www.ovdim.org.il

פיטורין ללא שימוע לאחר השעיה בעקבות התנהגות אלימה בעבודה

דרגו את המאמר
  התקבלו 7 דירוגים בציון ממוצע: 4.1 מתוך 5

התובע עבד במשך שש שנים וחצי בחברה העוסקת בעבודות חשמל ותקשורת. בעקבות תקרית בעבודה, הוא הושעה מהעבודה ולבסוף פוטר, תוך קבלת פיצויי פיטורין. התובע טען כי מדובר בפיטורין שלא כדין, על כן פנה לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו והגיש תביעה לפיצויים.

 

בחודש מרץ 2006, מיד לאחר שחרורו מצה"ל, התובע החל לעבוד בחברה, בעקבות היכרות אישית של אחד מהמנהלים עם קרוב משפחתו. על פי חוזה עבודה, הוא היה עובד שעתי ועד לפיטוריו שולמו לו 35 שקלים לשעה.

 

התובע נשלח לביתו ושהה שם עד שקיבל הודעת פיטורין

 

בסוף חודש ספטמבר 2012, התובע היה מעורב באירוע של התפרעות במקום העבודה, שבמסגרתו הוא התיישב על שולחן והטיח אותו ב"כלובים" שבמקום. עקב כך הושעה מתפקידו לאלתר בגין התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה. כעשרה ימים לאחר ההשעיה התובע פוטר ושולמו לו פיצויי פיטורין.

 

התובע הודה שבשנתיים הראשונות היה עובד בעייתי מבחינת התנהגותו בחברה, ומאחר שנהג באלימות או בפראות, עובדים אחרים לא רצו לעבוד עמו. כמו כן התובע אישר שבמהלך תקופה זו, הוא זרק מכשיר לכיוון אחד העובדים, והמכשיר שבר את החלון. אולם בהמשך תיקן את דרכיו ואף מונה לכהן כראש צוות.

 

התובע ראה באירוע ההתפרעות כמעשה קונדס שאינו מצדיק פיטורין

 

לטענת התובע, האירוע האחרון היה רק מעשה קונדס או שובבות, חרף זאת הוא פוטר לאלתר ללא הודעה מוקדמת וללא עריכת שימוע. על כן דרש לקבל פיצויים בגין פיטורין שלא כדין, הפרשי פיצויי פיטורין ותשלום בגין זכויות מתוקף צו הרחבה בענף הבנייה. בנוסף טען כי הוא זכאי לשכר בגין פרק הזמן שבו שהה בביתו עד לקבלת מכתב הפיטורין.

 

המעסיק טען כי ניתנו לתובע הזדמנויות רבות לשפר את התנהגותו, והאירוע האחרון שבא על רקע אירועי הפרת משמעת קודמים, היה בבחינת "הקש ששבר את גב הגמל" ומדובר בהפרת משמעת ובהתנהגות שאינה מקובלת במקום העבודה. כמו כן, המעסיק הכחיש את הקשר לענף הבנייה וטען כי החברה עוסקת בהרכבת מערכות חשמל ורוב העובדים בחברה הם חשמלאים והנדסאי חשמל.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, השתכנע בית הדין כי התובע פוטר לאחר אירוע של הפרת משמעת שקדמו לו אירועים נוספים. עקב כך הוא הושעה לאלתר מעבודתו, ופוטר בתום ההשעיה ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע.

 

בנסיבות פיטוריו התובע אינו זכאי לדמי הודעה מוקדמת

 

בית הדין קבע כי התובע אינו זכאי לתמורת הודעה מוקדמת בנסיבות הפסקת יחסי עובד מעביד שבהן שולמו לו פיצויי פיטורין, זאת על רקע התפרעות במקום העבודה, לאחר מקרים דומים שאירעו בעבר. יחד עם זאת נמצא כי התובע זכאי לפיצויים בגין פיטורין לאלתר שלא כדין וללא שימוע בסך של 10,000 שקלים. ובנוסף הוא זכאי לשכר בגין תקופת ההשעיה, הפרשי פיצויי פיטורין ודמי מחלה. בסופו של דבר חויב המעסיק לשלם לתובע סך של 17,500 שקלים, בצירוף הוצאות שכר טרחת עורך דין בסך 4,000 שקלים.

 

סע"ש 10293-12-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.