www.ovdim.org.il

התובעת טענה כי פוטרה מעבודתה רק בשל היותה אם חד הורית

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

התובעת היא אם חד הורית, אשר הועסקה במשך כשנה וחצי על ידי חברה פרטית למתן שירותי חיתוך בלייזר, בתפקיד מזכירת המנכ"ל. בשעה שסעדה את בתה, אשר נפצעה בתאונת דרכים, נמסר לה מכתב פיטורין. בנסיבות אלו, היא פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בנצרת, ודרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בשווי של 10 משכורות, פיצוי בגין אפליה פסולה ופיצוי בגין עגמת נפש בסך כולל של 88,250 שקלים.

 

התובעת טענה כי פוטרה בשל היותה אם חד הורית

 

התובעת טענה כי פוטרה שלא כדין, בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד. מבלי שנערך לה שימוע כדין ללא הזדמנות כלשהי להשמיע את טענותיה. עוד טענה כי פיטוריה נעשו אך ורק מחמת היותה אם חד הורית אשר נאלצה לסעוד את בתה, לכן מדובר בהפליה פסולה, על פי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.

 

מנגד טענה המעסיקה כי פיטורי התובעת נעשו כדין, ללא קשר להיותה אם חד הורית, לאחר שנערך לה שימוע כהלכתו. לטענתה, התובעת פוטרה עקב אי שביעות רצון מתפקודה והיעדרויותיה המרובות, בממוצע יומיים בכל חודש, ואף נמצאו ליקויים באופן טיפולה בחשבוניות ובלקוחות.

 

המעסיקה הוסיפה כי התובעת היתה טרודה בענייניה האישיים באופן שהשפיע על תפקודה, וזנחה את עבודתה, לכן יש לראות בהתנהגותה משום התפטרות, ובשל כך היא אינה זכאית לתמורת הודעה מוקדמת ולפיצויי פיטורין, אשר שולמו לה לפנים משורת הדין.

 

האם העובדת פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת בתה?

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית הדין למסקנה כי יחסי עובד מעסיק הסתיימו בעקבות פיטורי התובעת, על רקע העובדה שנעדרה מעבודתה בעת שסעדה את בתה. עם זאת התובעת לא הציגה בפני המעסיקה תעודת מחלה של בתה.

 

בית הדין קבע כי לא הוכח שהתובעת ביקשה אישור לשהות בחופשה לשם טיפול בבתה בתקופת התייצבות בעבודה, כשם שלא הוכח שהיא מסרה הודעה שבכוונתה לעשות כן. ואף עד לאחר פיטוריה, לא מסרה את המסמכים המפורטים בתקנות, הכוללים הצהרה ואישור רפואי.
לפיכך דחה בית הדין את טענת התובעת כי פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד ואף דחה את התביעה לפיצויים בגין הפליה מחמת הורות.

 

לתובעת לא נערך שימוע כדין לכן נפל פגם בפיטוריה

 

בית הדין התרשם כי השיחה שנערכה לתובעת יום לפני שנמסר לה מכתב פיטורין, בדבר חוסר שביעות רצון מתפקודה, אין לה דבר מן המשותף עם שימוע טרם פיטורין. מאחר שהתובעת לא זומנה לשיחה מבעוד מועד, לא נמסרו לה הטענות מראש, כדי שתוכל להתכונן ולהביע את עמדתה בעניין, ואף מהלך השיחה לא תועד כראוי למעמד זה, על כן הגיע בית הדין למסקנה כי היא פוטרה לאלתר, מבלי שנערך לה שימוע.

 

בסופו של דבר התביעה התקבלה בחלקה, והמעסיקה חויבה לשלם לתובעת פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בשל הפגמים שנפלו בפיטוריה, בסך של 22,000 שקלים, ופיצויי הלנת פיצויי פיטורין בסך של 2,171 שקלים, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 2,000 שקלים. .

 

ס"ע 30738-04-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות נשים - זכויות אישה

מפיקת כנסים טענה שפוטרה שלא כדין במהלך טיפולי פוריות בניגוד לתקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.  

לאחר שהמזכירה סיפרה כי היא בהריון, המנהלת זימנה אותה לשיחה והודיעה לה כי עקב קיצוצים אין מנוס אלא להורות על פיטוריה. 

אם חד הורית דרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בטענה כי פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד. 

מועמדותה של צעירה לתפקיד קופאית ברשת שופרסל נדחתה, לאחר שהצהירה כי היא בהיריון.  

בעת סגירת מכון הכושר, מדריכת הפילאטיס שפוטרה היתה בהריון, ומאחר שהמכון המשיך לפעול לאחר החלפת הבעלים, המדריכה טענה כי מדובר בפיטורין שלא כדין ודרשה פיצויים בהתאם.  

התובעת טענה כי פוטרה במהלך ההריון, אולם המעסיקה טענה מנגד כי בעת השימוע העובדת לא ציינה כי היא בהריון. 

הקוסמטיקאית שהעניקה טיפולים לאורחי המלון, כנגד חשבוניות וקבלות, דרשה להכיר בה כעובדת ולקבל פיצויי פיטורין.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.