדובר במעשה חד פעמי, אלא בפעולות רבות שהעובדת הרבתה להתלונן עליהן. מלבד הפיצויים הרגילים, בית הדין לעבודה פסק עבור העובדת פיצויי פיטורים למרות שיחסי העבודה הסתיימו עם התפטרות מיוזמתה.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות נשים - זכויות אישה

מפיקת כנסים טענה שפוטרה שלא כדין במהלך טיפולי פוריות בניגוד לתקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.  

לאחר שהמזכירה סיפרה כי היא בהריון, המנהלת זימנה אותה לשיחה והודיעה לה כי עקב קיצוצים אין מנוס אלא להורות על פיטוריה. 

אם חד הורית דרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בטענה כי פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד. 

מועמדותה של צעירה לתפקיד קופאית ברשת שופרסל נדחתה, לאחר שהצהירה כי היא בהיריון.  

בעת סגירת מכון הכושר, מדריכת הפילאטיס שפוטרה היתה בהריון, ומאחר שהמכון המשיך לפעול לאחר החלפת הבעלים, המדריכה טענה כי מדובר בפיטורין שלא כדין ודרשה פיצויים בהתאם.  

התובעת טענה כי פוטרה במהלך ההריון, אולם המעסיקה טענה מנגד כי בעת השימוע העובדת לא ציינה כי היא בהריון. 

הקוסמטיקאית שהעניקה טיפולים לאורחי המלון, כנגד חשבוניות וקבלות, דרשה להכיר בה כעובדת ולקבל פיצויי פיטורין.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.