www.ovdim.org.il

עוזר אישי שהתפטר תבע תשלום עבור שעות נוספות

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

התובע עבד בחברה העוסקת ביבוא ושיווק כלי בית ומתנות בתפקיד עוזר אישי של מנהלת החברה. לאחר ארבעה חודשים הודיע על התפטרותו, והגיש תביעה נגד המעסיקה לתשלום שכר עבודה, גמול שעות נוספות וזכויות עובדים נוספות עקב נסיבות סיום יחסי עובד מעביד. בית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע האם התובע זכאי לפיצויים.

 

בתחילת שנת 2011, נשכרו שירותיו של התובע כעובד שכיר בחברה. הצדדים סיכמו על תקופת ניסיון בת ששה חודשים ושכרו עמד על 6,000 שקלים לחודש, כאשר בהמשך הוצעה לו משכורת בסך של 12,000 שקלים. לאחר כארבעה חודשים התובע התפטר ללא מתן הודעה מוקדמת.

 

התובע עבד מסביב לשעון לעתים גם בסופי שבוע

 

לטענת התובע, בתחילת העסקתו, המנהלת הודיעה לו כי הוא נשכר לשמש כאיש סודה, והבהירה כי היא זקוקה למנהל אישי שייטפל בין היתר בארגון ביתה הפרטי, ינהל את המשרד ואת החברה שלה ואף יטוס עמה לחו"ל למסע קניינות.

 

במסגרת תפקידו התובע היה מעורב בענייני העבודה של החברה, הוא עבד במחסנים, קיבל מכולות שהגיעו מחו"ל בשעות הלילה וטיפל בהן. בנוסף התוודע לחייה הפרטיים של מנהלת, כאשר הגיע אל ביתה, הכיר את בני משפחתה ואף ארגן עבורה מסיבת פורים בביתה הפרטי.

 

התובע טען שעבד מסביב לשעון, עד שעות הערב המאוחרות, לעיתים גם באמצע הלילה ובסופי שבוע, לכן דרש תוספת לשכר עבור כל יום עבודה בעת הגעת המכולות בסך של 156 שקלים, ועבור ארבע שבתות שכר מלא בתעריף שבת. בנוסף דרש הפרש שכר עבודה בחודש אפריל, שכר עבודה ליומיים בחודש מאי והחזר הוצאות טלפון.

 

מדובר בתפקיד בכיר שנדרש בו מידה גבוהה של אמון אישי

 

המעסיקה טענה מנגד שתפקידו של התובע דרש מידה מיוחדת של אמון אישי, לפיכך לא חלו על העסקתו הוראות חוק שעות עבודה ומנוחה, והוא אינו זכאי לגמול שעות נוספות. עוד טענה כי התובע עזב את מקום עבודתו "מעכשיו לעכשיו", מבלי לתת הודעה מוקדמת, לכן יש לקזז מסכום התביעה דמי הודעה מוקדמת בשיעור ארבעה ימים בסך של 1,143 שקלים.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, סבר בית הדין כי התובע הועסק בתפקיד בכיר שנדרש בו אמון אישי, אולם אין מדובר במקרה חריג, שבו אין תחולה להוראות חוק שעות העבודה והמנוחה.. בית הדין קבע כי למעסיקה היתה ידיעה על שעות העבודה ולא הוכח שלעובד היתה גישה לענייני כספים אישיים של החברה, לכן הוא נמצא זכאי לגמול שעות נוספות.

 

בסופו של דבר התביעה התקבלה ונקבע כי התובע זכאי לסך של 15,294 שקלים בגין שעות נוספות, שכר עבודה והחזר הוצאות טלפון. לאחר קיזוז דמי הודעה מוקדמת. חויבה המעסיקה לשלם לתובע סך של 14,150 שקלים, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך 5,000 שקלים.

 

ס"ע 25173-02-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.