www.ovdim.org.il

הסכנות בהלוואות חוץ בנקאיות

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

הסכנות בהלוואות חוץ בנקאיות

היתרונות של ההלוואות חוץ בנקאיות הן ידועות - בחלק מהמקרים אין צורך להציג בטחונות וערבויות, ניתן לקבל את הכסף באופן מיידי וללא בירוקרטיה ולעיתים אפילו הריביות והעמלות הן נמוכות יותר. אין ספק כי בשנים האחרונות תופסות ההלוואות החוץ בנקאיות את מקומון לצד ההלוואות מהבנקים השונים. אך חשוב לזכור כי בצד היתרונות, יש גם לא מעט חסרונות אשר מביאות עמן גם סכנות. בכתבה זו נפרט את הבעיות והסכנות בהלוואות חוץ בנקאיות.

מהן הבעיות והסכנות בהלוואות חוץ בנקאיות?

הבעיות והסכנות נחלקות לסוגים שונים, על פי סוג ההלוואה. בכל קשור להלוואות באמצעות השוק האפור, הסכנות הן ברורות. הריביות הן גבוהות מאוד ויכולות להגיע לעשרות או מאות אחוזים בשנה, ולכן ישנה סכנה שלא תוכלו לעמוד בהחזר של ההלוואה.

 

הלוואות רבות בשוק האפור אינן חוקיות ומעורבים בהן גורמים פליליים וזוהי כמובן סכנה בפני עצמה. כל מי שלא מחזיר הלוואה שנלקחה בשוק האפור, מעמיד את עצמו בסכנה מכיוון שהאמצעים שננקטים נגד אלה שלא מחזירים אינם נעימים כלל וכלל. הלוואות בשוק האפור הן אולי מיידיות וזמינות אך יש בהם גם לא מעט סכנות של ממש וכדאי לזכור זאת.

סכנת עזיבה של המשקיעים

אך לא רק בשוק האפור ישנן סכנות - גם כאשר מגייסים משקיעים פרטיים, תמיד יש את החשש שהם יעזבו, יפסיקו לתמוך או יגיעו למסקנה שלכסף שהם משקיעים אין עתיד. בקבוצות כדורגל בישראל, במיוחד בשנים האחרונות, קרה לא פעם שמשקיעים עזבו באמצע העונה או לאחר סיום כושל של העונה והקבוצה נשארה ללא משאבים.

 

כך גם בעסקים קטנים יותר. אם המשקיע מחליט מסיבותיו הוא לעזוב - תעמדו בפני סכנה שיכולה להגיע עד לכדי סגירת העסק. כאשר אתם מביאים משקיעים מבחוץ אתם הופכים להיות תלויים בהם. אם הכל מתנהל כשורה אז אין כל בעיה, אך ברגע שהמשקיע עוזב - אתם בבעיה קשה.

 

גם כאשר מביאים משקיעים מן הבית (אבא, חבר או דוד רחוק למשל) יש מספר בעיות כמו היווצרות של תלות במסייע, אי הבנות לגבי תקופת ההחזר של ההשקעה ועוד. אך הבעיה הקשה מכל היא פתיחת פתח להתערבות ומתן עצות מצד המסייע, גם אם אינכם מעוניינים בעצות אלו.

 

כל משקיע שתביאו לעסק שלכם יוריד מהעצמאות שלכם ולעיתים זה עלול לעורר בעיות ואף להעמיד את העסק שלכם בסכנה.

 

הבעיות בליסינג ובפקטורינג

ישנן מספר חלופות מימון נוספות, שהן אמנם מסוכנות פחות אך לא נטולות בעיות. בשנים האחרונות שיטות מימון כמו פקטורינג, ליסינג, הלוואות חוץ בנקאיות בכרטיס אשראי ועוד הפכו לפופולאריות אך זכרו כי במידה והעסק שלכם לא מתפקד כיאות, יהיה לכם קשה מאוד לעמוד בהתחייבויות של ההלוואות הללו.

 

הריבית שגובים כרטיסי האשראי היא גבוהה למדי וגם התשלום החודשי עבור ליסינג הוא גבוה בדרך כלל. במידה ולא תוכלו לעמוד בהחזרים, תיווצר לכם בעיה קשה. במקרים כאלה, אין זה משנה אם המדובר בהלוואה בנקאית או בהלוואה חוץ בנקאית.

המידע בכתבה זו אינו מהווה ייעוץ משפטי, כלכלי או כל ייעוץ מסוג אחר. למען הסר ספק - כל המסתמך על המידע בכתבה זו בכל דרך שהיא עושה זאת על אחריותו בלבד.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

מלא פרטיך וקבל הצעה משתלמת להלוואה!
שם + משפחה
נייד
דוא"ל
בחר את האפשרות המתאימה
שלח



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.