www.ovdim.org.il

התפטרות עקב העתקת מקום מגורים לרגל נישואים

דרגו את המאמר
  התקבלו 2 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

התובע עבד בבית קפה במרכז הארץ בתפקיד של עובד כללי. לאחר כשנתיים וחצי של עבודה רצופה, הודיע התובע על התפטרותו, זאת בעקבות העתקת מקום מגוריו לרגל נישואיו עם בחירת לבו. התובע טען כי לאור נסיבות התפטרותו הוא זכאי לקבל מהמעסיק פיצויים, על כן עתר לבית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו וביקש לחייב את הנהלת בית הקפה בתשלום פיצויי פיטורין ובנוסף דרש גמול עבודה בשעות נוספות.

 

המרחק ממקום המגורים החדש למקום העבודה גדל

 

התובע טען כי הוא זכאי לקבל פיצויים בתום יחסי עובד מעביד, מאחר שהוא עומד בשני קריטריונים לפי חוק פיצויי פיטורין, האחד עקב התפטרות של עובד בשל העתקת מקום מגוריו, כאשר המרחק ממקום המגורים החדש למקום העבודה גדל באופן משמעותי, והשני עקב התפטרות לרגל נישואים, כאשר מקום המגורים החדש הוא מקום שבו התגוררה בת הזוג בטרם הנישואים והוא מרוחק ממקום העבודה.

 

התובע טען כי לאחר הנישואים הוא עבר להתגורר עם אשתו באזור מקום מגוריה הקודם, ועקב כך נאלץ לנסוע אל בית הקפה בשלושה אוטובוסים שונים. בשל המרחק הרב והנסיעות הממושכות, הוא הודיע על התפטרותו ודרש לקבל מהמעסיק פיצויי פיטורין.

 

מנגד טען המעסיק כי התובע אינו זכאי לתשלום פיצויי פיטורין בנסיבות התפטרותו, מאחר שהמרחק בין מקום מגוריו הקודם למקום מגוריו החדש הוא פחות מ- 40 ק"מ, ואף המרחק למקום העבודה אינו כה רב כפי שטען התובע.

 

המרחק בין מקום המגורים הקודם למקום מגוריו החדש הוא 35.6 ק"מ בלבד

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים ועיון בראיות השונות, בית הדין השתכנע כי המרחק בין מקום המגורים הקודם של העובד למקום מגוריו החדש הוא 35.6 ק"מ בלבד, ואף המרחק האווירי נמוך יותר. כמו כן, סבר כי התובע לא הוכיח את טענתו כי נזקק לשלושה קווי אוטובוס לצורך הגעה למקום עבודה מביתו החדש, ולא הוכיח מרחק גדול יותר מזה. לפיכך תביעתו לתשלום פיצויי פיטורין נדחתה.

 

בנוסף טען התובע כי הוא זכאי לתשלום עבור שעות נוספות. התובע אשר משכורתו הקבועה הועמדה על סך 4,537 שקלים, עתר לתשלום גמול שעות נוספות בסך כולל של 2,621 שקלים.

 

המעסיק לא המציא תלושי שכר מפורטים דיים לכן גרסתו של העובד התקבלה

 

מאחר שהמעסיק לא ניהל רישום שעות עבודה של העובד, לא בתלושי השכר ולא בכל מקום אחר. החליט בית הדין לקבל את גרסת התובע, וקבע כי הוא זכאי לתשלום גמול עבור עבודה בשעות נוספות בסכום הנדרש.

 

בסופו של דבר קיבל בית הדין את התביעה בחלקה בלבד. וחייב את המעסיק לשלם לתובע גמול עבודה בשעות נוספות בסך של 2,621 שקלים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל. התביעה לפיצויי פיטורין נדחתה ובנסיבות אלו נקבע כי כל צד יישא בהוצאותיו.

 

ד"מ 32626-05-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.