www.ovdim.org.il

עובדת פוטרה במהלך הריונה ולמרות שעבדה רק חודשיים הגישה תביעה לפיצויים

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5

מנהלת משרד שפוטרה במהלך ההריון הגישה תביעה לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין. בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם התובעת פוטרה מחמת הריונה והאם היא זכאית לפיצויים.

 

התובעת עבדה כחודשיים וחצי בתפקיד מנהלת משרד בחברה פרטית לייעוץ בתחום הבטיחות והאש. במועד פיטוריה היא היתה בהיריון. במהלך תקופת עבודתה התובעת התלבטה לגבי שמירת ההריון ושיתפה את לבטיה עם מנהלת משאבי אנוש של החברה ואף קיבלה רשות לנצל מספר ימי חופשה שנתית, לצורך ביצוע הפלה.

 

העובדת פוטרה יום לאחר שהודיעה על המשכת הריונה

 

בסופו של דבר התובעת החליטה לשמור את ההריון ויום לאחר שבישרה זאת למנהלת משאבי אנוש היא קיבלה מכתב פיטורין. לטענת התובעת, מדובר בפיטורין שלא כדין, המנוגדים לחוק עבודת נשים וכן מדובר בהפליה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

 

מנגד טענה הנהלת החברה, כי ההחלטה לפטר את העובדת נבעה על רקע אי שביעות רצון מתפקודה וההחלטה התקבלה טרם הודיעה כי היא מתכוונת להמשיך בהריון.

 

הנתבעת טענה כי העובדת נעדרה ימים רבים ובפועל עבדה רק 61 ימים, כולל הכשרתה שארכה כשבועיים. למעט אישור על חופשת מחלה בת שלושה שבועות, העובדת לא הציגה אישורים רפואיים נוספים על היעדרויותיה. כמו כן, היא ביצעה טעויות רבות, לא הצליחה לנהל כראוי את יומן הפגישות של המנהל ולא עמדה במצופה ממנה.

 

האם הפיטורין בוצעו בתום לב?

 

הסיבה לפיטורין, לדברי הנתבעת, היתה ארגון אירוע הרמת הכוסית לפני חג הפסח. בו נתבקשה העובדת לערוך את הקניות של הכיבוד ולארגן את המשרד לקראת הטקס. האירוע התחיל באיחור של חצי שעה, והעובדת הוכיחה את חוסר מקצועיותה וחוסר היעילות שלה.

 

התובעת הכחישה שידעה על חוסר שביעות רצון ממנה. לדבריה אירוע הרמת הכוסית, התעכב בגלל עובדת אחרת שנפצעה במהלך הקניות ונלקחה לטיפול רפואי. עוד ציינה כי הממונה עליה שיבחה אותה על ביצועיה בעבודתה והבטיחה לה כי תקבל את כל העזרה שתידרש לה.

 

על פי חוק עבודת נשים האיסור לפטר עובדת מחמת הריונה, ללא אישור של שר העבודה והרווחה, חל רק על מי שמלאו ששה חודשים לעבודתה אצל אותו מעסיק. התובעת עבדה בחברה רק חודשיים וחצי, על כן החוק לא חל עליה.

 

עם זאת חוק שוויון הזדמנויות אוסר על מעסיק להפלות בין עובדיו, לרבות העסקת נשים בהריון, פגיעה בזכויות נשים בעבודה, קידומן המקצועי וכדומה. החוק רלוונטי למקום עבודה המעסיק ששה עובדים ויותר, ובאותה תקופה הנתבעת העסיקה למעלה מעשרה עובדים, לכן הוא רלוונטי לגביה.

 

העובדת תפוצה בסך של 49,500 שקל

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים הגיע בית הדין לכלל מסקנה, כי האירוע של הרמת הכוסית אינו היה כה דרמטי, באופן המצדיק פיטורין ואינו נגרם כלל בשל חוסר אחריותה של התובעת. הסמיכות של יום אחד לאחר הודעתה על ההריון, הוביל את בית הדין למסקנה כי פיטוריה היו מחמת הריונה, על כן מדובר בפיטורין בחוסר תום לב המהווים הפרה של חוזה העבודה בין הצדדים.

 

בנסיבות אלה קבע בית הדין כי התובעת זכאית לפיצויים בגין פיטורין מחמת הריון, ופסק שהיא תקבל בגין נזק ממוני עקב אובדן שכר בסך של 38,500 שקל ובגין נזק לא ממוני סך של 11,000 שקל. בנוסף הנתבעת תישא בהוצאות המשפט בסך 7,000 שקל.

 

ס"ע 4344-07-11 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות נשים - זכויות אישה

מפיקת כנסים טענה שפוטרה שלא כדין במהלך טיפולי פוריות בניגוד לתקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.  

לאחר שהמזכירה סיפרה כי היא בהריון, המנהלת זימנה אותה לשיחה והודיעה לה כי עקב קיצוצים אין מנוס אלא להורות על פיטוריה. 

אם חד הורית דרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בטענה כי פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד. 

מועמדותה של צעירה לתפקיד קופאית ברשת שופרסל נדחתה, לאחר שהצהירה כי היא בהיריון.  

בעת סגירת מכון הכושר, מדריכת הפילאטיס שפוטרה היתה בהריון, ומאחר שהמכון המשיך לפעול לאחר החלפת הבעלים, המדריכה טענה כי מדובר בפיטורין שלא כדין ודרשה פיצויים בהתאם.  

התובעת טענה כי פוטרה במהלך ההריון, אולם המעסיקה טענה מנגד כי בעת השימוע העובדת לא ציינה כי היא בהריון. 

הקוסמטיקאית שהעניקה טיפולים לאורחי המלון, כנגד חשבוניות וקבלות, דרשה להכיר בה כעובדת ולקבל פיצויי פיטורין.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.