עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה דרש פיצויי פיטורין
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע: 3.6 מתוך 5 |
עובד בחנות פרחים שב מחופשת מחלה בת שלושה שבועות, ומצא עובדת חדשה במקומו. העובד טען כי הוא פוטר, על כן דרש לקבל פיצויי פיטורין, אולם מנגד טען המעסיק כי העובד לא התייצב לעבודתו ובחר שלא להמשיך לעבוד בעסק לכן התפטר בנסיבות שאינן מצדיקות פיצויי פיטורין. בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם העובד פוטר או התפטר.
בחודש פברואר 2013 החל התובע החל לעבוד בחנות פרחים בהרצליה, בתפקיד שוזר פרחים. הוא עבד קרוב לשנתיים בחנות, והועסק במתכונת של חמישה ימים בשבוע, תמורת שכר בסיס של 24 שקלים לשעה, בהתאם לשעות העבודה, כאשר בדרך כלל שולם השכר במזומן מדי שבוע, ובסוף כל חודש הונפק תלוש שכר אשר גילם את ההתחשבנות בין הצדדים.
התובע טען כי בחודש מאי 2015, סבל במשך שלושה שבועות ממחלה וירלית, וכאשר חזר מחופשת מחלה והתייצב בעסק בתחילת חודש יוני, מצא כי עובדת אחרת ממלאת את תפקידו, והמעסיק הודיע לו כי איננו מעוניין עוד בשירותיו, על כן טען כי פוטר ודרש לקבל פיצויי פיטורין ודמי מחלה.
המעסיק טען כי העובד התחזה לחולה
מנגד טען בעל העסק כי התובע אינו זכאי לפיצויי פיטורין, מכיוון שהוא נטש את עבודתו במתכוון תוך שהתחזה לחולה, ואף נעשו מספר ניסיונות ליצור עמו קשר, אך הוא לא ענה לטלפונים. בסוף חודש מאי שלח המעסיק לתובע מכתב בגין אי התייצבות לעבודה, ומסר כי הסיק מהתנהלותו, שהוא התפטר בנסיבות שאינן מצדיקות פיצויים. בנוסף טען כי נותרה יתרת חוב לעסק בסך 8,950 שקלים, כפי שמופיע בתלוש השכר אחרון וביקש ממנו להסדיר את החוב.
התובע הציג בפני בית הדין תעודות מחלה, שמהן עלה כי רופא מטעם קופת חולים נתן לו אישור מחלה בגין מחלה וירלית למשך שמונה ימים קלנדריים, לאחר מכן ניתן לו אישור רפואי נוסף למשך שבעה ימים, שהוארך לארבעה ימים נוספים, עד לתחילת חודש יוני. ובעת ששהה בתקופת מחלה נשלח אליו מכתב שכותרתו אי התייצבות לעבודה.
בית הדין השתכנע כי התובע סבל במשך שלושה שבועות ממחלה וירלית, וסבר כי הוא לא נטש את מקום עבודה, גם אם מדובר בתקופה ארוכה יחסית, והוא היה יכול להתייצב לעבודה בטרם מימש את כל ימי המחלה שאושרו לו. ואף בתום החופשה, התובע התייצב בחנות וביקש לשוב לעבודתו, אולם המעסיק הודיע לו שקיבל עובדת חדשה תחתיו והוא אינו מעוניין בשירותיו.
המעסיק ישלם לתובע סך של 5220 שקלים
בנסיבות אלה הגיע בית הדין למסקנה כי התובע לא התפטר, והיוזמה לסיים את יחסי עובד מעביד, היתה של בעל העסק בלבד, לכן התובע זכאי לפיצויי פיטורין והפרש דמי מחלה בסך של 5220 שקלים. בנוגע ליתרת החוב קבע כי אין לכך זכר באף אחד מתלושי השכר הקודמים ולא ברור מאין הגיע, לכן לא היה מקום לנכות מהזכות לפיצויי פיטורין, ומהסכומים שהגיעו לתובע בחודש האחרון.
ד"מ 10329-09-14