www.ovdim.org.il

דמי חגים, כמה מגיע לך?

דרגו את המאמר
  התקבלו 15 דירוגים בציון ממוצע: 4.8 מתוך 5

דמי חגים

 

ישראל היא מדינה יהודית דמוקרטית ובה ימי שבתון רבים בגין חגי ישראל. כמו כן, עובדים המשתייכים לדתות אחרות בישראל זכאים אף הם לחופשה בימי חגיהם. על פי החוק, עובדים בשכר בישראל זכאים לתשלום גם בזמן היותם בחופשה מכוח חג. במידה והעובד מועסק בשכר חודשי, החוק קובע כי אין להפחית משכרו בגין חודש בו חלים חגים הכוללים חופשה. גם עובדים בשכר יומי, שעתי, או קבלני, זכאים לגמול בגין ימי חוגים וזאת כל אימת שהם מועסקים במקום העבודה שלושה חודשים לפחות.

 

ימי החג, מהם?

 

ימי החג בישראל מוגדרים בפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש"ח-1948. על פי הפקודה, ימי החגים הינם תשעה במספר - שני חגי ראש השנה, יום כיפור, שני חגי סוכות (הראשון והאחרון), שני חגי פסח (הראשון והאחרון), שבועות ויום העצמאות. עובד יומי (שעתי או קבלני) זכאי לגמול בגין ימי חגים כאשר הוא לא נעדר מעבודתו בימים הסמוכים לחג (אלא בהסכמתו של המעביד). עובדים שאינם יהודים זכאים לקבל את גמול החגים בהתאם לחגי ישראל או בהתאם לחגיהם לפי דתם. יצוין כי עובדים אינם זכאים לגמול בגין עבודה בחול המועד, זולת אם זכות זו מוסדרת במסגרת חוזה עבודה או הסכם קיבוצי רלבנטי. כמו כן, עובדים אינם זכאים לגמול בעבור חג אשר חל על יום המנוחה השבועית.

 

העסקת עובד יהודי בחגים (או עובד מוסלמי או נוצרי בחגי דתו) אסורה לפי חוק שעות עבודה ומנוחה. החוק איננו עוסק בתשלום שכר לעובד בימי חגים. חובה זו, לשלם שכר לעובדים בימי חגים בהם הם לא הועסקו בפועל, קמה מכוח הסכמי עבודה, צווי הרחבה ונוהג. בהתאם לכך, עובדים חודשיים זכאים לשכר עבודה מלא גם בעבור חודשים בהם חלו חגים (התקופה המפורסמת לכך הינה "תקופת החגים" של חודש ספטמבר).

 

עבודה בחג

 

לעיתים, המעסיק דורש מהעובדים לעבוד בימי החגים. עבודה בימי חג כמוה כעבודה ביום שבתון. דהיינו, העובד זכאי לגמול ביתר עבור עבודתו בחג וזאת בשיעור של 150% משכרו הרגיל. במידה והעובד מועסק בשעות נוספות במהלך החג, הוא זכאי לגמול ביתר על בסיס השכר "המיוחד". לדוגמא, עובד אשר שכרו השעתי עומד על 20 שקלים לשעה, זכאי לעבודה בחג ל-30 שקלים לשעה, ולשכר בשעות נוספות בחג על בסיס תעריף של 30 שקלים לשעה.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.