העובד טען שפוטר עקב מצבו הבריאותי אך לא הציג אישורי מחלה
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5 |
עובד בחנות ירקות ופירות טען כי פוטר מעבודתו לאחר כשלוש שנים ודרש פיצויי פיטורין, הפרשי שכר וזכויות סוציאליות נוספות, מנגד טען המעסיק כי העובד התפטר ללא הודעה מוקדמת ולא פוטר, ואף עבר מיד לעבוד במקום עבודה אחר. בית דין אזורי לעבודה בחיפה נדרש להכריע בעניין זה ולקבוע האם העובד זכאי לפיצויים.
התובע עבד כשכיר בחנות פירות וירקות בכרמיאל החל מחודש פברואר 2009, ועד לסיום עבודתו בחודש אפריל 2012. במהלך תקופה זו התחלפו המעסיקים, אולם תנאי העסקתו לא השתנו. כאשר שכרו שולם במזומן ללא הסכם עבודה.
התובע ביקש יום חופש לנוח מעבודתו המאומצת בשל כאבי גב
לטענת התובע כי במהלך יומו האחרון בחנות, הוא סבל מכאבי גב עזים וביקש לאפשר לו לחזור לביתו לנוח, אולם המעסיק סרב לבקשתו. בתום יום העבודה, הודיע כי לא יוכל להגיע למחרת בשל מצבו, אך אז המעסיק הטיח בפניו שלא יחזור לעבודה בכלל, על כן לטענתו מדובר בפיטורין, המזכים אותו בפיצויי פיטורין.
עם זאת התובע לא הציג בפני בית הדין כל מסמך רפואי המעיד על מצבו הרפואי במהלך תקופה זו, ואף צרף אישור מחלה לתקופה שאינה רלוונטית למועד סיום עבודתו. בחקירתו הנגדית סתר התובע את גרסתו והעיד כי עזב את החנות, מאחר שהמעסיק לא הביע את הערכתו לעבודה הקשה שביצע.
מיד לאחר עזיבתו החל התובע לעבוד במקום חדש
המעסיק טען מנגד כי התובע עזב מיוזמתו את החנות, בעקבות חוסר שביעות רצונו מתנאי העסקתו, ולא עקב כאבי גב או כל בעיה רפואית אחרת. כהוכחה לכך טען שהתובע עזב את יום העבודה ביום חמישי, וכבר ביום ראשון הוא החל לעבוד במקום חדש.
בית הדין התרשם שגרסתו של התובע באשר לפיטוריו היתה בלתי אחידה ובלתי מהימנה, והשתכנע על סמך העדויות כי התובע לא היה שבע רצון משכרו וחיפש עבודה אחרת, ולאחר שמצא עזב את חנות הירקות והפירות. על כן נקבע כי הוא אינו זכאי לתשלום פיצויי פיטורין והודעה מוקדמת והתביעה ברכיבים אלו נדחתה.
המעסיקים נדרשו לשלם לעובד הפרשי שעות נוספות
עם זאת מאחר שהתובע הועסק ללא חוזה עבודה, ולא נמסרה לו הודעה על תנאי העסקתו, ואף שני המעסיקים לא ערכו רישום שעות בפנקס השכר, נטל הוכחת שעות העבודה הוטל עליהם. המעסיקים הוכיחו כי התובע הועסק 8 שעות ביום, במשך 25 ימים בחודש, ועל פי חישוב זה שכרו לא פחת משכר המינימום בהתאם לחוק, אולם לא הוכח כי שולמו לו הפרשי שעות נוספות.
בנסיבות אלה בתביעה התקבלה באופן חלקי, ונקבע כי על שני המעסיקים לשלם לתובע הפרשי שעות נוספות בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק בסך של 26,640 שקלים, בצירוף הוצאות משפט בסך 1,000 שקלים ושכר טרחת עורך דין בסך 4,000 שקלים.
סע"ש 1010-12-12