www.ovdim.org.il

האם חזרה מהתפטרות תימנע קבלת פיצויי פיטורים?

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מחלוקת בין עובד לשעבר למעביד – התפטרות או פיטורים?


סיום יחסי עבודה בין עובד למעסיקו מקימים לא אחת זכות לפיצויי פיטורים. ישנם מקרים בהם נסיבות ניתוק היחסים אינן מוסכמות על הצדדים ועל כן נדרש בית הדין לעבודה להכריע בנוגע לזכות לפיצויים. לא אחת, המעביד טוען כי העובד התפטר, ואילו העובד טוען כי פוטר. היות והזכות לקבל פיצויי פיטורים נולדת עם פיטורי העובד על ידי המעסיק, קיימת חשיבות של ממש להכרעה במחלוקת זו.

 

      קראו עוד בתחום:


דוגמא לכך ניתן לראות בפסק הדין הבא. מדובר בעובד ומעביד אשר התבצרו כל אחד בעמדתו. בעוד המעביד טען כי העובד התפטר מעבודתו, ועל כן הוא אינו זכאי לפיצויי פיטורים, העובד הציג גרסה אחרת לדברים.


המסגרת המשפטית


במקרים בהם עובד לשעבר מגיש תביעה לבית הדין לעבודה בעניין פיצויי פיטורים, והמעביד טוען כי מדובר בהתפטרות ולא בפיטורים, מוטל נטל ההוכחה על העובד. עליו אפוא לשכנע את בית הדין כי התקיים היסוד העיקרי אשר מצוי בסעיף 1 לחוק פיצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, והוא כי הוא פוטר מעבודתו. יתרה מכך, הלכה פסוקה היא כי במידה ובסופו של היום נותרות כפות המאזניים מאוזנות, בית הדין לעבודה אינו מכיר בזכות לפיצויי פיטורים.


הוכחת פיטורים או התפטרות דורשת הוכחה כי הצד אשר פעל להפסקת יחסי העבודה עשה זאת על ידי מהלך שאינו משתמע לשני פנים. פעולה זו, יכול שתבוא לידי ביטוי בפעולה פורמאלית לסיום יחסי העבודה, ולעיתים היא נלמדת מהתנהגותו של הצד אשר מיוחסת לו כוונת סיום היחסים.

 

במקרים בהם אין פעולה פורמאלית אשר ניתן להניח עליה את האצבע (כמו במקרה דנן), חייב המבקש את הוכחת הפעולה להראות מצב עובדתי אשר אינו מותיר כל ספק לגבי כוונה להביא את יחסי העבודה לכלל סיום. בית הדין לעבודה, בבואו לבחון סוגיה זו, מתחקה גם אחר הצד אשר היה בעל המוטיבציה הגדולה יותר להביא לניתוק יחסי העבודה.


העובד התכחש להתפטרות מן הרגע הראשון


במקרה דנן, המעביד טען כי העובד הביע את רצונו להתפטר בשיחה אשר קיים עם בעל החברה. לראיה, הציג המעביד מכתב אשר נשלח לעובד ובו נאמר כי הוא "מקבל את הודעת ההתפטרות". עם זאת, בית הדין לעבודה נתן אמון במכתב אשר נשלח על ידי העובד למעביד, כעשרה ימים לאחר מכן, ובו הכחיש האחרון את ההתפטרות והביע את רצונו להמשיך ולעבוד באותה המתכונת או במתכונת זהה.


זאת ועוד, התובע הקליט את מעסיקו בשיחה אשר נערכה עימו יום לאחר שליחת מכתב התשובה. עיון בתמלול ההקלטה הראה כי הצדדים היו חלוקים בשיחה זו על הודעת ההתפטרות\הפיטורים. למעשה, כל צד התבצר בעמדתו וסירב להודות בכוונתו לנתק יחסי העבודה. בית הדין לעבודה הגיע מכך למסקנה כי לא ניתן לייחס לתובע התפטרות וזאת משום שלא נעשה צעד ממשי על ידו לשם כך. יתרה מכך, גם אם התובע התפטר במכתב הראשון, עשרה ימים הינם זמן סביר לחזור מהודעת התפטרות, קל וחומר כאשר לא הוכחה הודעה זו כאמור.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.