www.ovdim.org.il

עובדת מטעם משרד החינוך תבעה פיצויים בגין הלנת שכר

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 5.0 מתוך 5

מטפלת באמנות שהועסקה על ידי משרד החינוך הגישה תביעה נגד המעסיק, בטענה כי לא קיבלה משכורת במשך חודשיים, ולא שולמו לה הפרשי דרגה, על כן דרשה פיצויים בגין הלנת שכר והתנהלות הנתבע, מאחר והיא פנתה אליו פעמים רבות בעניין זה, ופנייתה לא זכתה להתייחסות נאותה, אלא רק לאחר הגשת התביעה.

 

בית דין אזורי לעבודה בתל אביב - יפו, נדרש להכריע האם מדובר בהלנת שכר, והאם משרד החינוך התנהל בצורה לקויה, המצדיקה תשלום פיצויים לעובדת.

 

התובעת ניסתה להגיע להסדר לגבי התשלום, אך הצדדים לא הגיעו להסכמה


התובעת עבדה בבית ספר במרכז הארץ בתפקיד מטפלת באמנות, וקיבלה את שכרה ממשרד החינוך. לטענתה, בין החודשים ספטמבר ואוקטובר בשנת 2011, לא שולם לה מלוא שכרה. עוד טענה כי כשנה מאוחר יותר, בין החודשים ספטמבר ואוקטובר 2012, היא לא קיבלה את ההפרש על פי הדרגה שנקבעה לה, על סמך הכשרתה וניסיונה בתחום הטיפולי, ועל סמך זכויותיה כעובדת מטעם משרד החינוך.

 

התובעת הוסיפה כי היא ניסתה להגיע להסדר בעניין הכספים המגיעים לה, מחוץ לכותלי בית המשפט, אך הצדדים לא הגיעו להסכמה, על כן היא נאלצה בלית ברירה להגיש את התביעה בבית דין לעבודה.

 

הפרשי הדרגה לא שולמו לעובדת עקב טעות טכנית

 

מנגד משרד החינוך טען כי יש לדחות את התביעה, מאחר ובשל טעות טכנית שנפלה, התובעת לא קיבלה את הפרשי הדרגה בשנת 2011, אולם מיד עם הגשת התביעה שולמו לה הפרשי שכר בגין הדרגה שלה, ואף ציין כי שולם לה יותר מהנחוץ, ולכן במשכורת של חודש מרץ 2014, קוזז הסכום ששולם ביתר.

 

הנתבע הוסיף כי לא נותר כל חוב בגין חודשים ספטמבר אוקטובר 2011, מכיוון שעל פי הרישומים, התובעת כלל לא עבדה בחודשים אלה, לכן היא אינה זכאית לשכר בגינם. והדגיש כי העובדה שהיא היתה זמינה לעבודה, אינה מקנה לה זכות לקבלת תשלום לפי חוזה העבודה.

 

לאחר בחינת מכלול הטיעונים ועיון בראיות שהוצגו, קבע בית הדין כי התובעת לא הוכיחה את תביעתה לתשלום שכר עבודה לחודשים ספטמבר אוקטובר 2011, ואף הודתה כי במהלך תקופה זו היא אכן לא עבדה, אולם לא ידעה כי היה עליה לפנות לשיבוצה, ולאחר שפנתה לשיבוץ, היא קיבלה שכר.

 

עם זאת בנוגע לפסיקת הלנת שכר, סבר בית הדין כי נפלו כשלים בשנת 2012, כאשר שכרה של התובעת לא שולם לה במועד הקבוע, ורק לאחר הגשת התביעה בבית הדין, שולמה לה הדרגה.

 

משרד החינוך יפצה את התובעת בסך 3,000 שקלים בגין הלנת שכר

 

למרות שהנתבע הודה כי מדובר בטעות טכנית, שנעשתה בתום לב, קבע בית הדין כי לא ניתן לקבל את העיכוב, בייחוד לאחר שהתובעת הציגה את ההתכתבות הממושכת בעניין זה. על כן בשל ההתנהלות הלקויה במסגרת יחסי עובד מעביד, נקבע כי התובעת זכאית לפיצויי בגין הלנת שכר בסך של 3,000 שקלים. ובנוסף הנתבע יישא בהוצאות משפט בסך של 1,500 שקלים.

 

ד"מ 22939-09-13 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.