www.ovdim.org.il

גזבר במועצה פרש לפנסיה ודרש תשלום עבור פדיון ימי מחלה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

עובד מועצה שיצא לפנסיה הגיש תביעה לבית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו, בבקשה לקבל את פדיון ימי המחלה שלא נוצלו על ידו.

 

התובע, יליד 1943, עבד קרוב לחמישים במועצה המקומית בני עייש, בתחילה שימש כמנהל חשבונות ובהמשך כיהן כגזבר המועצה, עד פרישתו לגמלאות בשנת 2010. מאז תחילת עבודתו בשנת 1963, התובע בוטח במסלול של קרן פנסיה צוברת.

 

האם עובדים המבוטחים בפנסיה צוברת זכאים לפדיון ימי מחלה?

 

טרם פרישתו, התובע פנה לממונה על השכר בבקשה לאשר למועצה לשלם לו פיצויים בגין ימי מחלה שלא נוצלו על ידו. בתגובה מסר לו הממונה כי עובדים המבוטחים בפנסיה צוברת, אינם זכאים לפדיון ימי מחלה.

 

לטענת התובע, גם עובד שפרש מעבודתו לאחר גיל 55 במסלול של פנסיה צוברת זכאי לפדיון ימי מחלה. ולדבריו, אין להבחין בין פנסיה תקציבית לפנסיה צוברת בנוגע לפדיון ימי המחלה שלא נוצלו. עוד הוסיף כי מטרת הפדיון היא לעודד עובדים להתייצב לעבודה, ולא להשתמש בתירוץ של מחלה מדומה על מנת להימנע מלהגיע לעבודה וזוהי מטרה רלוונטית לכל העובדים.

 

כמו כן, טען התובע כי בהתאם לחוקת העבודה הוא היה זכאי לפנסיה תקציבית בתחילת עבודתו, בתקופה שעבד כמנהל חשבונות במועצה ונפל פגם בהעסקתו בפנסיה צוברת. וכן, לפי הסכם עבודה שנחתם בשנת 1997, נקבע כי זכותו לפדיון ימי מחלה תהיה לפי חוקת העבודה.


האם התביעה הוגשה בחוסר תום לב?

 

הנהלת המועצה מקומית טענה כי אין כל התנגדות מטעמה לתשלום פדיון ימי המחלה, אך היא פועלת על סמך הנחיות הממונה על השכר ועל פי החלטת המינהל לשלטון מקומי בהתאם להוראות כלל עובדי המדינה.

 

עוד ציינה העירייה כי התביעה הוגשה בחוסר תום לב, מאחר ובמשך של שנות עבודתו התובע היה מודע היטב ליתרונות שבצורת העסקתו ולפנסיה הצוברת לה הוא זכאי.

 

המינהל לשלטון מקומי הדגיש כי הזכות לפדיון ימי מחלה עומדת אך ורק לעובדים הזכאים לפנסיה תקציבית, ולא לעובדים הזכאים לפנסיה צוברת. על כן התובע אינו זכאי לקבל את הפדיון.

 

חוק דמי מחלה אינו כולל הוראה מפורשת בנוגע לפדיון ימי מחלה שלא נוצלו על ידי עובד שיצא לפנסיה, והוא אף מגביל את הזכות לצבירת ימי מחלה.
עם זאת על עובדי המדינה חלות הוראות מיוחדות, על פי תקנון השירות, בנוגע לזכות לצבור ימי מחלה מעל התקופה שנקבעה בחוק, ולפדות חופשת מחלה בלתי מנוצלת בעת סיום העבודה. אך הוראות אלה מותנות במסגרת פנסיה תקציבית בלבד.

 

ההסכמה לשלם לתובע פדיון ימי מחלה מנוגדת לחוק יסודות התקציב

 

בית הדין לא קיבל את טענת התובע לפיה הוא היה זכאי לפנסיה תקציבית בתחילת עבודתו, בהתאם לחוקת העבודה לפני שהחל לכהן כגזבר המועצה, מאחר וניתנה אפשרות לרשות המקומית להסדיר לעובדיה פנסיה צוברת וההחלטה התקבלה בהסכמת ועד העובדים.

 

כמו כן, ההסכמה לשלם לתובע פדיון ימי מחלה, בהתאם לחוזה עבודה אישי שנחתם בשנת 1997, חורגת מהאישור שניתן על ידי הממונה על השכר והיא מנוגדת לחוק יסודות התקציב, על כן היא מבוטלת.
בנסיבות אלה דחה בית הדין את התביעה וקבע כי התובע אינו זכאי לפדיון ימי מחלה.

 

ס"ע 42115-11-11 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.