מדריכת פילאטיס פוטרה במהלך הריונה עקב סגירת הסטודיו
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
מדריכת פילאטיס שפוטרה עקב סגירת מכון הכושר, בהיותה בהריון הגישה תביעה לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו, נגד הנהלת המכון ודרשה תשלום עבור הפסדי שכר, פיצויי פיטורין ופיצוי לא ממוני בגין פיטורין שלא כדין בניגוד לזכויות נשים בעבודה.
התובעת עבדה כמדריכת חוגים בחדר כושר במשך כחצי שנה, החל מחודש יוני 2011, עד למועד סגירת הסטודיו בסוף שנת 2011, כאשר בעת סיום ההתקשרות בין הצדדים היא היתה בהריון. בתמורה לעבודתה היא קיבלה סך של 120 שקלים לשיעור, כנגד חשבונית מס.
התובעת טענה כי לאחר פיטוריה, היא גילתה להפתעתה שהסטודיו המשיך לפעול גם לאחר החלפת הבעלות, ואף נשכרה מדריכת פילאטיס אחרת, לבצע את עבודתה. על כן טענה כי המעסיקה לא היתה רשאית לפטרה בעת הריונה ותבעה פיצויים על פי חוק עבודת נשים, ובנוסף דרשה זכויות סוציאליות נוספות, כמו: דמי נסיעות, פדיון חופשה ודמי הודעה מוקדמת.
האם התקיימו בין הצדדים יחסי עובד מעביד?
התובעת ציינה כי למרות שקיבלה תשלום כנגד חשבוניות מס, התקיימו בין הצדדים יחסי עובד מעביד מאחר שהיא השתכרה שכר זהה למדריך מקביל באותו תפקיד, השתמשה באביזרים ובמתקנים שסופקו לה לצורך העברת השיעורים, והנהלת הסטודיו היתה אחראית על קביעת לוח העבודה ועל החלפתה במידת הצורך.
מנגד טענה המעסיקה כי הסטודיו נסגר ונפתח מחדש לאחר הפוגה של שבועיים וחילופי בעלות. עוד טענה כי בין הצדדים לא התקיימו יחסי עובד מעביד, על פי בקשתה של התובעת ומשיקולי נוחות שלה בהעסקה כנגד חשבונית, ואף ציינה כי היא לא ידעה דבר אודות ההריון עד לאחר לידת בנה, והמדריכה כלל לא ניסתה לדווח על כך, למעט העובדה שסיפרה לפקידת הקבלה, וביקשה לשמור זאת בסוד.
המחליפה העידה כי התבקשה להחליף מדריכה שיצאה לחופשת לידה
עם זאת המדריכה שהחליפה את התובעת העידה כי היא נתבקשה על ידי המעסיקה להחליף מדריכת פילאטיס בהריון שיוצאת לחופשת לידה, והיא החלה את עבודתה בסטודיו כבר בתחילת שנת 2012.
לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית הדין כי התקיימו יחסי עובד ומעביד בין הצדדים, מאחר ששכרה של התובעת נקבע על בסיס שעתי, מבלי שגובה המשתתפים בשיעורים השפיעו על גובה השכר, ומסגרת העסקתה נקבעה בהסכמה בין הצדדים, והיא לא היתה נתונה לשיקול דעתה הבלעדי של התובעת.
בנסיבות אלה הגיע בית הדין למסקנה כי התובעת פוטרה ללא שימוע כדין, כאשר הועסקה במקומה מחליפה, ללא כל הפסקה בפעילות הסטודיו. כמו כן, היא פוטרה במהלך הריונה בניגוד לחוק עבודת נשים.
המעסיקה תפצה את העובדת שפוטרה בהריון בסך של 22,928 שקלים
בסופו של דבר חויבה הנהלת הסטודיו לשלם לתובעת סך של 17,928 שקלים בגין פדיון חופשה שנתית, דמי הודעה מוקדמת, פיצוי בגין העדר שימוע ופיצוי מכוח סעיף 13 לחוק עבודת נשים. זאת בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 5,000 שקלים.
סע"ש 48181-03-13