www.ovdim.org.il

פיצוי למנהלת חשבונות בגין פיטורין שלא כדין ללא עריכת שימוע

דרגו את המאמר
  התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 3.0 מתוך 5

התובעת עבדה כמנהלת חשבונות במשך כשלוש שנים, וטענה כי פוטרה מבלי שנערך לה שימוע כדין, על כן עתרה לבית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו ודרשה פיצוי בגין פיטורין שלא כדין ופיצוי בגין אי הפרשות לקרן פנסיה, וגם תשלום עבור דמי נסיעות ושעות נוספות.

 

בחודש מרץ 2010, התובעת החלה לעבוד בחברת בנייה במרכז הארץ, בתפקיד מנהלת חשבונות. לטענתה, לאורך כל תקופת העסקתה, היא סבלה מהשפלות מצד מנהל החברה, עד שבסוף שנת 2012, היא עברה התמוטטות עצבים עקב ההתנכלויות והתנהגותו כלפיה, ונאלצה להיעדר מעבודתה במשך שבועיים עקב מחלה.

 

לתובעת התברר כי ישנה מחליפה במקומה

 

לאחר ששבה מחופשת המחלה, התובעת ראתה כי במקומה יושבת מחליפה והמנהל גירש אותה ממקום העבודה. כעבור ימים ספורים היא קיבלה מכתב פיטורין, אשר לדבריה לא היתה כל סיבה לסיום עבודתה. לפיכך טענה כי פיטוריה היו שלא כדין ובוצעו בחוסר תום לב מבלי שנערך לה שימוע כדין. בנוסף טענה כי הופרשו עבורה כספים לקרן פנסיה רק לאחר תשעה חודשים והיא זכאית לתשלום בגין זכויות עובדים נוספות.

 

מנגד טען המעסיק כי התובעת ניצלה את תפקידה ומעמדה כמנהלת חשבונות כדי להנפיק לעצמה תלושי שכר שאינם מתאימים לחוזה העבודה, ואף ביקשה להשיג לעצמה בדרך של מרמה הטבות שלא הגיעו לה שלא הגיעו לה והפרישה לעצמה סכומים לפוליסת ביטוח מנהלים.

 

המעסיק טען כי לא ידע מתי העובדת תשוב לעבודה

 

בנוגע לסיום יחסי עובד מעביד, טען המעסיק כי במהלך תקופת העסקתה האחרונה, התובעת נעדרה ללא סיבה ראויה ומילאה את תפקידה בחוסר רצון ובאיכות ירודה, ולמרות שקיים עמה שיחות רבות בעניין, וביקש ממנה לשפר את עבודתה, היא לא הפגינה כל רצון לעשות כן.

 

במהלך חודש דצמבר הודיע בן זוגה של התובעת על מחלתה וכל ניסיונות להשיג אותה טלפונית עלו בתוהו. לאחר כשבועיים של היעדרות שבה התובעת לעבודה, והמעסיק הודיע לה כי בנסיבות אלה הוא מבקש לשקול את המשך העבודה ולבסוף החליט לפטרה. בהמשך היא קיבלה פיצויי פיטורין וגם הודעה מוקדמת על פי הדין.

 

לתובעת לא נערך שימוע כדין לכן היא זכאית לפיצוי בשווי של משכורת אחת

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית הדין למסקנה כי לאחר ששבה התובעת מחופשת מחלה, המעסיק ניהל עמה שיחה ובמהלכה הודיע לה כי הוא אינו מרוצה מאופן התנהלותה ואף שוקל את המשך העסקתה. אולם אין מדובר בשימוע כדין, מאחר שהשיחה התקיימה ללא אזהרה מוקדמת, והתנהלה כאשר הצדדים היו בסערת רגשות, ואף הגיעה לטונים גבוהים ולא נעימים, על כן סבר כי נפל פגם בהליך הפיטורין בכך שלא התקיים שימוע כדין.

 

בנסיבות אלו קבע בית הדין כי התובעת זכאית לפיצוי בגין היעדר שימוע בשווי של משכורת אחת בסך של 8,500 שקלים, ופיצוי בסך 680 שקלים בגין אי הפרשות לפנסיה. יתר רכיבי התביעה נדחו, ונקבע שכל צד יישא בהוצאותיו.

 

סע"ש 53011-06-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.