www.ovdim.org.il

כיצד ניתן למשוך כסף שנצבר בקרן השתלמות של עובדי הוראה?

דרגו את המאמר
  התקבלו 6 דירוגים בציון ממוצע: 4.5 מתוך 5

עובדי הוראה ששייכים להסתדרות המורים וארגון המורים, כולל מורים וגננות, זכאים לקבל קרן השתלמות, כאשר לרוב הכספים הצבורים בקרן המשמשים לשם יציאה לשנת שבתון, שבה אינם עוסקים בהוראה, אלא מעשירים את הידע המקצועי בלימודים אקדמיים או קורסים שונים. בתנאים מסוימים עובדי הוראה רשאים למשוך את הכסף שנצבר לטובתם בקרן לכל מטרה אחרת.

 

עבור עובדי הוראה קיימות שלוש קרנות השתלמות: קרן השתלמות למורים ולגננות בע"מ, קרן השתלמות למורים תיכוניים, מורי סמינרים ומפקחים בע"מ, וקרן השתלמות למורים בבתי הספר העל יסודיים במכללות ובסמינרים בע"מ.

 

משיכת כספים לצורך השתלמות

 

קרנות ההשתלמות של עובדי משרד החינוך מיועדות למימוש יציאה לשנת השתלמות, והעובד רשאי למשוך מכספי החיסכון לצורך השתלמות אם חלפו שלוש שנים ממועד התשלום הראשון. למשיכת כספים לצורך השתלמות יש למלא טופס משיכה באחד מסניפי הבנק מסד, ולצרף אישור מעסיק ליציאה להשתלמות, תכנית מפורטת של ההשתלמות המבוקשת, ואומדן משוער של ההוצאות.

 

מטרת הקרנות היא מימוש יציאה לשנת השתלמות, ולא עבור חיסכון, אולם בתנאים מסוימים ניתן למשוך את הכסף שנצבר בהן, לכל מטרה אחרת, זאת לאחר שש שנים, או לאחר שלוש שנים, אם הכסף מיועד למטרת השתלמות מקצועית, או שהעובד הגיע לגיל פרישה.

 

קריטריונים למשיכת כספים ללא השתלמות

 

דרך נוספת למשיכת הכספים לפני תקופות הוותק המוגדרות, היא באמצעות השלכת ותק מקרן ותיקה לקרן חדשה יותר. העברת הכספים לחשבון הבנק של העובד תתבצע עד ארבעה ימי עסקים, במקרה שהחשבון מנוהל בבנק שאינו הבנק המתפעל של הקרן, יעבור יום עסקים נוסף עד שהכספים יופקדו בחשבון העובד, בשל פעולת העברת הכספים בין הבנקים.

 

במשיכת הכסף ללא יציאה לשנת שבתון זכאים עובדי הוראה לקבל רק כ- 90% מכספי המעסיק. אם עובד הוראה אינו עומד בתנאים שנקבעו לכך, הוא זכאי לקבל רק את חלק העובד ללא כספי המעסיק. עובד שמשך את הכספים מהקרן, לצורך השתלמות או למטרות אחרות זכאי לפטור ממס הכנסה. משיכת כספים לפני תום שש שנות חיסכון תחויב במס בשיעור של 48% מרווחי העובד, קרן המעסיק ורווחי המעסיק.

 

משיכת חלקו של העובד בתוספת 100% מחלק המעסיק יכולה להתבצע בעת פרישה לגמלאות, בתום השלמת תקופת חסכון של שש שנים, או לאחר שלוש שנים בהתאם לחוק גיל פרישה, וגם בעת פטירה של עובד הוראה לטובת היורשים.

 

משיכת חלקו של העובד בתוספת 89% מחלק המעסיק, לאחר השלמת תקופת חסכון של שש שנים תתבצע בגיל 55 שנים ומעלה, או בגיל 50, או בתום 15 שנות ותק בהוראה, ויציאה אחת לפחות לשנת השתלמות מלאה. משיכת כספים בתוספת 89% מכספי מעסיק אפשרית גם בעת פיטורין או הפסקת עבודה בתחום ההוראה, או בשל פרישה עקב נכות שנגרמה כתוצאה מפגיעה בעבודה, המוכרת על ידי ביטוח לאומי כנכות המזכה בקצבת נכות.

 

למשיכת סכום של עד 50,000 שקלים, יש למלא טופס בקשה למשיכת כספים המצוי בכל אחד מסניפי הבנק הבינלאומי הראשון ובנק פאג"י בע"מ. למשיכת סכום גבוה מ- 50,000 שקלים, יש למלא טופס בקשה למשיכת כספים באופן עצמאי ולשלוח אותו למשרדי הבנק הבינלאומי הראשון בכתובת קיבוץ גלויות 34 תל אביב.
 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

קבל הצעה משתלמת לקרן השתלמות!
שם + משפחה
נייד
דוא"ל
אני רוצה:
שלח

פסקי דין וחדשות - קרן השתלמות

האם בית הדין לעבודה יקבל את תביעתו של עובד לתשלומי קרן השתלמות במסגרת הסכם קיבוצי לאחר תום יחסי העבודה? 

הלכה פסוקה היא כי כאשר עובד מגיש תביעה כנגד מעסיקו בעניין אי הפרשה לקרן פנסיה, ההתיישנות חלה שבע שנים ממועד כל הפקדה וניתן לתבוע כל הפקדה בנפרד... 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.