www.ovdim.org.il

כח לעובדים – עמותת סינמטק ירושלים

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

קבלת ערעור ארגון כוח לעובדים בנוגע לשביתה כללית של עובדי הסינימטק בירושלים


ארגון העובדים, "כוח לעובדים", הגיש בשם עובדי הסינטמק בירושלים ערעור על החלטתו של בית הדין האזורי לעבודה בעיר, וזאת לאחר שנאסר על העובדים לשבש את העבודה במסגרת מאבק לעריכת הסכם קיבוצי לשם שיפור תנאי העסקתם.


בשנת 2009 הודיע ארגון כוח לעובדים להנהלת הסינימטק כי הוא הארגון היציג של עובדי הסינימטק וזאת משום שמרבית עובדי המקום הצטרפו אליו. הארגון פנה להנהלה ודרש כי האחרונה תקיים עימו משא ומתן לעריכת הסכם קיבוצי אשר יסדיר את תנאי העסקתם ופיטוריהם של העובדים.

 

ההנהלה הרימה את הכפפה והחלו שיחות של משא ומתן בין הצדדים. עם זאת, שיחות אלו לא הניבו פירות. אי לכך, עובדי הסינימטק פתחו בעיצומים והחלו לשבש את העבודה במקום. שביתתם החלקית של העובדים כללה פגיעה בלוח הקרנת הסרטים ומשמרות מחאה כנגד תנאי העסקתם. הסינימטק פנה לבית הדין האזורי לעבודה, וביקש ממנו להורות לעובדים להפסיק ממחאתם ולשוב לפעילות סדירה.

 

בית הדין האזורי נעתר לבקשה ונתן צווי מניעה זמניים כנגד שיבוש העבודה. במסגרת צווי המניעה, נאסר על העובדים להשבית את העבודה במקום עד לתום פסטיבל הסרטים הבינלאומי בירושלים. כמו כן, בית הדין הורה לצדדים לקיים משא ומתן צפוף ויעיל לפיתרון המשבר. ארגון כוח לעובדים הגיש ערעור על החלטה זו.

 

בית הדין הארצי - שיבושי העבודה הינם מידתיים


בית הדין הארצי לעבודה קבע כי דין הערעור להתקבל. בפסק הדין בארצי נקבע כי העובדים נקטו בשיבושים מידתיים במסגרת התארגנות ראשונית במקום העבודה, וכל מטרתם הינה לחתום על הסכם קיבוצי ראשון. אי לכך, לא ניתן למנוע מהעובדים לקיים מחאתם, נקבע בפסק הדין.

 

      קראו עוד בתחום זה:

 

נשיא בית הדין הארצי (בדימוס), סטיב אדלר, קבע כי הלכה פסוקה היא שיש להטיל הגבלות מועטות בלבד כאשר עובדים נוקטים ב"שביתה כללית". כמו כן, נקבע כי כאשר ה"שביתה הכללית" נעשית במהלך התארגנות ראשונית של העובדים, ולשם עריכת הסכם קיבוצי ראשון, יהיה ניתן לפעול כנגדה "בצמצום ובמקרים חריגים בלבד".


בית הדין ציין כי בבואו לאזן בין האינטרס הציבורי אשר ייפגע בשל שיבוש העבודה בסינימטק, לבין זכותם החוקתית של העובדים להיאבק על זכויותיהם, שביתתם הכללית של האחרונים הינה מידתית ואין להורות על הפסקתה. כמו כן, בית הדין הוסיף כי ארגון "כוח לעובדים" פעל בתום לב וזאת במטרה להסדיר את תנאי העבודה במקום.

 

יתרה מכך, מעסיק חייב לנהל עם ארגון עובדים יציג משא ומתן כאשר ארגון זה עומד בתנאי החוק להגדרתו כארגון יציג. בין השופטים ניטשה מחלוקת בנוגע למטרת המשא ומתן. לדידם של אדלר ונציג העובדים, שלום חבשוש, המעסיק צריך לערוך משא ומתן אשר מטרתו אחת – הסכם קיבוצי. לעומתם, נציג המעבידים והשופט רבינוביץ' סברו כי המעסיק אינו חייב לנהל משא ומתן בעל מטרות מוגדרות מראש. השופטת וירט-ליבנה הציגה גישת ביניים וקבע כי המשא ומתן בין הצדדים צריך לכלול "גם" דיונים בנוגע לחתימה על הסכם קיבוצי.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.