פיצויי פיטורים בעקבות התפטרות לאחר לידה
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 28 דירוגים בציון ממוצע: 3.8 מתוך 5 |
התפטרות לאחר לידה – האם זכאות לפיצויים?
מאמר זה יעסוק בסוגיה זו וכבר מראש נציין, אל דאגה – המחוקק קבע זה מכבר שאישה המתפטרת לצורך טיפול בילד זכאית לפיצויי פיטורים.
קראו עוד בתחום:
- הטרדה מינית במקום העבודה, פיצויים ללא הוכחת נזק
- חוק שכר שווה - מהי קבוצת שיוויון?
- הכל על שמירת הריון
- האם פיטורי עובדת לאחר תום חופשת הלידה הינם פיטורים שלא כדין?
המסגרת המשפטית
סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג – 1963 עוסק במצב שבו עובדת התפטרה מעבודתה במהלך 9 חודשים מיום שילדה כדי לטפל בילדה. המחוקק קבע כי במצב כזה יראו את התפטרותה כפיטורים לעניין חוק פיצויי פיטורים. מדובר בסעיף בעל תכלית סוציאלית כלפי האישה העובדת ומטרתו ליצור תנאים בהם תוכל להקדיש את זמנה לטפל בילד מבלי שתפסיד את פיצויי הפיטורים.
בית המשפט יפסוק פיצויי פיטורים לזכות תובעת כל אימת שיתרשם השופט שתכלית ההתפטרות הייתה לצורך טיפול בילד שנולד. במילים אחרות – החוק מגדיר שני תנאים מצטברים על מנת שתקום זכאות לפיצויים, לידה ומטרת ההתפטרות כטיפול בילד.
חשוב - במידה והתפטרת לאחר לידה, עלייך לציין במכתב ההתפטרות את סיבת הפיטורים ולהודיע למעביד כי את נאלצת לעזוב את העבודה בכדי לטפל בבנך\בתך (פעמים רבות מכתב ההתפטרות הינו ראיה משפטית בבית הדין לעבודה).
האם גם יולדת אשר עובדת במקום חדש זכאית לפיצויים?
במידה והתפטרה יולדת ממקום עבודתה והחלה לעבוד במקום עבודה אחר, אין זה אומר שנשמטת זכאותה לקבלת פיצויים. על היולדת הטרייה להוכיח שההתפטרות נועדה לאפשר לה שהות ארוכה יותר משמעותית עם הילד תוך טיפול בו. מן הפסיקה ידוע שמקרה בו יוכח כי תנאי העבודה במקום החדש היו נוחים יותר לטיפול בילד (למשל, שעות עבודתה פחותות באופן משמעותי, המקום קרוב לבית, יכולה לעבוד מהבית וכו') מאלה שבמקום העבודה ממנו התפטרה, תהא האם הטרייה זכאית לפיצויי פיטורים.
קראו עוד בתחום:
- פיצויים לנשים שפוטרו עקב הריון - דוגמאות מהחיים
- האם ניתן לדחות בקשתה של אישה בהיריון להתקבל לעבודה?
- פיטורי אישה בהריון ופיצויים על סך 123,000 שקלים
תשלום הפיצויים – מההתפטרות או מהלידה?
המועד הקובע לבחינת זכאות לפיצויי פיטורים מכוח סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים הוא מועד ההתפטרות, כאשר נטל הראיה להוכיח את הצורך בטיפול בילד מוטל על כתפיה של התובעת. כמו כן, אישה התובעת פיצויים בעקבות התפטרות במסגרת סעיף זה לחוק, איננה חייבת להודיע למעביד בטרם המעשה על מנת להעניק לו הזדמנות לשנות תנאי העסקתה. עצם הוכחת הצורך בטיפול בילד, די בו בכדי להקים זכאות לפיצויים.