פיטורין בעקבות עבירה פלילית במקום העבודה
דרגו את המאמר |
|
פיטורין בעקבות עבירה פלילית ושלילת פיצויי פיטורין
תביעה בעניין זה הוגשה על ידי שמונה מעובדיה לשעבר של תחנת דלק, כנגד בעל התחנה, אשר הגיש תביעה שכנגד לשלילת התשלומים הנתבעים.
בעקבות חשדות שהתעוררו בחברת פז לגבי מספר רב של ביטולי פריטי שירות שנתגלו בתחנה המדוברת, ומשעלה חשד להונאה, הגיעו למקום קציני ביטחון מטעם החברה, לצורך בירור. מלכתחילה סברו השניים כי בעל התחנה מעורב במעשים אלה, אולם לאחר שיחה עמו הגיעו למסקנה כי עליהם לשוחח עם סגן מנהל התחנה.
קראו עוד בתחום:
- תביעה של מעסיק נגד עובד בגין גזל סוד מסחרי
- תביעה לתשלום פיצויים של עיתונאי נגד ידיעות אחרונות
- תשלום עמלות לאחר פיטורין
- פיטורין בעקבות סכסוך עם האחראי - האם פיטורין שלא כדין?
סגן המנהל סירב לשתף עם החוקרים פעולה, ואז הציע בעל התחנה כי ידבר עימו. לאחר השיחה, הודה סגן המנהל שעובדי התחנה נהגו לבטל עסקאות, על מנת ליטול לידיהם את דמי שירות. באופן זה, לטענתו, שלשלו העובדים לידיהם את דמי השירות ששולמו מעסקאות שנעשו במזומן. סגן מנהל התחנה אף נחקר במשטרה והודה בפרטי ה"קומבינה".
פיטורין בעקבות עבירה פלילית, איך מוכיחים?
במקרה בו המעסיק דורש לשלול את פיצויי הפיטורין של עובד בגין עבירה פלילית, עליו להוכיח לבית המשפט כי העבירות הפליליות אכן התקיימו. עם זאת, נטל ההוכחה במשפט פלילי אינו כנטל ההוכחה בתביעות אזרחיות.
באשר למידת ההוכחה הנדרשת בעניין זה פסקו בית-הדין הארצי לעבודה, ובית המשפט העליון, כי מידת ההוכחה הדרושה להוכחת ביצוע עבירה פלילית במסגרת משפט אזרחי, שונה מזו הדרושה במסגרת משפט פלילי. כמות ההוכחה האמורה פחותה מזו הנדרשת בהליכים פליליים, אך גבוהה מרמת ההוכחה הדרושה בהליכים אזרחיים רגילים.
המעסיק הצליח להוכיח את דבר הגניבה, הפיצויים לא ישולמו
בית הדין לעבודה קבע כי בעל התחנה הרים את הנטל המוטל עליו, גם על פי מידת ההוכחה המוגברת, והוכיח כי המעשים הנטענים אכן נעשו. כפי שצוין לעיל, הדבר עלה מעדויות עדי התביעה, מהודעתו של סגן מנהל התחנה בחקירת המשטרה, ומהחקירה המשטרתית שנערכה בעניין. בחקירה זו הוכח לא רק שמעשי ההונאה אכן בוצעו, אלא שהעובדים עצמם ביצעו מעשים אלה.
קראו גם:
- תביעה של מלצרית בבית מלון באילת לפיצויי פיטורין והלנת פיצויים
- האם עובדת שאינה יכולה לעבוד יותר במסגרת משמורת תזכה לפיצויי פיטורין?
- הרמת מסך ההתאגדות ותשלום פיצויים באופן אישי על ידי בעל הבית, האמנם?
לנוכח חומר הראיות שהוצג בבית המשפט, לגבי ביצוע מעשי ההונאה, היה די בכך שבתדפיסים של ביטול העסקאות היו כתובים שמותיהם הפרטיים של העובדים בלבד.
אי לכך, בית הדין קבע כי המעסיק לא ישלם לעובדים את דמי פיצויי הפיטורין וההודעה המוקדמת. עם זאת, בית המשפט קבע הפרשי שכר שונים שעליו לשלם לעובדיו לשעבר (משכורת שלא שולמה ודמי חופשה). כנגד הפרשי השכר הללו, זיכה בית הדין את העובד בעבור 2,200 שקלים הוצאות משפט ועורך דין כנגד כל אחד מהעובדים.