www.ovdim.org.il

המאבטח התפטר בדין מפוטר בשל אי תשלום זכויות מכח צו ההרחבה

דרגו את המאמר

מאבטח בחברה שמירה הודיע על התפטרותו בדין מפוטר לאחר כארבע שנות עבודה, והגיש תביעה נגד המעסיקה, בדרישה לקבל פיצויי פיטורין ותשלום עבור מלוא זכויותיו מכח צו ההרחבה בענף השמירה. בית דין האזורי לעבודה בחיפה נדרש לקבוע האם העובד זכאי לפיצויים.

 

התובע עבד במשך ארבע שנים כמאבטח בחברת שמירה. הוא הועסק על בסיס שעתי, בהיקף משרה מלאה והרוויח שכר מינימום. לטענתו, לאחר ששב מחופשת מחלה חלה הרעה משמעותית בתנאי העסקתו, מאחר ושעות העבודה שלו קוצצו, ולכן חלה ירידה משמעותית בשכרו שאינה מאפשרת לו להתפרנס בכבוד.

 

שכרו של המאבטח לא עלה בכל ארבע שנות עבודתו

 

במהלך חודש ספטמבר 2011, שלח המאבטח מכתב לחברת השמירה, בו העלה את טענותיו בנוגע להפרת זכויות עובדים, ובדבר הפגיעה במשכורת עקב קיצוץ בשעות העבודה. עוד טען כי לאורך ארבע שנות ותק, לא היתה העלאת שכר והוא עדיין משתכר שכר מינימום כמו שומר מתחיל. וציין כי לא שולמו לו דמי חגים, פדיון חופשה, דמי הבראה, וזכויות נוספות מכח צו ההרחבה בענף השמירה.

 

התובע ציין כי בצו ההרחבה משנת 1973, נקבע כי העובדים זכאים לעשרה ימי חג בתשלום, לרבות ימי חג החלים בשבת. כמו כן, בהתאם לצו הוא זכאי לחמישה ימי הבראה עבור השנה הראשונה, שישה ימי הבראה עבור שנות העבודה השנייה והשלישית, והחל מהשנה הרביעית הוא זכאי לשבעה ימי הבראה.

 

במכתב זה הודיע התובע על התפטרותו בדין מפוטר, ודרש לקבל פיצויי פיטורין, בטענה כי הוא פנה אל הנהלת חברת השמירה פעמים רבות להסדרת זכויותיו, אולם פניותיו לא זכו לכל התייחסות.

 

המעסיקה טענה כי התובע החל ללמוד וביקש להפחית במשמרות

 

המעסיקה שלחה מכתב תגובה, בו קיבלה את ההודעה על התפטרותו, אך הכחישה את טענותיו בנוגע להרעת תנאים והפרת זכויות סוציאליות. לטענתה, הצמצום בהיקף המשמרות נעשה לבקשתו עקב הרשמתו ללימודים. עוד ציינה כי העובד לא נתן הזדמנות אמיתית בכדי לתקן את ההפרה הנטענת, והוסיפה כי הוא נדרש לתת הודעה מוקדמת בת 30 ימים ולא כפי שהודיע במכתב ההתפטרות.

 

לאחר שמיעת טענות הצדדים, הגיע בית הדין למסקנה כי התובע התפטר לאחר שפניותיו החוזרות בנוגע לתשלום הזכויות המגיעות לו, לא זכו להתייחסות מצד חברת השמירה. וקבע כי התובע הצליח להוכיח שהמעסיקה לא שלמה את הזכויות המגיעות לו מכח צו ההרחבה בענף השמירה.

 

עובד שהוכיח כי זכויותיו הפרו זכאי להתפטר בדין מפוטר

 

בית הדין ציין כי בהתאם לפסיקה, עומדת לעובד הזכות להתפטר בדין מפוטר, גם אם לא חלה הרעה משמעותית בתנאי העסקתו, וגם אם במהלך תקופת העבודה לא העלה טענה בנוגע לכך. לפיכך נקבע כי התובע התפטר עקב נסיבות שבהן אין לדרוש ממנו להמשיך לעבוד, ויש לראות בהתפטרותו כמזכה בפיצויי פיטורין.

 

בסופו של דבר קיבל בית הדין את התביעה, וקבע כי התובע זכאי לפיצויים בסך של 58,172 שקלים. סכום זה כולל פיצויי פיטורין, גמול שעות נוספות, החזר הוצאות נסיעה וזכויות נוספות.

 

ס"ע 43703-10-11 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.