www.ovdim.org.il

פיצויי פיטורין וזכויות נוספות לעובדת משק בית

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

עובדת משק בית טענה כי פוטרה לאחר חמש שנים וחצי, ללא פיצויי פיטורין וללא תשלום זכויות עובדים המגיעות לה בגין סיום עבודתה, על כן פנתה לבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב - יפו, והגישה תביעה לפיצויים. מנגד טענו המעסיקים כי התובעת הועסקה על ידם במשך שנתיים וחצי, והתפטרה על פי רצונה.

 

לטענת התובעת, בחודש ינואר 2008 היא החלה לעבוד אצל הנתבעים כעובדת משק בית. במסגרת תפקידה היא הגיעה לביתם פעם בשבועיים למשך חמש שעות בכל פעם. לאחר כחמש שנים וחצי, בחודש מאי 2013, הסתיימו בין הצדדים יחסי עובד מעסיק, בנסיבות השנויות במחלוקת.

 

מהן נסיבות סיום יחסי עובד ומעביד?

 

התובעת טענה כי פוטרה בשל מצוקה כלכלית של מעסיקיה ובשל העובדה שהם קיבלו עזרה מביטוח לאומי, ולא היו זקוקים עוד לסיוע בעבודות משק בית. מנגד טענו הנתבעים כי התובעת הודיעה על סיום יחסי העבודה בשל נסיבות אישיות.

 

התובעת הציגה בפני בית הדין מסמך שכותרתו מכתב המלצה, מתאריך 2.1.2008. וטענה כי מסרה את המכתב למעסיקים בתחילת עבודתה, אולם במהלך הדיון התברר שהמסמך נוסח על ידי בעלה של התובעת, והוא נערך בחודש מרץ 2010 ואף הודתה כי מילאה את התאריך בכתב ידה על גבי המסמך.

 

בנוסף הציגה תמליל שיחה שהוקלטה על ידה בסוף חודש מאי 2013. מהתמליל עלה כי לאחר חג שבועות, המעסיקה הודיעה לתובעת שהיא מפוטרת, מאחר שמגיעה לה עזרה מהעירייה בניקיון ובבישולים, ומכיוון שבעלה אינו עובד, לכן אין להם תקציב לשלם עבור עבודתה, ואף הציעה לה לחפש עבודה חדשה. 

 

מהו מועד תחילת עבודתה של התובעת?

 

מנגד טענו המעסיקים שהתובעת התפטרה ולא פוטרה, ואף טענו כי הועסקה על ידם במשך כשנתיים וחצי בלבד, מתחילת 2011, אולם הם לא הציגו ראיות באשר למועד שממנו החלו לשלם דמי ביטוח לאומי או כל ראיה אחרת באשר למועד תחילת העבודה, לפיכך העדיף בית הדין את עדות התובעת וקבע שהיא החלה לעבוד בחודש ינואר 2008.

 

בנוגע לנסיבות סיום יחסי העבודה, קבע בית הדין כי עדותה של התובעת העמידה בספק רב את האפשרות לקבל כראיות את ההקלטות שביצעה באמצעות מכשיר הקלטה צמוד, מאחר שאחד מהכללים הבסיסיים לקבלת תמליל כראיה, הוא שתוקלט השיחה כולה.

 

עם זאת השתכנע כי מחלקי השיחות עלה באופן ברור ומפורש כי התובעת פוטרה עקב מצוקתם הכלכלית של מעסיקיה, לפיכך קבע כי היא זכאית לפיצויי פיטורין ולדמי הודעה מוקדמת.

 

בנסיבות אלו קיבל בית הדין את התביעה, וחייב את הנתבעים לשלם לתובעת סך של 4,530 שקלים, הכולל פיצויי פיטורין, דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה, פדיון חופשה ופיצוי בגין אי הפרשה לפנסיה. עוד קבע שכל צד יישא בהוצאותיו עקב התנהלות הצדדים במהלך הדיון, ובשל העובדה כי התובעת נטלה חירות לעצמה והקליטה דיונים ללא היתר ואף צרפה את התמלילים לתיק התביעה.

 

ד"מ 29292-10-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.