www.ovdim.org.il

שינוי חד-צדדי של חוזה העבודה כאשר אין הסכמה בין הצדדים

דרגו את המאמר
  התקבלו 11 דירוגים בציון ממוצע: 4.5 מתוך 5

בג"צ מילפלדר ואח’ נ’ בית הדין הארצי לעבודה ואח’


העותרים הם כבאים המועסקים ע"י איגוד ערים נתניה. הכבאים מקבלים 36 שעות מנוחה לאחר שבוע עבודה. בעקבות הסכם קיבוצי שנחתם נקבע כי מעתה ואילך הכבאים יקבלו 25 שעות מנוחה. מסיבות שאינן ברורות, איגוד הערים נתניה, המשיך לתת להם 36 שעות מנוחה בתשלום במשך כ-5 שנים לאחר חתימת ההסכם הקיבוצי. ההחלטה כי הכבאים יקבלו 25 שעות מנוחה יושמה בסופו של דבר רק לאחר 5 שנים.


האם איגוד הערים רשאי לבטל באופן חד צדדי תניה בחוזה עבודה אישי לתקופה בלתי קצובה?


1. חוזה עבודה אישי, לתקופה בלתי קצובה אינו חוזה לעולמי עד. ההנחה היא, כי משלא נקבע בחוזה האישי מועד לסיומו, בידי כל אחד מהצדדים לחוזה, הפועל בתום לב, להביאו לידי סיום במתן הודעה, ובלבד שיינתן זמן סביר לסיום החוזה.


2. הכרת המעביד בחופשה שבועית בת 36 שעות מנוחה, מעניקה זכות לכל אחד מהעובדים כנגד המעביד. זכות זו איננה מהווה חוזה עצמאי, אלא מהווה תנאי מכללא בחוזה העבודה האישי, שאינו כולל הוראה מפורשת או משתמעת, לפיה נתונות למעביד הרשות והיכולת לשנות בו תניה באופן חד צדדי ללא הסכמתו של כל עובד ועובד.


3. המבקש להתנער חד-צדדית מחובה חוזית, חייב להבטיח כי תוענק לו סמכות לכך. בהעדר הוראה בדין, המעניקה סמכות כזו, דרושה הסכמתו של הצד האחר.


4. הודעת המעביד בדבר שינוי התניות לעניין שעות המנוחה, מהווה הפרה מצידו של חוזה העבודה האישי, מבלי שהפרה זו הביאה לביטול התניות או לשינוין.


לסיכום,

 

קשר העבודה הוא בראש ובראשונה קשר חוזי כך שמה שנולד בהסכמה צריך להשתנות בהסכמה. אכן לאחר תקופת זמן של 5 שנים נוצר תנאי מכללא, אבל המעסיק לא יכול לשנות זאת באופן חד צדדי. התנאי הופך למוחלט.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - חוזה עבודה

התובע פוטר לפני החגים מבלי שנערך לו שימוע, על כן פנה לבית הדין ודרש פיצויים בגין פיטורין שלא כדין. 

הנהלת בית הספר להוקי רולר הגישה תביעה נגד מדריך לשעבר לתשלום פיצויים בגין הפרה יסודית של חוזה העבודה עקב גזל סודות מסחריים. 

איש מכירות דרש לקבל מהמעסיקה עמלות על מכירות שביצע ופיצוי בגין עגמת נפש על רקע נסיבות סיום יחסי עובד מעביד. 

מנהל מחלקת פיקוח טען כי נקרא לבצע קריאות פתע על ידי המוקד של העירייה ולא קיבל תשלום עבורן.  

בית הדין לעבודה קבע כי קבוצת כדורסל לא הפסיקה את עבודתו של מאמנה בגין העדר תעודת אימון. נקבע כי מדובר בפיטורים והפרת חוזה לתקופה קצובה... 

בית הדין הארצי לעבודה קבע כי עובדי מחסני חשמל יכולים להתארגן ללא קשר לעובדי שקם אלקטריק וביג סנסור, וזאת בשל היותם יחידת מיקוח נפרדת... 

האם יחסי עבודה המוסדרים במסגרת הסכם קיבוצי מונעים פנייה ישירה לעובדים מצד המעסיק? 



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.