הפיכת עובדי כוח אדם לאחר תשעה חודשים
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
עובדי כוח אדם כעובדים מן המניין לאחר 9 חודשים
עובדי חברות כוח אדם, אשר מועסקים באותו מקום עבודה במשך תשעה חודשים, חייבים להיקלט כעובדים מן המניין של המעסיק גם במידה והם מועסקים במסגרת פרויקטים ולא באופן שוטף. בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, קבע כך בעניין תביעה שהוגשה לפתחו על ידי עמותת מען.
העובדים הגישו את תביעתם נגד רשות העתיקות וחברת כח האדם בריק באמצעות עמותת מען, ובה ביקשו לבטל את פיטוריהם. העובדים, רובים ערבים ישראלים, טענו כי רשות העתיקות איננה מוכנה לקבל אותם כעובדיה משום שהם מועסקים במסגרת פרויקטים ולא בהיקף עבודה שוטף ויומיומי.
קראו עוד בתחום:
- כיצד ניתן לזהות את המעביד בהעסקה באמצעות חברת כוח אדם?
- עובדי קבלן כעובדי המעסיק בפועל, אימתי?
- החלטה בבקשה לאסור פיטורי עובדי קבלן ברשות השידור
בית הדין לעבודה קבע כי הוראתו המפורשת והבלתי מסויגת של המחוקק לגבי הפיכת עובדי חברות כוח אדם לעובדים מן המניין לאחר תשעה חודשים נועדה להגן על זכויותיהם של העובדים שהיו מטרה לניצול והפרת זכויות בידי מעסיקים.
דברי השופט בפסק הדין:
"יש משקל רב לטענות התובעים כי המציאות היא שהתובעים מתפרנסים מן העבודה בחפירות הארכיאולוגיות באופן קבוע במשך תקופות ארוכות של שנים, חודש אחר חודש. לפיכך, הצורך של רשות העתיקות בחפירות ארכיאולוגיות הינו קבוע, ואין מדובר במשימה חולפת, כי אם בפרוייקטים מתוחמים בזמן.
הצורך בפרויקטים אלו מתחדש באופן קבוע, בכפוף לכך שקיימת חשיפה לתנודתיות שעשויה להתקיים בענף הבניין ועבודות התשתית הציבוריות. בסופו של יום, ניתן לומר בהכללה כי התובעים עבדו במשך שנים, מדי חודש, מספר ימים לא מבוטל".
אי לכך, בבואו של בית הדין לעבודה להתחקות אחר כוונת המחוקק, עליו להימנע מהפלייתם של עובדים המועסקים במסגרת פרויקטים, לעומת עובדי כוח אדם עבודתם נעשית באופן שוטף ויומיומי