www.ovdim.org.il

פיצויי פיטורים בעקבות התפטרות לאחר לידה

דרגו את המאמר
  התקבלו 28 דירוגים בציון ממוצע: 3.8 מתוך 5

התפטרות לאחר לידה – האם זכאות לפיצויים?


אמהות טריות רבות, קל וחומר אמהות חד הוריות או צעירות, נאלצות לא אחת לעזוב את מקום עבודתן לצורך הטיפול ברך הנולד. בנוסף, ידוע כי התפטרות אינה מזכה את העובד בפיצויי פיטורים (היקף משוער של משכורת על כל שנת עבודה). אם כך, האם אם צעירה אשר התפטרה לצורך טיפול בילדה נאלצת לוותר על פיצויי הפיטורים?

 

מאמר זה יעסוק בסוגיה זו וכבר מראש נציין, אל דאגה – המחוקק קבע זה מכבר שאישה המתפטרת לצורך טיפול בילד זכאית לפיצויי פיטורים.

 

      קראו עוד בתחום:


המסגרת המשפטית


סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים התשכ"ג – 1963 עוסק במצב שבו עובדת התפטרה מעבודתה במהלך 9 חודשים מיום שילדה כדי לטפל בילדה. המחוקק קבע כי במצב כזה יראו את התפטרותה כפיטורים לעניין חוק פיצויי פיטורים. מדובר בסעיף בעל תכלית סוציאלית כלפי האישה העובדת ומטרתו ליצור תנאים בהם תוכל להקדיש את זמנה לטפל בילד מבלי שתפסיד את פיצויי הפיטורים.


בית המשפט יפסוק פיצויי פיטורים לזכות תובעת כל אימת שיתרשם השופט שתכלית ההתפטרות הייתה לצורך טיפול בילד שנולד. במילים אחרות – החוק מגדיר שני תנאים מצטברים על מנת שתקום זכאות לפיצויים, לידה ומטרת ההתפטרות כטיפול בילד.

 

חשוב - במידה והתפטרת לאחר לידה, עלייך לציין במכתב ההתפטרות את סיבת הפיטורים ולהודיע למעביד כי את נאלצת לעזוב את העבודה בכדי לטפל בבנך\בתך (פעמים רבות מכתב ההתפטרות הינו ראיה משפטית בבית הדין לעבודה).


האם גם יולדת אשר עובדת במקום חדש זכאית לפיצויים?


במידה והתפטרה יולדת ממקום עבודתה והחלה לעבוד במקום עבודה אחר, אין זה אומר שנשמטת זכאותה לקבלת פיצויים. על היולדת הטרייה להוכיח שההתפטרות נועדה לאפשר לה שהות ארוכה יותר משמעותית עם הילד תוך טיפול בו. מן הפסיקה ידוע שמקרה בו יוכח כי תנאי העבודה במקום החדש היו נוחים יותר לטיפול בילד (למשל, שעות עבודתה פחותות באופן משמעותי, המקום קרוב לבית, יכולה לעבוד מהבית וכו') מאלה שבמקום העבודה ממנו התפטרה, תהא האם הטרייה זכאית לפיצויי פיטורים.

 

      קראו עוד בתחום:


תשלום הפיצויים – מההתפטרות או מהלידה?


המועד הקובע לבחינת זכאות לפיצויי פיטורים מכוח סעיף 7 (א) לחוק פיצויי פיטורים הוא מועד ההתפטרות, כאשר נטל הראיה להוכיח את הצורך בטיפול בילד מוטל על כתפיה של התובעת. כמו כן, אישה התובעת פיצויים בעקבות התפטרות במסגרת סעיף זה לחוק, איננה חייבת להודיע למעביד בטרם המעשה על מנת להעניק לו הזדמנות לשנות תנאי העסקתה. עצם הוכחת הצורך בטיפול בילד, די בו בכדי להקים זכאות לפיצויים.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות נשים - זכויות אישה

מפיקת כנסים טענה שפוטרה שלא כדין במהלך טיפולי פוריות בניגוד לתקופה המוגנת על פי חוק עבודת נשים וחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.  

לאחר שהמזכירה סיפרה כי היא בהריון, המנהלת זימנה אותה לשיחה והודיעה לה כי עקב קיצוצים אין מנוס אלא להורות על פיטוריה. 

אם חד הורית דרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בטענה כי פוטרה בעת ששהתה בחופשת מחלת ילד. 

מועמדותה של צעירה לתפקיד קופאית ברשת שופרסל נדחתה, לאחר שהצהירה כי היא בהיריון.  

בעת סגירת מכון הכושר, מדריכת הפילאטיס שפוטרה היתה בהריון, ומאחר שהמכון המשיך לפעול לאחר החלפת הבעלים, המדריכה טענה כי מדובר בפיטורין שלא כדין ודרשה פיצויים בהתאם.  

התובעת טענה כי פוטרה במהלך ההריון, אולם המעסיקה טענה מנגד כי בעת השימוע העובדת לא ציינה כי היא בהריון. 

הקוסמטיקאית שהעניקה טיפולים לאורחי המלון, כנגד חשבוניות וקבלות, דרשה להכיר בה כעובדת ולקבל פיצויי פיטורין.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.