www.ovdim.org.il

פיצויי פיטורין לנהג שפוטר עקב גניבה מהמעסיק

דרגו את המאמר
  התקבלו 4 דירוגים בציון ממוצע: 4.7 מתוך 5

התובע הועסק במשך שבע שנים כנהג משאית בחברה המספקת שירותי הובלה למפעל מזון, עד לפיטוריו בעקבות הודאתו בגניבת דלק ממעסיקיו. התובע עתר לפיצויי פיטורין והודעה מוקדמת ופיצוי בגין פיטורין שלא כדין. מנגד המעסיק הגיש תביעה ודרש פיצוי בגין גניבת הסולר ונזק שנגרם לעסק. בית דין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו נדרש להכריע בעניין זה.

 

בחודש יולי 2003, החל התובע את עבודתו כנהג משאית אצל הנתבעת. במסגרת תפקידו ביצע הובלות מהמפעל למחסן המרכזי וממנו לסניפים ברחבי הארץ. בין השנים 2003 – 2008 תדלוק המשאיות התבצע באופן עצמאי על ידי הנהגים, באמצעות מכלית סולר שהיתה מוצבת בסמיכות למפעל.

 

המנהל חשד כי התובע גונב דלק ושכר חוקר פרטי לבירור העניין

 

במהלך חודש אוקטובר 2008, המנהל החדש התוודע לצריכת דלק חורגת, והוחלט על סגירת מכלית הדלק ובמקומה הותקנו דלקנים במשאיות. המנהל חשד כי התובע נוהג לגנוב סולר מהעסק, ולאחר חקירה פרטית, הוא הודה בשלושה מעשי גניבה.

 

בנסיבות אלו פוטר התובע מעבודתו לאלתר והוגש נגדו כתב אישום בגין ביצוע עבירה של גניבה בידי עובד. במסגרת הסדר טיעון נגזרו עליו שישה חודשי מאסר על תנאי וקנס בסך 1,500 שקלים.

 

התובע הגיש תביעה לפיצויי פיטורין ותמורת הודעה מוקדמת מאחר שלטענתו פוטר לאלתר מבלי שנערך לו שימוע כדין, במהלך חקירה משטרתית עקב חשד שגנב דלק מהחברה לשימושו האישי באופן שיטתי וסדרתי.

 

התובע טען כי השתמש בדלק כדי להגיע למקום עבודתו

 

לטענת התובע, סמוך למועד פיטוריו התעוררו בעיות עם רכבו הפרטי והוא ביקש ממנהל שישתתף בעלות התיקון מאחר שהיה זקוק לרכב כדי להגיע לעבודתו, אולם המנהל לא נענה לבקשתו, לכן השתמש בדלק כדי לכסות את הוצאות התיקון. התובע טען שאין מקום לקבל את התביעה שכנגד באשר לעלות הסולר למרות שהודה במעשה, מאחר שלא שולמו לו מלוא זכויותיו כעובד.

 

מנגד טען המעסיק כי אינו חייב בתשלום פיצויים משום שפיטר את הנהג בשל מעשה פלילי, לאחר שנתפס גונב דלק מהמשאית בשלוש הזדמנויות שונות, תוך גרימת נזק כלכלי עצום לעסק עד כדי קריסתו. עוד ציין כי התובע הודה בהליך הפלילי בביצוע שלושה מעשי גניבה מהעסק, לכן לא היה טעם בעריכת שימוע, מאחר שפיטוריו היו תוצאה בלתי נמנעת של מעשי הגניבה שהוכחו.

 

בית הדין מצא כי יש מקום לשלילה מלאה של פיצויי פיטורין

 

בית הדין הדגיש כי הפסיקה הכירה בכך שמעשה גניבה ממעסיק מצדיקים שלילת פיצויי פיטורין עד כדי שלילה מלאה. בנסיבות העניין קבע כי אין מקום להצדיק עשיית דין עצמי ויש לשלול באופן מלא את פיצויי הפיטורין וההודעה המוקדמת המגיעים לתובע.

 

יחד עם זאת בית הדין הגיע למסקנה שפיטוריו היו שלא כדין, מכיוון שלא קדם להם שימוע. ועקב הנסיבות ראה לנכון להעמיד את סכום הפיצויים על הצד הנמוך בגובה שכר חודש עבודה, בסך של 8,015 שקלים.

 

בסופו של דבר קיבל בית הדין את התביעה באופן חלקי וקבע כי התובע זכאי לפיצויים בסך של 141,350 שקלים, בגין היעדר שימוע כדין, שכר עבודה עבור החודש האחרון, גמול שעות נוספות, אי ביצוע הפרשות לקרן פנסיה וזכויות סוציאליות נוספות.

 

התביעה שכנגד התקבלה בחלקה, והתובע חויב לשלם למעסיק סך של 62,300 שקלים בגין הוצאות חקירה ומעקב, פיצוי בגין גניבת דלק ובגין עגמת נפש. בנסיבות העניין, נקבע שכל צד יישא בהוצאותיו.

 

ס"ע 40857-07-11 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.