www.ovdim.org.il

פיצויי פיטורין למוכר פלאפל בעקבות סגירת הדוכן

דרגו את המאמר

עובד בדוכן פלאפל שפוטר מעבודתו בשל סגירת העסק, הגיש תביעה לפיצויים בסך 59,772 שקל נגד המעסיק, לבית דין האזורי לעבודה בחיפה ודרש לקבל פיצויי פיטורין, דמי הודעה מוקדמת, הפרשות לפנסיה, גמול שעות נוספות וזכויות נוספות.

 

התובע עבד בדוכן פלאפל בקניון בחיפה, החל מחודש דצמבר 2008 עד לחודש ספטמבר 2011. נסיבות סיום מועד סיום העסקתו, היקף משרתו והשכר הקובע שנויות במחלוקת, ומכיוון שבין הצדדים לא נחתם הסכם עבודה בכתב, חובת ההוכחה חלה על המעסיק.

 

העובד היה אמור להמשיך לעבוד בעסק אחר שבבעלות הנתבע

 

לטענת התובע, הוא קיבל בחודש יוני 2011, הודעה בדבר הפסקת עבודה, למרות שבפועל עבד שלושה חודשים נוספים. עוד טען כי על פי התכנון הוא אמור היה לעבור לעבוד בעסק אחר של הנתבע, למכירת פיצה, אך התכנית לא יצאה לפועל והוא נותר ללא פרנסה.

 

מנגד טען בעל הדוכן כי הוא ערך לתובע שימוע ובמסגרתו הודיע לו, כי העסק עומד להיסגר על כן הוא אינו יכול להמשיך להעסיקו, ומסר לו מכתב פיטורין ביולי 2011. עוד ציין המעסיק כי נפלה טעות במכתב בנוגע למועד ההדפסה, והוא לא היה מכוון לחודש יוני, אלא ליולי, מועד סגירת העסק.

 

התובע צירף לכתב התביעה טבלאות עם נתונים שונים, החתומות על ידי רואה חשבון, ואישר כי קיבל סך של 11,000 שקל מבעל העסק עם סיום העסקתו. לדבריו, הוא עבד בכל יום שמונה שעות וזכאי לגמול עבור שעות נוספות בגין חודש אוגוסט.

 

מנגד טען הנתבע כי העובד קיבל את כל התשלומים המגיעים לו והוא אינו זכאי לתשלום נוסף. עוד טען כי התובע עבד ארבע שעות בלבד בכל משמרת.

 

למרות שעדות העובד לא היתה אמינה נקבע כי הוא זכאי לפיצויים

 

במהלך עדותו בבית הדין התובע סתר עצמו, היה בלתי אמין ואף מסר מידע כוזב, למרות זאת נקבע כי אין לשלול ממנו את זכויותיו ואין ספק כי נסיבות סיום העסקתו מזכות אותו בתשלום פיצויי פיטורין. מאחר ולתובע לא נמסרה הודעה בכתב בדבר תנאי העבודה, נטל ההוכחה בנוגע להיקף המשרה והשכר ששולם רובץ על כתפי הנתבע.

 

המעסיק הציג רישומים בדבר ימי ושעות עבודתו של התובע. עם זאת הרישומים אינם עלו בקנה אחד עם ימי העבודה בפועל לפי תלוש השכר. על כן קבע בית הדין כי אין לקבל את הנתונים מתלושי השכר כנתונים המשקפים את המציאות, ואף השתכנע כי בעל העסק הכין את דו"חות הנוכחות בהתאם לתלושי השכר, ולא, כמקובל, להיפך. על כן, קיבל את גרסת התובע, באשר לשעות עבודתו כמצוין ברישומיו.

 

העובד יקבל הפרש פיצויי פיטורין בסך של 15,195 שקל

 

בסופו של דבר קבע בית הדין כי המעסיק ישלם לעובד סך של 26,195 שקל, הכולל: פיצויי פיטורין, דמי הודעה מוקדמת, דמי הבראה, פדיון ימי חופשה, הפרשי שעות נוספות, פיצוי על אי הפרשות לפנסיה ודמי מחלה.

 

מסכום זה יקוזז הסך של 11,000 שקל ששולם לתובע עם סיום העסקתו, על כן הנתבע נדרש לשלם את ההפרש בסך של 15,195 שקל ובנוסף עוד 2,000 שקל בגין הוצאות משפט.

 

סע"ש 21841-07-12 

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - זכויות עובדים

תביעה של טכנאי שעבד במכון התקנים לפיצויים בגין פיטורין שלא כדין, עקב שימוע שלא כדין שנערך למראית עין בלבד.  

תביעה לפיצויי פיטורין לאחר התפטרות בדין מפוטר לאחר כשנתיים וחצי, עקב הרעה מוחשית בתנאים והפחתת שעות העבודה.  

בתום תשע שנות עבודה כמאבטח בשירות המדינה, הגיש העובד תביעה בגין הפרשי שכר על פי ההסכם הקיבוצי בענף השמירה והאבטחה. 

ארבעה נערים עבדו בפיצרייה בשעות הלילה ובשעות מרובות בניגוד לחוק עבודת הנוער. לפיכך הוגש כתב אישום כנגד העסק.  

מנהלת חשבונות שבה מחופשת מחלה, וגילתה כי במקומה יושבת מחליפה. לאחר יומיים היא קיבלה מכתב פיטורין וטענה כי פוטרה שלא כדין ללא שיחת שימוע.  

מנהל העבודה הודיע למפעיל באגר בטלפון כי רכב החפירה שאותו הפעיל נמכר, לכן אין צורך שיגיע יותר לעבודה. 

המורה טענה כי הופלתה לרעה על ידי משרד החינוך לעומת מורים אחרים אשר שובצו בבית הספר ביישוב מגוריה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.