הסכם פרישה עם פיצויי פיטורין מוגדלים ולהגבלת חופש העיסוק
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
תמורה מיוחדת לעובד שבעטיה ניתן להגביל את חופש עיסוקו
עב 6191/03 איזוסטסט – שמעון מיכאלי
החברה היא מעבדה מאושרת העוסקת בשירותי תקינה ובקרת איכות לבניה, סלילה,קרקע ואיכות הסביבה. שמעון עבד בחברת איזוטסט בע"מ במשך כ-10 שנים. במסגרת העסקתו נחתם בין הצדדים הסכם פרישה ובו נקבע מועד סיום עבודתו של שמעון ונקבע כי החברה תשלם לשמעון פיצויי פיטורין מוגדלים, מעבר לחובה החוקית. שמעון הפר את תקופת הצינון שנקבעה בהסכם הפרישה והחל לעבוד אצל חברה מתחרה - מאגמא.
האם פיצויי פיטורין מוגדלים עולים כגדר תמורה מיוחדת אשר בעטיה לגיטימי להגביל את חופש העיסוק של שמעון?
1. הסכם הפרישה שיקף הסדר מוסכם אליו הגיעו הצדדים, כאשר מצד אחד קיבל העובד פיצויי פיטורים,על אף שהתפטר מעבודתו ולא היה זכאי לפיצויי פיטורים על פי החוק, ומצד שני נטל על עצמו התחייבות לשמירת סודיות והגבלת עיסוק. ההסכם נחתם לאחר מו"מ, כאשר תקופת הצינון צומצמה משנה אחת לחצי שנה בנוסח הסופי של הסכם הפרישה.
2. העובד אינו יכול לאחוז את החבל בשתי קצותיו: מחד, העובד אינו יכול לקבל את פיצויי הפיטורים ששולמו לו על יסוד התחייבותו להגבלת עיסוק, ומאידך לטעון שאין תוקף להוראת הסכם הפרישה הקובעת הגבלת חופש העיסוק.
3. במקרה הנדון, הראיות שהובאו על ידי החברה הן ודאי ראיות המספיקות כדי להעביר את נטל הבאת הראיות אל העובד. העובדה שהעובד לא הביא ולו ראיה אחת להפרכת גרסת החברה, מעידה כי אין בידיו ראיות להפרכת גרסת החברה: העובד לא הגיש מסמכים כלשהם בקשר לעבודתו בחברה, ולא זימן לעדות איש מחברת מאגמא.
4. הוכח שהעובד הפר את הסכם הפרישה בינו לבין החברה, ועבד במהלך תקופת הצינון בחברת מאגמא, שהיא חברה מתחרה לחברה התובעת. כפועל יוצא מכך, על העובד להשיב לחברה את סכום פיצויי הפיטורים ששולמו לו.
לסיכום,
פיצויי פיטורים מוגדלים מהווים תמורה מיוחדת אשר בגינה ניתן להגביל את חופש עיסוקו של העובד.