מנהל העבודה פוטר באמצעות הודעת טקסט, האם מדובר בפיטורין שלא כדין?
דרגו את המאמר |
|
מנהל עבודה הועסק באתר בנייה כחודש וחצי, עד לפיטוריו בחודש אפריל 2012. בעקבות פיטוריו הפתאומיים שבוצעו באמצעות מסרון וללא שימוע, הוא הגיש תביעה כנגד המעסיק, לבית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו.
בית הדין נדרש להכריע האם שררו בין הצדדים יחסי עובד ומעביד, והאם התובע זכאי לפיצוי בשל הפרת הסכם העבודה ופיטורין שלא כדין.
מנהל העבודה דרש שכר של חמישה חודשים
התובע טען כי חוזה העבודה הופר, לכן הוא זכאי לפיצוי בסך 97,228 שקל, המשלים את שכרו לחמישה חודשים. כמו כן, דרש פיצוי בסך 6,135 שקל, בגין הודעה מוקדמת שלא נמסרה לו, פדיון חופשה בסך 2,454 שקל ופיצוי בגין פיטורין שלא כדין בסך 10,000שקל.
מנגד טענה הנתבעת, כי התובע היה קבלן עצמאי, שכרו שולם כנגד חשבוניות מס, והוא עבד במהלך אותה התקופה גם במקומות נוספים. לטענתה, החוזה שנחתם בין הצדדים לא היה לתקופה קצובה, לכן מגיע לו שכר עבור התקופה בה הוא עבד בחברה בלבד. עוד טענה כי התובע התפטר ולא פוטר והוא זומן לפגישה עם המנהל, אך בחר שלא להתייצב.
האם התקיימו בין הצדדים יחסי עובד ומעביד?
התובע שימש כמנהל עבודה בחברה, לכן השתלב במפעלה של הנתבעת. הוא ביצע את עבודתו תחת פיקוח, נקבעה לו מסגרת ימי ושעות עבודה וחל מעקב אחר הנוכחות, למרות שהוא לא נדרש להחתים כרטיס נוכחות, כיתר העובדים באתר הבנייה. כמו כן התובע נדרש לבצע את העבודה באופן אישי ולא היה רשאי להביא פועלים אחרים תחתיו.
בית הדין קבע כי למרות ששכרו של התובע שולם כנגד חשבוניות והנתבעת לא נשאה בתשלומי המיסים, התקיימו בין הצדדים יחסי עובד ומעביד. כמו כן, הטענה כי התובע עבד במקביל במקומות נוספים, לא הוכחה.
האם החוזה נחתם לתקופה קצובה בת חמישה חודשים?
לאחר עיון מעמיק בחוזה העבודה, קבע בית הדין כי אין מדובר בחוזה לתקופה קצובה. למרות שמופיע בחוזה מועד סיום, לאחר חמישה חודשים, קיים סעיף המאפשר את סיום ההתקשרות בין הצדדים, בהודעה בכתב של חמישה ימים מראש.
בית הדין עיין בחלופת המסרונים בין המנהל לתובע, מהם עלה כי בעקבות שער אתר הבנייה שנותר פתוח, המנהל הודיע לתובע באופן חד משמעי כי הוא אינו סומך עליו, לכן הוא מפוטר לאלתר. המנהל אף ציין בפניו כי אם יגיע לאתר הבנייה, הדבר ייחשב להשגת גבול והוא יזמין משטרה.
התובע יפוצה בסך של 18,185 שקל
בית הדין קבע כי התובע פוטר בהליך בלתי תקין, באמצעות מסרון ללא אפשרות להציג את עמדתו וללא שימוע. על כן הוא זכאי לפיצוי בגין פיטורין שלא כדין, בסך 10,000 שקל.
התביעה התקבלה באופן חלקי, והתובע יקבל בנוסף גם פיצוי בגין פדיון חופשה בסך 2,050 שקל ופיצוי חלף הודעה מוקדמת בסך 6,135 שקל.
סע"ש 1520-01-13