www.ovdim.org.il

תשלום פיצויי פיטורים בעקבות סיום העסקה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

האם התפטרות הייתה בגין הפחתה בשכר?

 

פגיעה בתנאי שכרו של עובד הינה עילה להתפטרות בדין מפוטר. עם זאת, לא כל פגיעה בתנאי השכר מצדיקה התפטרות ופיצויי פיטורים. לדוגמא, בפסק דין אשר ניתן לאחרונה בבית הדין לעבודה, נקבע כי טעות חד פעמית של המעביד, אשר תוקנה מיד לאחר תלונתו של העובד, איננה מצדיקה תשלום פיצויי פיטורים לעובד המתפטר.

 

התובעת במקרה דנן הועסקה בתור עובדת ניקיון בנתבעת במשך כארבע שנים. לאחר התפטרותה, הגישה התובעת את תביעתה ובה התרה לפיצויי פיטורים מחמת הרעת תנאים מוחשית במקום העבודה. התובעת טענה כי הנתבעת פגעה בתנאי שכרה באופן חד צדדי ולא נותרה לה ברירה אלא להודיע על התפטרותה. הנתבעת טענה כי אין קשר בין הודעת ההתפטרות לבין "הפגיעה בתנאי השכר".

 

      קראו עוד בתחום:

 

מרשימת העובדות אשר הוצגו בפני בית הדין לעבודה, עלה כי התובעת הייתה זו אשר יזמה את ניתוק יחסי העבודה ביוני 2004. לטענתה, היא זכאית לפיצויי פיטורים וזאת משום שנסיבות התפטרותה מצדיקות תשלום כאמור.

 

לעניין זה התובעת טענה כי הרעת התנאים באה לידי ביטוי בהפחתת שכרה השעתי בשני שקלים לשעה. ואכן, בחודש אפריל 2004 שולם לתובע שכר שעתי בשיעור 19.97 שקלים, ובחודש מאי עמד שכרה השעתי על 17.97 שקלים בלבד. יצוין כי התובעת הודיעה לנתבעת אודות הפגיעה בשכר, והעניין תוקן מיד, בתלוש השכר בחודש שלאחר מכן.  ית הדין לעבודה קיבל את גרסתה של הנתבעת וקבע כי התובעת הודיעה על התפטרותה כבר במאי 2004, בטרם היא ידעה על ההפחתה בשכר.

 

בנסיבות אלו, נקבע, "אין מקום לטענה להתפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה". השופטת הוסיפה כי "גם אם אקבל את טענת הנתבעת לפיה לא קיבלה הודעה מוקדמת להתפטרות, אין בכך כדי לשנות את תוצאת פסק הדין.מדובר במקרה בודד בו שולם לתובעת שכר בחסר, בטעות, שתוקנה מיד עם קבלת הודעה - אין לומר כי התפטרות העובד בנסיבות אלו היא בגדר התפטרות מחמת הרעה מוחשית בתנאי העבודה".

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - יעוץ משפטי

עובד אשר הואשם על ידי חברת החשמל בגניבה יקבל פיצויים בגין הוצאת לשון הרע... 

האם בית הדין הארצי לעבודה הכשיר באופן עקיף את הדיון בנפוטיזם בנמל אשדוד כדיון לגיטימי בין ועד העובדים לדירקטוריון הנמל? 

האם בית הדין לעבודה יפסוק פיצויים לטובתו של מעסיק בגין גניבת עין ופרסום תיאור כוזב באתר אינטרנט? 

האם ניתן להרשיע עובד ציבור בגין סיוע לארגון פשיעה? בית המשפט קבע כי התשובה לכך חיובית... 

מהו צו למתן שאלון בבית הדין לעבודה? האם ניתן לבקש צו כגון דא במסגרת הליכים בבית הדין לעבודה? 

הגשת תביעה נגד שגרירות זרה על ידי עובד ישראלי. האם השגרירות נהנית מחסינות כריבון זר? 

האם ניתן לבקש חשיפת מידע מרשות מכוח חוק חופש המידע, וזאת למרות מניע כלכלי? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.