הפחתת פיצויי הלנת שכר על רקע המשבר הכלכלי העמוק
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
הפחתת פיצויי הלנת שכר על רקע המשבר הכלכלי העמוק
עע 1242/04 עיריית לוג נ’ אבלין דהן
עיריית לוד ורשויות נוספות הלינו את שכר העובדים באופן כמעט קבוע, על רקע המשבר הכלכלי העמוק ברשויות המקומיות. הרשויות מבקשות להפחית את שיעור פיצויי הלנת השכר שעליהן לשלם לעובדיהן.
האם יש להפחית את שיעור פיצוי הלנת השכר?
1. יש לאזן בין תכלית החוק למניעת הלנת שכר וחיוב המעסיק בפיצוי עונשי כבר בגין ההלנה ולבין שיעורם הגבוה של פיצויי ההלנה העשוי להפוך לסנקציה קיצונית ובלתי מידתית בנסיבות המקרה בו לא שולם שכר העובד במועדו.
2. בשנים האחרונות הוגמש הפירוש של הגנת הנסיבות בהן יופחתו פיצויי ההלנה, בהתחשב באפשרות שאם יוטל על המעסיק תשלום פיצויי הלנה מלא הוא עלול להתמוטט כלכלית וייאלץ לסגור את מפעלו.
3. יש להתחשב בנסיבות המיוחדות של משבר הרשויות המקומיות: הרשות איננה מסוגלת לפתור את בעיית התקציב בעצמה, מאמצי הרשויות ומשרד הפנים להתגבר על הגירעונות והכספים המיועדים לתשלום פיצויי ההלנה הינם כספי ציבור.
4. השיקולים לעניין הפחתת פיצויי הלנה בגלל נסיבה שעל המעסיק לא היתה שליטה עליה: הרתעה מפני חזרה אל אי תשלום שכר, תום הלב של המעסיק והעובד, נסיבה שאיננה בשליטתו של המעסיק, האם נעשו מאמצים להשגת הכסף הנדרש לתשלום השכר, האם ניתן לקחת הלוואה מהבנק, האם מדובר בתופעה חוזרת ונשנית, האם הטלת הפיצויים תכניס את מפעלו לפשיטת רגל או תרע גם עם העובדים, האם מדובר במעסיק ציבורי שהשתת פיצויי הלנה גבוה מטילה עול על הציבור הרחב.
לסיכום,
העירייה הינה מעסיק ציבורי ובשל העובדה שהלנת השכר לא היתה בשליטה וכי הטלת פיצויי הלנה גבוהים ילקחו מכספי הציבור יש להפחית את שיעור הפיצויים ב-25%.