www.ovdim.org.il

כתב אישום בגין העסקת נערים בעבודה בפיצרייה בשעות בלילה

דרגו את המאמר
  התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 4.7 מתוך 5

מדינת ישראל הגישה כתב אישום נגד בעל פיצרייה בעיר מודיעין, בטענה שהעסיק ארבעה נערים בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת נוער. בית דין האזורי לעבודה בתל אביב יפו נדרש להכריע האם בית העסק הפר את הוראות החוק, ומהו העונש ההולם במקרה זה.

 

כתב האישום הוגש נגד הפיצרייה שהיא שותפות רשומה ונגד מנהל המקום. העבירות של העסקת ארבעה בני נוער בעבודה בשעות לילה מאוחרות, מתייחסות לתקופה בת שלושה חודשים, החל ממאי ועד יולי 2010. במהלך תקופה זו עברה הנאשמת גם על חוק הודעה לעובד וחוק הודעה מוקדמת לפיטורין, אולם מאחר שהליקויים תוקנו על ידה, הוחלט להסתפק במתן התראה בלבד.

 

על בית העסק הוטלו קנסות מנהליים בסך של 52,500 שקלים

 

בחודש אוגוסט 2011, הוטלו על הנאשמת קנסות מנהליים: קנס בסך 45,000 שקלים בגין העסקת ארבעה נערים בשעות הלילה, וקנס בסך 7,500 שקלים בגין העסקת שני נערים בשעות מרובות. בעקבות בקשתם של הנאשמים להישפט הוגש נגדם כתב אישום.

 

המדינה טענה כי הנאשמת ביצעה עבירה של העסקה בשעות לילה בתקופה של לימודים ובחינות. והוסיפה כי מדובר באוכלוסיה מוחלשת, של בני נוער, אשר יש להגן עליהם מפני ניצולם לרעה. המדינה ציינה שמתחם הענישה הראוי בגין העסקה בלילה נע בין 40% עד 60% מגובה הקנס המקסימלי שעומד על 58,400 שקלים, ביחס לכל אחד ממועדי העבירה. וכי העונש ההולם צריך לעמוד על 40% מגובה הקנס המקסימלי, בסכום שלא יפחת מגובה הקנס המנהלי שהוטל עליה.

 

הנערים ביקשו לעבוד שעות נוספות כדי לסייע לפרנסת המשפחה

 

הנאשמת טענה כי מדובר בחוק שנחקק לפני כשישים שנה וכיום המציאות הישראלית שונה לגמרי. לדבריה, הנערים הם אלו שפנו אל מנהל המשמרת וביקשו לעבוד שעות נוספות כדי לעזור בפרנסת המשפחה, ובסך הכל הם עבדו שעה אחת מעבר לשעה הקבועה בחוק. הנערים שרובם כבר התגייסו לצה"ל ואף לקראת שחרור, ביקשו בעצמם לבטל את הקנסות, לפיכך לא ניתן לומר כי קיימת בביצוע העבירה פגיעה אמתית בערך חברתי.

 

מנהל הפיצרייה טען כי הוא נכנס כשותף לעסק, זמן קצר טרם ביצוע העבירה והוא לא היה בקיא בהוראות החוק. לדבריו, הוא רצה לסייע לנערים שהגיעו מרקע סוציו אקונומי נמוך, כדי שלא ישוטטו ברחובות ויוכלו לעזור בפרנסת הבית על פי בקשתם. המנהל ציין כי כל חוקי העבודה האחרים קוימו בקפדנות תוך שמירה על זכויות עובדים. לפיכך יש להטיל קנס כספי ברף התחתון בסך של 5,000 שקלים.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הדגיש בית הדין כי מדובר באוכלוסיה המצויה בעמדה חלשה ומחובתו למנוע ניצולם לרעה. וכי החובה להגן על הנוער העובד אינה פוחתת גם במקרים שבהם הנער מבקש לוותר על זכויותיו ומטרתו להרוויח יותר כסף. יחד עם זאת התרשם כי העבירות לא נועדו להשיא רווחים לנאשמת ויתר זכויותיהם הכספיות של העובדים לא נפגעו. לפיכך גזר על הנאשמת בגין שני האישומים קנס בגובה של 30,000 שקלים.

 

ת"פ 10178-07-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.