www.ovdim.org.il

תביעה לפיצויי פיטורין בעקבות הרעת תנאים במקום העבודה

דרגו את המאמר
  התקבלו 1 דירוגים בציון ממוצע: 4.0 מתוך 5

דחיית תביעה של עובד לפיצויי פיטורין בעקבות צמצום היקף עבודה


בית הדין לעבודה דחה את תביעתו של עובד אשר טען לפיצויי פיטורין לאחר שהתפטר בעקבות הרעת תנאים, וקיבל את טענותיה של החברה שהעובד נטש בעצמו.

 

התובע עבד בחברה במשך שנה ושמונה חודשים בתור זבן בחנות, כאשר במקביל הועסק גם בשליחויות ועבודות נוספות. שכרו של התובע עמד על 22 שקלים לשעה ותלושי המשכורת שהוצגו בבית המשפט לא היו סלע המחלוקת בין הצדדים.


התובע טען כי זכאי הוא לפיצויי פיטורין משום שבחודשים האחרונים להעסקתו צומצם היקף משרתו באופן המצדיק התפטרות בשל הרעת תנאים. לדבריו, אט אט נדחק הוא מחוץ לחברה ואף נענה בשלילה כאשר הגיש בקשה להעלאת שכרו. עם זאת, התובע לא הצליח להוכיח בעדותו כי פוטר מהעבודה ולא עזב מעצמו, כך עלה גם מתצהירו וגם מעדותו בבית המשפט. מנהל החברה טען כי התובע נעלם מעבודתו במשך ארבעה ימים ואז הגיע לחנות ודרש תשלום פיצויי הפיטורין.

 

      קראו עוד בתחום:

 

בית הדין בודק את תלושי המשכורת


בית הדין נדרש, אפוא, לדון האם חלה הרעת תנאים ממשית בתנאי העסקתו של העובד, ולצורך כך בחן את תלושי השכר שהוצגו בפניו במהלך הדיון. לאחר בחינת שעות העבודה של התובע, נראה כי חלו תנודות משמעותיות בתלושי השכר לאורך תקופת עבודתו של התובע, אך לא היה מדובר בהיקף עבודה שונה בחודשים האחרונים להעסקתו. לדוגמא, ממוצע שעות העבודה של העובד עמד על 144 שעות בחודש, כאשר בחודש האחרון להעסקתו עבד התובע 152 שעות (דהיינו, מעל הממוצע).


אי לכך, ועל פי בחינת תלושי השכר, בית הדין קבע כי לא השכיל העובד להוכיח הרעה מוחשית בתנאי העסקתו בעקבות צמצום שעות עבודתו.

 

הפסיקה מטילה את הנטל בדבר הרעת התנאים על כתפי העובד ונטל זה דורש מידת הוכחה חמורה יותר מהרגיל. השופט קבע כי התובע לא השכיל להרים נטל זה, אף לא במידה מינימאלית או לכאורית.

 

יותר מכך, מעדותו של מנהל החנות בבית המשפט עלה כי האחרון היה מעוניין בהמשך העסקתו של התובע ורק משום שנעדר העובד מהחנות, נאלץ מנהל החנות להיעזר בשירותיו של עובד אחר.
לפיכך, דחה בית הדין לעבודה את תביעתו של התובע לפיצויי פיטורין עקב התפטרות בשל הרעת תנאים.

לשאלות, תגובות או הערות בנושאי דיני עבודה וזכויות לחץ/י כאן

 

פניה אל עורך דין דיני עבודה

הפניה ללא התחייבות מצדך או מצד עורך הדין

שלח

פסקי דין וחדשות - פיצויי פיטורין

רצף שהתפטר מחמת מצבו הבריאותי, טען כי הוא זכאי לפיצויי פיטורין. מנגד טענה המעסיקה כי ההתפטרות אינה מצדיקה תשלום פיצויים.  

פיזיותרפיסטית שהתפטרה עקב הפחתת היקף משרתה, בשל אי שיבוצה לביקורי הבית, דרשה לקבל השלמת פיצויי פיטורין בגין הרעת תנאים 

עובד בחנות פרחים שפוטר לאחר חופשת מחלה בת שלושה שבועות הגיש תביעה לתשלום פיצויי פיטורין ולדמי מחלה.  

מנהלת מכירות שהתפטרה לאחר 13.5 שנים מחמת הרעת תנאים מוחשית עקב שינוי תנאי שכר והפחתת עמלות, דרשה לקבל פיצויי פיטורין.  

לאחר שאובחן כי מנהלת חשבונות סובלת מגידול סרטני במוח, היא התפטרה בדין מפוטרת ודרשה לקבל פיצויי פיטורין. 

נהג הובלות פוטר בשיחת טלפון בתקופה שבה שהה בחופשת מחלה, ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע. 

לאחר שש שנים וחצי של עבודה בחברת שירותי חשמל ותקשורת, פוטר התובע לאלתר עקב התנהגות לא נאותה וגרימת נזק לחברה.  



המידע המוצג באתר זה אינו מהווה יעוץ משפטי או כל יעוץ אחר. נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. כל המסתמך על המידע באתר עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתנאי השימוש.