האם פיצויי הפיטורים יחזרו בגין הפרת הסכם סודיות?
דרגו את המאמר |
|
הפרת הסכם סודיות לאחר פיטורים, האמנם?
האם חברה אשר שילמה לעובד פיצויי פיטורים ומענק פרישה, בהתאם להסכם סודיות ואי תחרות, רשאית לתבוע את הסכומים חזרה מהעובד עם הפרת התחייבויותו?
קראו עוד בתחום:
- תביעה בגין הפרת תניית הגבלת תחרות וסודיות
- התפטרות בגין הרעת תנאים, האמנם?
- לא ניתן לקזז סכומים בדיעבד לאחר הכרה ביחסי עובד ומעביד
הנתבע עבד בחברה התובעת במשך מספר שנים. בתחילת העסקתו, עבד הוא בתור מנהל מכירות, ולאחר מכן התקדם בתפקידו והפך לסמנכ"ל מכירות ותפעול. באוגוסט 2004 הודיע הנתבע על התפטרותו מהתובעת ואף ביקש מן החברה לשלם לו פיצויי פיטורים.
במסגרת הסכם אשר נחתם בין הנתבע לתובעת, הוסכם כי העובד יזכה למענק פרישה ופיצויי פיטורים, והנתבע התחייב לקיים כלפי התובעת הסכם סודיות ואי-תחרות.
ביום הפיטורים - מתחיל לעבוד בחברה אחרת המתחרה בחברה הקודמת
בו ביום, התחיל העובד, עם עובד נוסף לשעבר, לעבוד בחברה אחרת אשר מתחרה בחברה התובעת. שנתיים לאחר מכן, פתחו שני העובדים לשעבר חברה חדשה המתחרה בתובעת, כאשר הם משמשים כדירקטורים יחידים בה. בעקבות מהלכים אלו, הגישה החברה תביעה כנגד העובד, ולפיה הפר האחרון את ההתחייבות כלפיה בנוגע לשמירה על הסודיות ואי-תחרות.
בית הדין לעבודה בתל אביב יפו, אשר נדרש לדון בסוגיה, בחן למעשה את עילה הטענה לגבי הפרת ההסכם בין העובד לחברה התובעת. היות ומדובר היה בתביעה העוסקת בהסכם הפרישה, לא קיימת עילה לבחון את הנושא במשקפיים מטעם חופש העיסוק של העובד (מהן ההגבלות הסבירות אשר ניתן להטיל על עובד לאחר פיטורים).
הפרת חוזה התחרותיות והסודיות - עילה להשבת פיצויי הפיטורים ומענק הפרישה
בית הדין לעבודה קבע כי דין התביעה להתקבל, שכן הוכח שהעובד נתן התחייבות מפורשת לגבי אי תחרות כלפי החברה. כמו כן, העובד קיבל בעבור הבטחתו זו פיצויי פיטורים ומענק פרישה, אשר עלו כדי סכומים גדולים.
- סקר של משרד התמ"ת קובע - 73% מהנשים מוטרדות מינית בעבודתן
- שיקר על גילו, האם הפיטורים הם אפליה?
- האם שחרורה של החיילת מצבא קבע נבע מהריונה?
בית המשפט הוסיף כי מדובר בפעילות אשר נעשתה בחוסר תום לב מצידו של העובד, ומפר "אינטרס לגיטימי" של החברה התובעת. עסקינן בעובד בכיר אשר הוצב בדרגות גבוהות בחברה, תוך שהוא חשוף למידע רגיש ואישי לגבי הארגון. כמו כן, לנתבע הייתה נגישות לגבי עובדות ופרטים מסחריים ועסקיים הנוגעים לתובעת. בנוסף, הכיר הוא את הספקים והלקוחות הגדולים של החברה, ונהנה גם מקשרים אישיים עימם אשר סייעו לו להתחרות עימה על אותו פלח שוק.
מכל האמור לעיל, בית הדין לעבודה קבע כי העובד לשעבר ישיב לחברה התובעת את כספי פיצויי הפיטורים ומענק הפרישה. כמו כן, בית הדין לעבודה פסק כנגד העובד לשעבר גם הוצאות משפט ושכ"ט עורך דין בסך 20,000 שקלים.