www.ovdim.org.il

האם העובדת זכאית לפיצויים בגין פגם בהליך השימוע?

דרגו את המאמר
  התקבלו 6 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

לאחר כחמש שנים של עבודה רצופה בחנות אופנה, הגיעה לסניף מנהלת האזור, והעלתה בפני העובדת טענות כלפי ביצועיה ואופן תפקודה בחברה, מבלי שניתנה לה אפשרות הוגנת להתכונן לשיחה, שהובילה כעבור ימים ספורים לפיטוריה. העובדת טענה כי נפל פגם בהליך הפיטורין, על כן פנתה לבית דין אזורי לעבודה בבאר שבע והגישה תביעה לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין.

 

התובעת עבדה במשך חמש שנים בחנות אופנה בקניון בדרום הארץ, כאשר בתקופת העבודה האחרונה קודמה לתפקיד ניהולי עד לפיטוריה בסוף שנת 2011. כעשרה ימים לפני תום יחסי העובד מעביד, הגיעה לסניף מנהלת אזור הדרום וביקשה מהתובעת לצאת מהחנות שם שוחחה עמה.

 

העובדת לא קיבלה זימון לשימוע שנערך בהפתעה מחוץ לכותלי החנות

 

במעמד זה נמסר לתובעת מסמך הנושא את הכותרת "שימוע", ובו נכתב כי עקב אי שביעות רצון מניהול החנות, חוסר משמעת לנהלים ואי עמידה בדרישות הממונים, נערך לה שימוע, ואם לא תשפר את תפקידה, היא עומדת בפני פיטורין. ימים ספורים לאחר מועד השימוע, קיבלה התובעת מכתב פיטורין, לפיו היא מפוטרת עקב חוסר עמידה ביעדי מכירות וחוסר עמידה בנהלי משמעת.

 

לטענת התובעת, הליך הפיטורין היה פגום, ופיטוריה נעשו בחוסר תום לב, ושלא מנימוקים ענייניים. מאחר שהיא ביצעה את עבודתה במקצועיות רבה ואת כל אשר הוטל עליה בצורה אחראית. עוד טענה כי השימוע שנערך לה היה פגום, על כן דרשה פיצויים בגין פיטורין שלא כדין בסך כולל של 27,000 שקלים. בנוסף דרשה גמול עבור עבודה בשעות נוספות, השלמת פיצויי פיטורין ותשלום זכויות עובדים על פי צו ההרחבה הכללי הקיים במשק.

 

המעסיקה טענה כי לעובדת ניתנו הזדמנויות רבות לשפר את אופן תפקודה

 

מנגד טענה המעסיקה כי לא היתה שבעת רצון מעבודתה של התובעת מזה זמן רב, מאחר שהיא התחצפה למנהליה, תפקדה באופן לקוי ולא דיווחה על פעולותיה, חרף זאת היא קיבלה מספר רב של הזדמנויות לשפר התנהגותה, אולם לא השכילה לעשות כן. עוד ציינה כי בטרם ההחלטה על פיטוריה, נערך הליך שימוע כדין, אליו התייחסה התובעת בזלזול והשיבה כי אין לה מה לומר כנגד הטענות שהופנו כלפיה.

 

בית הדין קבע כי נפל פגם בהליך השימוע לכן מדובר בפיטורין שלא כדין

 

לאחר שמיעת עדויות הצדדים, השתכנע בית הדין כי לתובעת לא נערך שימוע כדין טרם פיטוריה. מכיוון שעל המעסיקה היה ליידע את העובדת בדבר הכוונה לפטרה, לפרט בפניה את הטענות העומדות נגדה, להודיע מראש על מועד לשימוע כדי לאפשר לה להתכונן ולערוך את טיעוניה כנגד הכוונה לפטרה. לפיכך נקבע כי נפל פגם מהותי גם בהליך הפיטורין, באי קיום שימוע כדין.

 

בסופו של דבר קיבל בית הדין את התביעה וחייב את המעסיקה לשלם לתובעת סך של 51,800 שקלים, הכולל פיצויים בגין פיטורין שלא כדין, הפרש פיצויי פיטורין וגמול שעות נוספות. בנוסף המעסיקה תשלם לתובעת הוצאות משפט בסך של 7,500 שקלים.

 

סע"ש 63085-12-12  

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.