www.ovdim.org.il

האם אי תשלום שעות נוספות מהווה עילה להתפטרות בדין מפוטר?

דרגו את המאמר

התובע הועסק כנהג משאית להובלת סחורה במשך כחמש שנים, על ידי חברת שיווק והפצת כלי בית. בחודש יולי 2013, הוא התפטר בדין מפוטר, עקב אי תשלום שעות נוספות ודרש לקבל פיצויי פיטורין. בית דין האזורי לעבודה בחיפה נדרש להכריע האם התובע זכאי לפיצויים עקב התפטרותו.

 

התובע דרש תשלום עבור עבודה בימי שישי

 

לטענת התובע, הוא עבד על פי חוזה עבודה חמישה ימים בשבוע, ובימי שישי לסירוגין, במשך חמש שעות ליום. בעת שהותו בחופשת מחלה, טרם הודיע על התפטרותו בדין מפוטר, הוא הבין כי במהלך כל תקופת העסקתו, זכויותיו נפגעו, מאחר ולא קיבל גמול שעות נוספות.

 

על כן דרש תשלום עבור עשר שעות נוספות לחודש בגין עבודה בימי שישי בסך של 24,087 שקלים, לפי 125% שכר שעה של 34.41 שקלים, כפול כל תקופת עבודתו. בנוסף דרש תשלום בגין שעות נוספות שביצע בעת ספירות מלאי, בסך של 5505 שקלים, בהן עבד עד השעה 24:00 בלילה במשך ארבעה ימים בשנה ובגין עבודה בערב פסח.

 

על פי חוזה העבודה התובע קיבל שכר גלובלי הכולל את ימי העבודה בשישי

 

מנגד טען המעסיק כי לדחות את התביעה, מאחר והתובע היה מודע היטב לזכויותיו, וידע שמסגרת העבודה בעסק כוללת את ימי שישי אחת לשבועיים, וכך היה נהוג החל מיומו הראשון כנהג משאית בחברה. עוד הוסיף כי התובע קיבל שכר גלובלי בסך של 6,400 שקלים בחודש, מעל שכר מינימום, שכלל גם את שעות העבודה בימי שישי.

 

לטענת המעסיק, התובע מיהר להתפטר לאחר ששב מחופשת מחלה, עוד לפני שהספיק לברר את הסוגיה, ורצה לסיים את העבודה ללא קשר להסדרת תשלום השעות הנוספות, לפיכך התפטר בתנאים שאינם מזכים אותו בתשלום פיצויי פיטורין.

 

במהלך חקירתו הנגדית, הודה התובע כי ידע מראש על היקף שעות העבודה, ואף הודה כי עבור שעות חריגות קיבל תוספת בשכר. עם זאת טען כי לא ידע שגם לשכר גלובלי יש מסגרת מסוימת, ובעת שהיה בחופשת מחלה, הוא החליט לבדוק את תלושי השכר, והתברר כי לא קיבל את מלוא זכויותיו על פי החוק. 

 

בתלוש השכר לא נרשם רכיב שעות נוספות

 

בית הדין התרשם כי קיימת מידת מה של חוסר תום לב בתביעה, מאחר והתובע היה מודע להיקף משרתו וככל שעבד מעבר לכך קיבל תשלום עבור שעות נוספות. כמו כן, הוא מעולם לא התלונן בפני המעביד בדבר תנאי העסקתו, ולא דרש תשלום בעד השעות הנוספות הכלולות במסגרת הקבועה.

 

עם זאת, בית הדין קבע כי מדובר במקרה קיצוני, מהסיבה שהמעסיק לא עמד בהוראות החוק ולא הפריד את רכיב השעות הרגילות והשעות הנוספות בתלוש השכר, והתובע הוכיח כי לא היה מודע לזכויותיו קודם לכן, לפיכך דין התביעה להתקבל.

 

התובע יפוצה בסך של 41,151 שקלים

 

בסופו של דבר קבע בית הדין, כי התובע זכאי לפיצויי פיטורין בסך של 30,100 שקלים, מאחר והתפטר עקב אי תשלום תמורה בגין עבודה בשעות נוספות. בנוסף זכאי להפרשי שכר בסך של 4,301 שקלים, בצירוף הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 5,750 שקלים.

 

סע"ש 55009-06-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.