תביעה לפיצויי פיטורין בעקבות הרעת תנאים במקום העבודה
דרגו את המאמר |
|
התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5 |
דחיית תביעה של עובד לפיצויי פיטורין בעקבות צמצום היקף עבודה
בית הדין לעבודה דחה את תביעתו של עובד אשר טען לפיצויי פיטורין לאחר שהתפטר בעקבות הרעת תנאים, וקיבל את טענותיה של החברה שהעובד נטש בעצמו.
התובע עבד בחברה במשך שנה ושמונה חודשים בתור זבן בחנות, כאשר במקביל הועסק גם בשליחויות ועבודות נוספות. שכרו של התובע עמד על 22 שקלים לשעה ותלושי המשכורת שהוצגו בבית המשפט לא היו סלע המחלוקת בין הצדדים.
התובע טען כי זכאי הוא לפיצויי פיטורין משום שבחודשים האחרונים להעסקתו צומצם היקף משרתו באופן המצדיק התפטרות בשל הרעת תנאים. לדבריו, אט אט נדחק הוא מחוץ לחברה ואף נענה בשלילה כאשר הגיש בקשה להעלאת שכרו. עם זאת, התובע לא הצליח להוכיח בעדותו כי פוטר מהעבודה ולא עזב מעצמו, כך עלה גם מתצהירו וגם מעדותו בבית המשפט. מנהל החברה טען כי התובע נעלם מעבודתו במשך ארבעה ימים ואז הגיע לחנות ודרש תשלום פיצויי הפיטורין.
קראו עוד בתחום:
-
פיטורין בעקבות סכסוך עם האחראי - האם פיטורין שלא כדין? - פיצויי פיטורין לאחר גניבה שהוכרה כהפרת משמעת
- פיצויי פיטורין לעובד אשר פוטר ללא שימוע כדין
-
התפטר עקב מצב בריאותי ויזכה לפיצויי פיטורין
בית הדין בודק את תלושי המשכורת
בית הדין נדרש, אפוא, לדון האם חלה הרעת תנאים ממשית בתנאי העסקתו של העובד, ולצורך כך בחן את תלושי השכר שהוצגו בפניו במהלך הדיון. לאחר בחינת שעות העבודה של התובע, נראה כי חלו תנודות משמעותיות בתלושי השכר לאורך תקופת עבודתו של התובע, אך לא היה מדובר בהיקף עבודה שונה בחודשים האחרונים להעסקתו. לדוגמא, ממוצע שעות העבודה של העובד עמד על 144 שעות בחודש, כאשר בחודש האחרון להעסקתו עבד התובע 152 שעות (דהיינו, מעל הממוצע).
אי לכך, ועל פי בחינת תלושי השכר, בית הדין קבע כי לא השכיל העובד להוכיח הרעה מוחשית בתנאי העסקתו בעקבות צמצום שעות עבודתו.
הפסיקה מטילה את הנטל בדבר הרעת התנאים על כתפי העובד ונטל זה דורש מידת הוכחה חמורה יותר מהרגיל. השופט קבע כי התובע לא השכיל להרים נטל זה, אף לא במידה מינימאלית או לכאורית.
יותר מכך, מעדותו של מנהל החנות בבית המשפט עלה כי האחרון היה מעוניין בהמשך העסקתו של התובע ורק משום שנעדר העובד מהחנות, נאלץ מנהל החנות להיעזר בשירותיו של עובד אחר.
לפיכך, דחה בית הדין לעבודה את תביעתו של התובע לפיצויי פיטורין עקב התפטרות בשל הרעת תנאים.