www.ovdim.org.il

נציבות שוויון ההזדמניות במשרד התמ``ת

דרגו את המאמר

מהי נציבות שוויון ההזדמנויות במשרד התמ"ת?

 

נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד התמ"ת משמשת זרוע ביצועית הפועלת לאכיפת שוויון הזדמנויות בעבודה במישור האזרחי, כמו גם הפנמת הנורמות הראויות של שוויון הזדמנויות בעבודה במשק הישראלי.

 

נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה שואפת להוביל תהליך של הטמעת שוויון ומיגור אפליה בשוק העבודה, ליצור מודעות ציבורית לתרומת השוויון מחד, ומחיר האפליה מנגד, ובסמכותה לברר כל חשד לאפליה בהתאם לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח- 1988.

 

מדובר ביחידה במשרד התמ"ת הפועלת באופן עצמאי, אשר אמונה על אכיפתם של חוקי עבודה כגון שוויון ההזדמנויות בעבודה, חוק עבודת נשים, חוק למניעת הטרדה מינית ועוד.

 

נציב ארצי אשר תחתיו עובדים נציבים מחוזיים

 

נציבות זו הוקמה לאחר תיקון חוק שוויון ההזדמנויות אשר קבע כי נציבים אזוריים יעבדו תחת הנציב הארצי. נציבים אלו הינם בעלי סמכות להגשת תובענות בגין הפרת זכויות עובדים לבית הדין לעבודה.
 

ב- 3 למאי 2009 החלו את תפקידן שתי נציבות אזוריות: עו"ד שרון אברהם-ויס מונתה לנציבה אזורית תל-אביב והמרכז עו"ד אינה סולטונוביץ-דויד לנציבה אזורית ירושלים-באר-שבע. מאז תחילת תפקידן התקבלו בנציבות 59 פניות. 32 מהפניות התקבלו באזור מרכז, יתר הפניות מתחלקות באופן שווה בין אזור ירושלים (והדרום) וחיפה.

יו"ר נציבות שוויון ההזדמנויות הנוכחית הינה עו"ד ציונה קינג-יאיר, אשר שימשה בעבר כיו"ר שדולת הנשים בכנסת. לדבריה, הקמתה של הנציבות נובעת מהפערים והאפליה במשק הישראלי, המושפע מנורמות חברתיות השעונות על דעות קדומות ואקלים חברתי מפלה.

 

רוב הפניות - זכויות נשים


244 פניות התקבלו בנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה במחצית הראשונה של שנת 2009.  13% מהפניות נוגעות לשירות צבאי ובעיקר לשאלות בנושא הגבלת פיטורים למשרתים במילואים. קינג ציינה עוד כי מתחילת פעילותה של נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה, עיקר הפניות המתקבלות נוגעות להיריון והורות, כאשר מאז ראשית 2009 מגוון הפניות המתקבלות בנציבות הולך ועולה.

 

בחודשים האחרונים ניכרת עליה בפניות בנושא של אפליה על רקע גיל - המהוות 7% מהפניות שהתקבלו מאז ראשית השנה. יצויין כי במהלך המחצית הראשונה של 2009 הגישה הנציבות שני כתבי תביעה המתבררים בימים אלה בבית הדין, כתב תביעה אחד עוסק באפליה של אישה על רקע טיולי פוריות ואילו כתב תביעה שני נוגע לאפליה בקבלה לעבודה מחמת היריון. במקרה נוסף נתבקשה הנציבות להגיש חוות דעת בעניין אפליה של עובדים ערבים בחברת רכבת ישראל.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.