בדיקה - רבע מגליונות קורות החיים במשק מפורבקים
דרגו את המאמר |
|
![]() |
התקבלו 3 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5 |
עוד מפירות המשבר - 25% מקורות החיים במשק שקריים
רו"ח עופר אלקלעי, ממשרד אלקלעי מונרוב, הגיש סקר בנושא קורות חיים לפי בקשת חברת היי טק ישראלית אשר תחתיה מועסקים אלפי עובדים.
לחץ כאן לקבלת דוגמא לקורות חיים
מן הנתונים עולה כי לפחות עשירית מ"קורות החיים" שקריים באופן גורף. בין הכזבים ניתן למצוא עבר אקדמאי מפוברק ושקרים בנוגע לשנות הוותק במקום העבודה הקודם. אלקלעי אף נתן דוגמא כי מועמדים רבים מציגים עצמם כבעלי תואר שני, כאשר הם עדיין לא השלימו את התואר הראשון. מרבית המועמדים אוחזים בקונספציה מוטעית שמחלקת משאבי האנוש של החברה החדשה לא תבדוק את נכונות הפרטים.
משקרים על העבר הצבאי
פרט נוסף אשר נוטה לאבד פרופורציות ואחיזה במציאות הינו השירות הצבאי. חוסר הפירוט בסעיף השירות הצבאי במידה ומדובר באי-התאמה או ליקוי נפשי, מסולף באלגנטיות.
טעויות נפוצות בכתיבת קורות חיים
מחלקות משאבי האנוש בחברות ההיי טק מודעות היטב לרצונם העז של המועמדים להציג עצמם באופן חיובי, עד כדי הגשת קורות חיים מפוברקות ומוגזמות. בטח ובטח כאשר על כל משרה מגישים את מועמדותם, עשרות ולפעמים אף מאות עובדים.
החברות פונות לפוליגרף
חברות רבות נלחמות בתופעה ע"י העסקת עובדים במחלקות משאבי האנוש אשר מגיעים מרקע החקירות כגון השב"כ וכוחות הביטחון. בנוסף משתמשות החברות לעיתים קרובות יותר ויותר בבדיקת הפוליגרף.
ע"פ עו"ד עינת כרמי, המומחית בדיני עבודה, מדובר במנהג בעייתי, שכן בית המשפט בישראל כבר קבע כי השימוש בפוליגרף הינו משפיל ומבזה. בבדיקה נאלץ העובד לענות על שאלות כגון שקרים ותרמיות לכאורה כלפי מעסיקו הקודם. שאלות אלו אינן תמיד מעניינו של המעסיק והם חדירה בלתי נעימה ובוטה לפרטיותו של המועמד.
(גלובס)